Αυγά υαλοπίνακα για μακροχρόνια συντήρηση αυγών • The Rustic Elk

6
Αυγά υαλοπίνακα για μακροχρόνια συντήρηση αυγών • The Rustic Elk

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε υπερπληθώρα αυγών από τα κοτόπουλα της αυλής μας. Στη συνέχεια, έρχονται οι κρύοι μήνες του αργού φθινοπώρου και του χειμώνα και η παραγωγή αυγών μειώνεται σημαντικά. Ευτυχώς, τα αυγά για ποτήρι νερό είναι μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη λύση για τη συντήρηση των αυγών, ώστε να μπορούμε να τρώμε αυτή την υπερβολική ποσότητα αργότερα μέσα στο έτος.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκα αυγά φάρμας από τα δικά σας κοτόπουλα είναι τα αυγά ποτηριού.

Ενώ ορισμένες ράτσες όπως το New Hampshires και το Brahmas θα γεννήσουν τους κρύους μήνες, τα περισσότερα κοτόπουλα επιβραδύνουν πραγματικά την παραγωγή τους κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη φωτός, αλλά παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να προσθέσουν συμπληρωματικό φως στα κοτέτσια τους για να βοηθήσουν στην ενίσχυση της χειμερινής παραγωγής, αλλά εμείς δεν το κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε πολύ λίγα αυγά το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα. Ωστόσο, εξακολουθούμε να τρώμε αυγά αρκετά συχνά.

Τι είναι τα αυγά για ποτήρι νερό;

Μια παλιά μέθοδος συντήρησης για τη μακροχρόνια διατήρηση των αυγών πριν από την κατάψυξη, το ποτήρι νερού χρονολογείται από τις αρχές του 1800. Αρχικά, πυριτικό νάτριο, επίσης γνωστό ως ποτήρι νερούανακάτευε με νερό, μπήκε σε ένα δοχείο και βυθίστηκαν τα αυγά στο μείγμα για να διατηρηθούν τα αυγά.

Όταν το πυριτικό νάτριο αναμιγνύεται με νερό και το νερό αρχίζει να εξατμίζεται, μετατρέπεται σε σκληρό, υαλώδες πήκτωμα. Στην πραγματικότητα, το νεροτζάμι χρησιμοποιείται συχνά για τη σφράγιση επιφανειών από σκυρόδεμα ή τη συγκόλληση γυαλιού και πορσελάνης λόγω αυτών των ιδιοτήτων.

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν υδροξείδιο του ασβεστίου, ή τουρσί ασβέστη, στη θέση του πυριτικού νατρίου για να ποτίσουν τα αυγά τους. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ουσία, χρησιμοποιώ και συνιστώ τη χρήση ασβέστη τουρσί καθώς είναι πιο φυσικό και ευρέως διαθέσιμο.

Το Pickling Lime, μια ουσία ποιότητας τροφίμων που δεν πρέπει να συγχέεται με άλλους τύπους λάιμ, είναι μια λευκή σκόνη που αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε παλιές συνταγές τουρσί για προσθήκη τραγανότητα στα τουρσιά. Μπορεί να βρεθεί σε παντοπωλεία με τις προμήθειες κονσερβοποιίας ή στο διαδίκτυο.

Ανεξάρτητα από το ποια ουσία χρησιμοποιείτε, αναμιγνύεται με νερό σε ένα δοχείο και τα αυγά βυθίζονται στο διάλυμα. Η διαδικασία ουσιαστικά σφραγίζει το κέλυφος του αυγού για να αποτρέψει την είσοδο βακτηρίων στο αυγό, διατηρώντας το φρέσκο ​​για μήνες ή και χρόνια.

Είναι το Water Glassing ασφαλές;

Τα γυάλινα αυγά που έχουν βυθιστεί στο διάλυμα υαλοπινάκων είναι ασφαλή για κατανάλωση. Τα αυγά πρέπει να ξεπλένονται καλά από το διάλυμα ασβέστη πριν χρησιμοποιηθούν.

