Γρήγορες Και Εύκολες Πιπεριές τουρσί • The Rustic Elk

5
Γρήγορες Και Εύκολες Πιπεριές τουρσί • The Rustic Elk

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Καλλιεργούμε μια μεγάλη ποικιλία πιπεριών εδώ στο σπίτι μας και ενώ διατηρούμε πολλές σε πολλές διαφορετικές μορφές, ο αγαπημένος μου τρόπος είναι να φτιάχνω πιπεριές τουρσί.

Τουρσί πιπεριές σε βάζα σε ένα τραπέζι.

Ενώ συχνά καταψύχουμε ή τις στεγνώνουμε πιπεριές, μας αρέσει να χρησιμοποιούμε καυτερές πιπεριές τουρσί για να βάζουμε τάκος ελαφιού, κρέας γαλοπούλας και πολλά άλλα καλούδια, γι‘ αυτό προσπαθώ να βάλω αρκετά βάζα για το χειμώνα. Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη συγκομιδή, ώστε να μπορείτε να έχετε λίγο από αυτό το φρέσκο ​​μπαχαρικό τους χειμερινούς μήνες.

Και αυτές είναι πολύ καλύτερες από τις πιπεριές τουρσί στο κατάστημα. Δεν ξέρω αν είναι απλώς η ικανοποίηση που γνωρίζω ότι καλλιέργησα αυτό το φαγητό από σπόρο σε συγκομιδή και μετά το άφησα για το χειμώνα, ή το γεγονός ότι είναι τουρσί φρέσκο ​​σε παρτίδες κατευθείαν από τον κήπο. Αλλά, είναι απολύτως νόστιμα.

Αυτός είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να βρέξετε τα πόδια σας με κονσερβοποίηση. Απαιτεί μόνο μια κονσέρβα για λουτρό νερού, μερικά βάζα και μια χούφτα υλικά για να φτιάξετε τις δικές σας πιπεριές τουρσί. Κανένα πραγματικό χάος, τίποτα πολύ περίπλοκο, ούτε ένας τόνος συστατικών ούτε ένας τόνος χρόνου που απαιτείται για να μαζέψουν τα πράγματα.

Οι καλύτερες πιπεριές για τουρσί

Οι πιπεριές μπανάνας είναι ιδανικές για χρήση στο τουρσί, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από διαφορετικές πιπεριές για να φτιάξετε αυτήν την απλή συνταγή.

Οποιαδήποτε πιπεριά μπορεί να γίνει τουρσί και προτείνω να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία πιπεριών για το μείγμα σας, καθώς μπορείτε να κάνετε τουρσί περισσότερες από μία ποικιλίες μαζί, τα βήματα είναι ακριβώς τα ίδια.

Το τουρσί λωρίδων γλυκών πιπεριών ή πιπεριών μπανάνας με ένα μόνο άγγιγμα καυτερής πιπεριάς όπως πιπεριές jalapeno, σεράνο ή ακόμα και πιπεριές φάντασμα μπορεί να είναι πολύ νόστιμο. Λάβετε υπόψη ότι μόνο λίγη καυτερή πιπεριά μπορεί να πάει πολύ μακριά και θα εμποτίσει τη θερμότητα σε όλη την παρτίδα των τουρσιών.

Αν και λατρεύουμε απόλυτα τα τουρσί jalapenos, να έχετε κατά νου ότι οι μικρές πιπεριές θα συσκευαστούν σε περισσότερη φωτιά και θα θέλετε να αφαιρέσετε τους σπόρους για να μειώσετε τη θερμότητα. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε μεγάλες πιπεριές για να μην είναι τόσο πικάντικες.

Εάν παρακάνετε λίγο στη φωτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό τουρσί για να προσθέσετε λίγο μπαχαρικό σε ένα πιάτο ή να πάρετε μόνο μια μικρή ποσότητα από τις πιπεριές τουρσί για να τις προσθέσετε στο αγαπημένο σας τσίλι ή σάλσα αντί να χρησιμοποιήσετε φρέσκες πιπεριές.

Πώς να φτιάξετε πιπεριές τουρσί

Μπορείτε να αφήσετε τις πιπεριές ολόκληρες (αφαιρούνται οι κορυφές), κομμένες στη μέση ή κομμένες σε φέτες ή κομμένες για να φτιάξετε πιπεριές τουρσί.

