Λοιπόν, τι είναι ένα τρακτέρ κοτόπουλου; • New Life On A Homestead

4
Λοιπόν, τι είναι ένα τρακτέρ κοτόπουλου;  • New Life On A Homestead

Το τρακτέρ κοτόπουλου είναι ένα κινητό κοτέτσι που μπορείτε να μετακινήσετε στην αυλή σας για να καλλιεργήσετε τη γη και να την ξεριζώσετε. Οι κινήσεις γρατσουνίσματος από τα κοτόπουλα θα χαλαρώσουν έως και μια ίντσα χώματος, βοηθώντας στην απομάκρυνση των ενοχλητικών ζιζανίων, ενώ παράλληλα θα λιπάνετε το χώμα σας.

ένα τρακτέρ κοτόπουλου σε στυλ σαλάτας
Ένα τρακτέρ κοτόπουλου σε στυλ σαλατίνας.

Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι ακριβώς είναι ένα τρακτέρ κοτόπουλου, ειδικά αν είστε νέος στην εκτροφή κοτόπουλων. Ίσως αναρωτιέστε, τι ακριβώς είναι ένα τρακτέρ κοτόπουλου και πώς μπορεί να με βοηθήσει να επιτύχω τους στόχους μου για το σπίτι;

Ένα τρακτέρ κοτόπουλου είναι ένα κινητό ξύλινο περίβλημα που είναι ανοιχτό στο κάτω μέρος για να παρέχει στο κοπάδι σας συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο ​​έδαφος. Μετακινώντας το κάθε μέρα ή λίγες μέρες, τους επιτρέπει την ελευθερία να εξερευνούν νέα ζωύφια, χώμα και γρασίδι, ενώ παράλληλα μπορούν να καλλιεργούν και να γονιμοποιούν την περιοχή τους στη διαδικασία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να φτιάξετε το δικό σας τρακτέρ κοτόπουλου και να το χρησιμοποιήσετε στη φάρμα σας, συνεχίστε να διαβάζετε. Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες (και τα οφέλη) παρακάτω.

Οφέλη από τη χρήση ενός τρακτέρ κοτόπουλου

Εδώ είναι μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός τρακτέρ κοτόπουλου στη φάρμα.

Εύχρηστος

Τα τρακτέρ κοτόπουλου είναι απίστευτα εύκολο στην κατασκευή και ακόμη πιο εύκολο στη χρήση. Είναι σαν μια λύση «αρπάξτε και πηγαίνετε» για ελεύθερη εμβέλεια.

Με μερικά σχέδια, δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για το κλείδωμα των κοτόπουλων μέσα τη νύχτα. Προστατεύονται έμφυτα από τα αρπακτικά με το σχεδιασμό του τρακτέρ κοτόπουλου και μόνο – η μόνη σας αγγαρεία θα είναι να μετακινείτε το τρακτέρ κάθε πρωί και να ξαναγεμίζετε ταΐστρες και ποτίστρες. Τόσο απλό!

Εύκολο στη συντήρηση

Τα τρακτέρ κοτόπουλου, ειδικά όταν είναι κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά, είναι επίσης εύκολο να συντηρηθούν. Δεν υπάρχουν ακριβά εξαρτήματα για συντήρηση και καμία αναβάθμιση.

Αν και είναι καλή ιδέα να επιθεωρήσετε διεξοδικά το τρακτέρ κοτόπουλου στην αρχή της σεζόν για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει υποστεί ζημιές από το προηγούμενο έτος (ή τον χειμώνα), οι εργασίες συντήρησης συνήθως δεν περιλαμβάνουν τίποτα περισσότερο από το να το κάνετε μια νέα σανίδα ή ένα κομμάτι κασσίτερου ή βάζοντας λίγο αέρα στα ελαστικά.

Εύκολο στη μετακίνηση

Τα τρακτέρ κοτόπουλου προορίζονται να είναι φορητά. Ενώ ορισμένες βαρύτερες μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να μετακινούνται με τρακτέρ ή ATV, τα περισσότερα σχέδια μπορούν να τραβηχτούν με το χέρι. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολο να βάζετε τα κοτόπουλα σας στο φρέσκο ​​έδαφος κάθε πρωί – και δεν χρειάζεται να μετακινείτε με το χέρι μεμονωμένα κοτόπουλα.

Εύκολο στο καθάρισμα

Η υγιεινή είναι ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης ενός τρακτέρ κοτόπουλου.

Δεδομένου ότι το κοτέτσι μετακινείται τόσο συχνά, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα κοτόπουλα να βρωμίσουν το έδαφος από κάτω. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι θα ξεφορτωθείτε το κοτέτσι σε τακτική βάση, ούτε χρειάζεται να προσθέσετε κλινοσκεπάσματα. Η κοπριά εναποτίθεται απευθείας στο έδαφος.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι γονιμοποιεί το έδαφος για εσάς στη διαδικασία. Τα τρακτέρ για κοτόπουλο μπορούν να είναι ανεκτίμητα εργαλεία όταν πρόκειται για

Εύκολο στην προσαρμογή

Τα τρακτέρ κοτόπουλου διατίθενται σε όλα τα είδη σχημάτων, μεγεθών και στυλ, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το τρακτέρ κοτόπουλου στις άκρες του κοπαδιού σας – και στις ανάγκες σας, ως φύλακας κοτόπουλου.

