Καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους και συμβουλές κηπουρικής

2
Καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους και συμβουλές κηπουρικής

Γεια σας φίλοι! Είναι επίσημα η ώρα να φυτέψω τον κήπο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη.

Εάν η πρόβλεψη είναι ακριβής (είναι ποτέ;) θα πρέπει να έχουμε ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο στο Σικάγο. Ιδανικός καιρός για φύτευση λαχανόκηπου. Συνήθως αγοράζουμε ενήλικα φυτά λαχανικών, αλλά αποφασίσαμε ότι η καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους θα ήταν η καλύτερη επιλογή φέτος. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις συμβουλές μας για την κηπουρική.

Έχω μια εξομολόγηση – είμαι εντελώς χάλια στην κηπουρική. Μακάρι να μπορούσα να πω ότι έχω πράσινο αντίχειρα, αλλά στην πραγματικότητα είμαι απαίσια στο να κρατάω τα φυτά ζωντανά. Η κηπουρική ευτυχώς έρχεται φυσικά στον σύζυγό του, οπότε θα αναλάβει το προβάδισμα φέτος.

Εδώ είναι το πράγμα – θέλω απεγνωσμένα να είμαι καλός σε όλο αυτό το θέμα της κηπουρικής, αλλά δεν έχω ακριβώς το καλύτερο ιστορικό. Φυτέψαμε έναν τόνο λουλούδια πέρυσι και σκότωσα πιθανώς το 75% από αυτά. Περιττό να πούμε ότι ο Μπεν θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της φύτευσης. Πρέπει ξεκάθαρα να βελτιώσω τις δεξιότητές μου στην κηπουρική, οπότε ίσως έχω τον Μπεν να με επιβλέπει κατά τη διαδικασία φύτευσης. Βασιζόμαστε σε αυτόν τον κήπο λαχανικών που καλλιεργεί έναν ΤΟΝΟ προϊόντων, οπότε θα ήμουν πολύ αναστατωμένος αν σκότωνα τα πάντα.

Με βάση το ιστορικό μου στον τομέα της κηπουρικής, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί γράφω μια ανάρτηση για την καλλιέργεια λαχανικών και τις συμβουλές κηπουρικής. Μην ανησυχείτε – Μπεν διάβασε τα πάντα, ώστε οι συμβουλές κηπουρικής να είναι νόμιμες.

Γιατί να καλλιεργήσετε τα δικά σας προϊόντα;

Όταν ο Ben και εγώ αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας φάρμα στην πίσω αυλή, το κύριο κίνητρό μας ήταν να καλλιεργήσουμε το δικό μας φαγητό. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού μας για τα παντοπωλεία πηγαίνει για παραγωγή κάθε εβδομάδα. Προσπαθώ να αγοράζω βιολογικές επιλογές όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά δεν έχω πάντα τον χρόνο (ή την ενέργεια) να πηγαίνω σε πολλά παντοπωλεία για να βεβαιωθώ ότι τα παντα είναι βιολογικό. Είναι δύσκολο να βρεις μια ισορροπία. Ενώ θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η διατροφή μας είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, δεν θέλουμε επίσης να τρελαίνουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία. Επιπλέον, ακόμη και τα βιολογικά προϊόντα ψεκάζονται με κάτι. Η λύση μας; Φυτέψτε τον δικό μας κήπο λαχανικών και καλλιεργήστε το δικό μας φαγητό

Σπόροι εναντίον φυτών

Στο παρελθόν, αγοράζαμε πάντα ενήλικα φυτά λαχανικών από ένα τοπικό κατάστημα υλικού. Είναι εξαιρετικά βολικό και ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τον χρόνο ανάπτυξης. Ανάλογα με το μέγεθος του κήπου σας, τα ενήλικα φυτά είναι Πραγματικά ακριβός. Ο κήπος μας θα είναι περίπου 600 τετραγωνικά πόδια φέτος, επομένως θα ξοδεύαμε μια μικρή περιουσία αγοράζοντας όλα τα ενήλικα φυτά. Ακολουθεί μια εκτιμώμενη ανάλυση κόστους:

  • Πλήρως αναπτυγμένο φυτό ντομάτας (ανάλογα με το μέγεθος): $5-$10
  • Πακέτο με 30 βιολογικούς σπόρους ντομάτας: 4 $

Εάν ελπίζετε να έχετε 20 φυτά ντομάτας στα 5 $ το τεμάχιο (που είναι στο χαμηλό εύρος για το κόστος), τότε θα ξοδέψετε 100 $ αντί για μόνο $4 αν φυτεύατε τις δικές σας ντομάτες.

Τούτου λεχθέντος, εάν ξοδεύετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε βιολογικά προϊόντα κάθε εβδομάδα, τότε θα εξοικονομήσετε χρήματα ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε.

Η φύτευση και η καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους προφανώς απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Εδώ είναι όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Καλλιέργεια λαχανικών από σπόρους

Καλλιέργεια λαχανικών και συμβουλές κηπουρικήςΑρχικά, θα χρειαστεί να αγοράσετε τα παρακάτω στοιχεία. Αγοράσαμε τα προϊόντα μας από ένα τοπικό κατάστημα υλικού, αλλά τα στοιχεία που συνδέονται είναι βασικά το ίδιο πράγμα. Γεμίστε τους δίσκους δενδρυλλίων σας με βιολογικό ορεκτικό σπόρων και ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται στα πακέτα σπόρων λαχανικών.

Καλλιέργεια λαχανικών και συμβουλές κηπουρικής

Αποφασίσαμε να αγοράσουμε ένα τεχνητό φως και ένα χαλάκι θερμότητας να αυξήσει τη θερμοκρασία του εδάφους για να βοηθήσει στη βλάστηση.

Καλλιέργεια λαχανικών και συμβουλές κηπουρικής

Τα μικρά μας φυτά άρχισαν γρήγορα να φυτρώνουν στο υπόγειο…

Καλλιέργεια λαχανικών και συμβουλές κηπουρικής

Επόμενο βήμα? Μεταφύτευση των λαχανικών μας έξω στα υπερυψωμένα κρεβάτια αυτό το Σαββατοκύριακο. Ευχήσου μου τύχη να μην σκοτώσω τίποτα!

Από την άλλη πλευρά, αυτή η εικόνα με κάνει τόσο χαρούμενη. Γύρισα σπίτι αργά από τη δουλειά αυτή την εβδομάδα και βρήκα τον Μπεν έξω να δουλεύει στα υπερυψωμένα κρεβάτια ενώ το παιδί μας έπαιζε στο χώμα. Φώναξε «μαμά!» όταν με είδε και μετά είπε «μαμά, ευτυχισμένη;» Προσπαθώ να απολαύσω όλες αυτές τις αγκαλιές πριν έρθει το μωρό #2. Ναι μικρή, κάνεις τη μαμά πολύ χαρούμενη.

Συμβουλές κηπουρικής: Ερώτηση της ημέρας

Ποιες είναι οι δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές σας για την κηπουρική; Προτιμάτε τους σπόρους έναντι των ενήλικων φυτών; Καλο σαββατοκυριακο!

Schreibe einen Kommentar