Αυτή είναι μια πραγματικά εύκολη συνταγή και ιδανική για αρχάριους. Χρειάζεστε απλώς τις πιπεριές της επιλογής σας, λίγο ξύδι και αλάτι κονσερβοποιίας για να τις φτιάξετε. Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω τη συνταγή σας ανακατεύοντας γλυκές και καυτερές πιπεριές μαζί, προσθέτοντας πράγματα όπως μια σκελίδα σκόρδο ή ένα φύλλο δάφνης ή ακόμα και προσθέτοντας άνηθο ή άλλα παραδοσιακά μπαχαρικά για τουρσί στο υγρό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρες πιπεριές, πιπεριές κομμένες στη μέση, πιπεριές κομμένες σε φέτες ή ακόμα και ένα μείγμα από το καθένα. Αν αφήσετε τους σπόρους στις καυτερές πιπεριές σας, τα τουρσιά θα είναι πιο καυτερά, αφαιρέστε τα για να μειωθεί λίγο η φωτιά.

Μια άλλη επιλογή για να αναδείξετε πραγματικά τη γεύση των καυτερών πιπεριών τσίλι είναι να ψήσετε τις καυτερές πιπεριές σας στο φούρνο στους 400°F για περίπου 15 λεπτά. Ο ουρανός είναι το όριο και η συνταγή είναι απόλυτα προσαρμόσιμη. Η διαδικασία είναι η ίδια.

Προμήθειες

 • Αποστειρωμένα βάζα, καπάκια και δαχτυλίδια με μισό πίντα ή λίτρο
 • Κονσερβοποιία βραστό νερό (προαιρετικό)

Συστατικά

 • Ανάμεικτες γλυκές και καυτερές πιπεριές (ή ίδια ποικιλία)
 • Λευκό ξύδι/μηλόξυδο
 • Νερό
 • Αλάτι κονσερβοποίησης
 • Ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου (προαιρετικά)
Οι τουρσί πιπεριές όπως αυτές είναι εύκολο να γίνουν και ένας γρήγορος τρόπος για να διατηρήσετε τη συγκομιδή για πιο αδύνατους μήνες.

Βήμα 1: Προετοιμάστε βάζα, πιπεριές και κονσέρβα (αν χρησιμοποιείτε)

Αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια, ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποξήρωσης.

Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε. Κρατήστε τις πιπεριές ολόκληρες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες. Όταν εργάζεστε με καυτερές πιπεριές είναι καλύτερο να φοράτε γάντια! Αφαιρέστε τους σπόρους εάν θέλετε ένα πιο ήπιο τουρσί.

Προετοιμάστε κονσέρβα για υδατόλουτρο εάν χρησιμοποιείτε.

Βήμα 2: Προετοιμάστε άλμη

Ανακατέψτε το ξύδι, το νερό και το αλάτι κονσέρβας μαζί σε μια κατσαρόλα και βάλτε την άλμη να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3: Συσκευάστε τα βάζα

Συσκευάστε τις πιπεριές σφιχτά σε βάζα, προσθέστε μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο σε καθεμία. Ρίξτε καυτή άλμη πάνω από τις πιπεριές στα βάζα, αφήνοντας μισή ίντσα ελεύθερου χώρου. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα και ρυθμίστε το headspace εάν χρειάζεται. Σκουπίστε το χείλος του βάζου, το κεντρικό καπάκι, σφίξτε τον δακτύλιο.

Κονσερβοποίηση πιπεριών τουρσί

Αν θέλετε τουρσιά που μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι το επόμενο έτος, θα θέλετε να τα κονσερβοποιήσετε. Μόλις συσκευάσετε τα βάζα σας, θα τοποθετήσετε απλώς τα βάζα στην προετοιμασμένη κονσέρβα μπάνιου με βραστό νερό, φροντίζοντας τα βάζα να είναι καλυμμένα με νερό. Τοποθετήστε το καπάκι στο κονσέρβα και αφήστε το νερό να βράσει. Μόλις πάρουν βράση, βάλτε τα βάζα σε μισό πίντα και τα βάζα με πίντα για 10 λεπτά κάτω από τα 6.000 πόδια, 15 λεπτά πάνω. Επεξεργαστείτε τα βάζα quart για 15 λεπτά κάτω από τα 6.000 πόδια και 20 λεπτά πάνω.