Όταν τοποθετείτε τα αυγά στο διάλυμα υαλοπινάκων, πρέπει να προσέχετε ώστε να μην ραγίσει κανένα από τα αυγά. Η μικρότερη ρωγμή θα καταστρέψει ολόκληρη την παρτίδα των αυγών. Τα αυγά πρέπει επίσης να είναι στεγνά και χωρίς υπολείμματα. Ακόμη και μια κουκκίδα λίπανσης ή λάσπης μπορεί να καταστρέψει την παρτίδα.

Μπορούν όλα τα αυγά να γυαλιστούν με νερό;

Όλα τα αυγά μπορούν να γυαλιστούν με νερό αρκεί να είναι φρέσκα και άπλυτα.
Όλα τα αυγά πουλερικών, συμπεριλαμβανομένης της πάπιας, του κοτόπουλου, του ορτυκιού και άλλα, μπορούν να γυαλιστούν με νερό, υπό την προϋπόθεση ότι είναι φρέσκα, καθαρά και άπλυτα.

Όλα τα αυγά πουλερικών μπορούν να γυαλιστούν με νερό. Τούτου λεχθέντος, τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα και καθαρά από όλα τα υπολείμματα, αλλά άπλυτα. Τα πλυμένα αυγά δεν μπορούν να συντηρηθούν με τη μέθοδο του ποτηριού νερού, καθώς η άνθιση δεν είναι πλέον άθικτη, κάτι που θα επιτρέψει στο ασβεστόνερο να εισέλθει στο αυγό.

Αυτό σημαίνει ότι τα αυγά που αγοράζονται από το κατάστημα, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούν να είναι γυάλινα καθώς πλένονται και λευκαίνονται πριν πουληθούν στους καταναλωτές. Αυτά τα αυγά δεν έχουν την προστατευτική επικάλυψη, γνωστή ως άνθιση, για να εμποδίζουν το ασβεστόνερο να εισέλθει στο αυγό.

Πώς να ποτίσετε τα γυάλινα αυγά

Το ποτήρι νερού είναι μια απλή διαδικασία και ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα φρέσκα αυγά σας. Απλώς θα αρπάξετε υλικά, θα φτιάξετε τη λύση σας και θα τοποθετήσετε τα αυγά σας σε αυτό. Αλλά, ας συζητήσουμε την ακριβή διαδικασία.

Συγκεντρώστε Υλικά

Το πρώτο πράγμα θα είναι να αρπάξετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για επιτυχώς το ποτήρι νερού. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι μεταξύ της χρήσης διαλύματος πυριτικού νατρίου και διαλύματος ασβέστη, θα συνεχίσω να εξηγώ τη μέθοδο ασβεστόνερου.

Ασβέστη τουρσί – βρίσκονται στο τοπικό παντοπωλείο με τις προμήθειες κονσερβοποιίας ή στο διαδίκτυο, τουρσί ασβέστηεπίσης γνωστό ως ένυδρος ασβέστης, είναι μια λευκή σκόνη ουσία που προέρχεται από ασβεστόλιθο.

ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ – το ασβεστόνερο παράγεται κατά βάρος και όχι σε όγκο, οπότε χρειάζεστε ένα ακριβής κλίμακα να μετρήσει το βάρος του ασβέστη.

Νερό – είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό, αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία ή χλωριωμένο.

Δοχείο ποιότητας τροφίμων – πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν γυάλινα βάζα μισού γαλονιού ή ενός γαλονιού. προτείνω κουβάδες ποιότητας τροφίμων ενός γαλονιού γιατί τα αυγά βγαίνουν πιο εύκολα από τον κάδο παρά έξω από τα γυάλινα βάζα. Ένας κάδος ενός γαλονιού θα καλύψει περίπου 2 ντουζίνες αυγά. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μεγαλύτερους κάδους, απλά έχετε κατά νου ότι πρέπει να φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος για να αρπάξετε πρώτα τα παλαιότερα αυγά.