Αφαιρέστε το καπάκι της κονσέρβας, περιμένετε 5 λεπτά πριν αφαιρέσετε τα βάζα σε πάγκο με επένδυση πετσέτας. Αφήστε τα βάζα να καθίσουν για 12-24 ώρες πριν ελέγξετε τη σφράγιση και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε δροσερό μέρος για αποθήκευση έως και 18 μήνες.

Πώς να φτιάξετε πίκλες ψυγείου

Αν δεν θέλετε κονσέρβα τουρσιά για να διατηρούνται σταθερά στο ράφι σε θερμοκρασία δωματίου, μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα τουρσιά και να τα φυλάξετε στο ψυγείο. Θα πρέπει ακόμα να αποστειρώσετε το βάζο(τα) σας, αφήστε τα τουρσιά να καθίσουν για λίγο πριν τα φάτε.

Τα τουρσιά ψυγείου διατηρούνται για περίπου 6 μήνες, κλειστά. Μόλις ανοιχτούν, θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε ένα μήνα.

Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος:
10 λεπτά

Συνολικός χρόνος:
15 λεπτά

Αυτή η απλή συνταγή για πιπεριές τουρσί μπορεί να προσαρμοστεί για το επίπεδο θερμότητας καθώς και σε κονσέρβα για σταθερότητα στο ράφι ή στο ψυγείο για να φτιάξετε εύκολα πιπεριές τουρσί.

Συστατικά

 • 10 φλιτζάνια ανάμεικτες γλυκές και καυτερές πιπεριές

 • 6 φλιτζάνια λευκό ξύδι

 • 2 Φλιτζάνια Νερό

 • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κονσερβοποίησης

 • Προαιρετικός:

 • 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο (ξεφλουδισμένες)

 • 5 Φύλλα Δάφνης

Οδηγίες

 1. Αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια. Προετοιμάστε κονσέρβα εάν χρησιμοποιείτε.
 2. Κρατήστε τις πιπεριές ολόκληρες ή χρησιμοποιώντας γάντια, κόψτε στη μέση ή σε φέτες. Αφαιρέστε τους σπόρους για να μειώσετε τη θερμότητα των τουρσιών. Μπορείτε να ψήσετε τις καυτερές πιπεριές σε φούρνο στους 400°F για 15 λεπτά, αν θέλετε, για να αναδείξετε περισσότερη γεύση.
 3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ξύδι, το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε απαλά για 5 λεπτά.
 4. Εν τω μεταξύ, συσκευάστε τις πιπεριές σφιχτά σε καυτά βάζα. Τοποθετήστε από πάνω σκελίδα σκόρδο και/ή δάφνη αν θέλετε. Μπορείτε να τα παραλείψετε αν δεν τα έχετε ή δεν τα θέλετε.
 5. Ρίξτε ζεστή άλμη πάνω από τα συσκευασμένα βάζα, αφήνοντας 1/2″ του χώρου κεφαλής, αφαιρέστε τις φυσαλίδες αέρα και ρυθμίστε τον χώρο αν χρειάζεται. Σκουπίστε το χείλος, το κεντρικό καπάκι και τον δακτύλιο σφίξιμο με το δάχτυλο. Αφήστε το να κρυώσει και ψύξτε εάν κάνετε τουρσί ψυγείου. Διαφορετικά, τοποθετήστε το ζεστό βάζα σε έτοιμη κονσέρβα.
 6. Οδηγίες κονσερβοποίησης: Βεβαιωθείτε ότι τα βάζα είναι καλυμμένα με νερό, τοποθετήστε το καπάκι στην κονσέρβα και αφήστε τα να βράσουν. Επεξεργαστείτε τα μισά πίντα και τα λίτρα για 10 λεπτά, τα λίτρα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι της κονσέρβας και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα βάζα σε έναν πάγκο με επένδυση πετσέτας και αφήστε τα να καθίσουν για 12 έως 24 ώρες πριν ελέγξετε τις σφραγίδες και αποθηκεύστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Σημειώσεις

Σε μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 6.000 πόδια) επεξεργάζεστε μισά πίντα και πίντα για 15 λεπτά, τέταρτα για 20 λεπτά.

Schreibe einen Kommentar