Αυγά – Τα φρέσκα άπλυτα αυγά είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να προσθέσετε όλα τα αυγά την ίδια μέρα που φτιάχνετε το διάλυμα, ή καθόλου αυγά. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα αυγά καθώς τα παίρνετε.

Κατευθύνσεις

  • Ασβέστη τουρσί
  • Νερό
  • Καθαρά αυγά (με την άνθιση ακόμα ανέπαφη)
  1. Σε έναν κουβά ή γυάλινο βάζο ποιότητας τροφίμων συνδυάστε 1 ουγγιά λάιμ τουρσί με 1 λίτρο νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η σκόνη λάιμ. Σημειώστε ότι ανεξάρτητα από το πόσο από το διάλυμα κάνετε, η αναλογία 1 ουγγιά ασβέστη προς 1 λίτρο νερού θα παραμείνει η ίδια.
  2. Προσθέστε τα αυγά στο υγρό απαλά, με την μυτερή πλευρά του αυγού στραμμένη προς τα κάτω, βεβαιωθείτε ότι το αυγό είναι πλήρως βυθισμένο στο διάλυμα υδατικού γυαλιού με δύο ίντσες υγρού να παραμένουν πάνω από τα αυγά. Φροντίστε να μην σπάσετε κανένα αυγό όταν τα τοποθετείτε στο διάλυμα γιατί ένα ραγισμένο αυγό θα καταστρέψει ολόκληρο το διάλυμα και θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.
  3. Προσθέστε το καπάκι στο δοχείο για να αποφύγετε την εξάτμιση και αποθηκεύστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Χρήση αυγών σε ποτήρι νερό

Όταν είστε έτοιμοι, πιάστε ένα αυγό, κατά προτίμηση από το κάτω στρώμα του κάδου σας, αν έχετε προσθέσει αυγά λίγα κάθε φορά. Μπορείτε επίσης να αρπάξετε μερικά αυγά που θα χρησιμοποιηθούν μέσα σε λίγες μέρες και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να αποφύγετε την ανάγκη να μπείτε στο δοχείο κάθε φορά που χρειάζεστε άλλο αυγό.

Τα αυγά με νερό μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως ένα φρέσκο ​​αυγό φάρμας που μόλις μαζεύτηκε από το κοτέτσι, εκτός κι αν σκοπεύετε να βράσετε ή να μαγειρέψετε το αυγό στον ατμό. Δεδομένου ότι τα συντηρημένα αυγά δεν είναι πλέον πορώδη, θα πρέπει να βάλετε ένα μικρό τσίμπημα στο κέλυφος του αυγού πριν το βράσετε ή τον ατμό για να αποτρέψετε την έκρηξη του αυγού.

Η υφή και η γεύση των αυγών σε γυάλινο νερό είναι πολύ ίδια με ένα φρέσκο ​​αυγό. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση τους για ένα φρεσκοτηγανισμένο αυγό ή ομελέτα. Όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιον τρόπο θέλετε.

Εάν δεν βράζετε τα αυγά, είναι καλύτερο να τα σπάσετε σε ξεχωριστό μπολ πριν τα χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σάπια αυγά. Φυσικά, με τα φρέσκα αυγά αυτή είναι πραγματικά η καλύτερη πρακτική ούτως ή άλλως γιατί, καλά, ποτέ δεν ξέρεις και στα κοτόπουλα αρέσει να είναι ύπουλα με τα αυγά μερικές φορές.

Αυτή η μακροχρόνια ιστορική μέθοδος συντήρησης είναι ένας φανταστικός τρόπος διατήρησης δεκάδων αυγών για χρήση όλο το χρόνο, αντί να χρειάζεται να βασίζεστε σε παντοπωλεία όταν πέφτει η παραγωγή.

Schreibe einen Kommentar