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τρακτέρ κοτόπουλου για να φτιάξετε τον κήπο σας; Μπορείς να τα καταφέρεις. Χρειάζεστε να απαλλαγείτε από κάποια παράσιτα; Τα τρακτέρ κοτόπουλου σας μπορούν να αντέξουν τη δουλειά. Θέλετε να γονιμοποιήσετε το γκαζόν; Τρακτέρ κότας στη διάσωση!

Δεδομένου ότι θα έχετε μεγαλύτερο επίπεδο ελέγχου σχετικά με το πού πηγαίνουν τα κοτόπουλα σας (και τι μπορεί να φτάσουν τα κοτόπουλα σας), μπορείτε να ξεκουραστείτε ευκολότερα γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλή.

Χαρακτηριστικά

Το να έχεις κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής είναι ιδανικό, αλλά τα αρπακτικά (και οι γείτονες) μπορούν να κάνουν αυτόν τον τρόπο ζωής μη πρακτικό. Ένα τρακτέρ κοτόπουλου μπορεί να λύσει αυτό το δίλημμα, επιτρέποντας στα πουλιά σας να εκτοξεύονται με ασφάλεια, αλλά μπορεί επίσης να πάρει πολλές μορφές για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Τα τρακτέρ κοτόπουλου ποικίλλουν σε εμφάνιση. Ορισμένα έχουν σχήμα πλαισίου Α, το οποίο τείνει να είναι ελαφρύ και εύκολο στη μετακίνηση. Άλλοι έχουν δομή μπόξερ. Ό,τι κι αν επιλέξετε, τα τρακτέρ κοτόπουλου έχουν συνήθως τα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Χώρος

Μια κοινή παρανόηση που έχουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι, δεδομένου ότι το τρακτέρ κοτόπουλου προορίζεται να μετακινείται κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να παρέχει στα κοτόπουλα τόσο πολύ χώρο.

Δεν είναι έτσι. Το τρακτέρ κοτόπουλου σας χρειάζεται ακόμα να παρέχει στα πουλιά σας άφθονο χώρο να τριγυρίζω. Θυμηθείτε, τα πολυσύχναστα πουλιά είναι θυμωμένα πουλιά! Είναι πιο πιθανό να ραμφίζουν και να παρενοχλούν ο ένας τον άλλον – οδηγώντας σε τραυματισμούς, τσακωμούς, ακόμη και κανιβαλισμό.

Επιπλέον, δεν θα είναι τόσο παραγωγικά όσον αφορά την ωοτοκία και τα κοτόπουλα με βάση το κρέας δεν θα μεγαλώσουν τόσο γρήγορα.

Δώστε στα κοτόπουλα σας όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τέσσερα τετραγωνικά πόδια χώρο στο τρακτέρ κοτόπουλου (αν και τα κοτόπουλα κρέατος, που δεν είναι τόσο δραστήρια, μπορούν να τα βγάλουν πέρα ​​με λίγο λιγότερο).

Πλαίσιο

Στην καρδιά οποιουδήποτε μεγάλου τρακτέρ κοτόπουλου βρίσκεται ένα στιβαρό πλαίσιο. Μπορείτε να το κατασκευάσετε από οποιοδήποτε είδος υλικών διαθέτετε, συμπεριλαμβανομένου του ελαφρού ξύλου (το πεύκο είναι μια καλή επιλογή ή μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο ανθεκτικό στη σήψη ξύλο όπως ο κέδρος – απλά έχετε κατά νου το βάρος) ή ακόμα και σωλήνα PVC.

Θα χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο ως δομή στήριξης για το δικτυωτό σύρμα, το οποίο προορίζεται να κρατήσει έξω τα αρπακτικά. Το πλαίσιο πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά και αρκετά στιβαρό ώστε να αγκιστρώνεται για να τραβιέται. Θα συνδέσετε κάποιο είδος κορδονιού ή καλωδίου στο πλαίσιο για να σας βοηθήσει να τραβάτε το τρακτέρ κοτόπουλου κάθε πρωί.

Τρέξιμο

Μέσα στο πλαίσιο θα βρίσκεται ο κύριος όγκος του τρακτέρ κοτόπουλου – το τρέξιμο. Όπως θα περίμενε κανείς, αυτός είναι απλώς ένας ανοιχτός χώρος όπου τα κοτόπουλα σας μπορούν να ραμφίζουν και να αναζητούν τροφή κάθε πρωί.

Η πιο σημαντική πτυχή του τρεξίματος είναι ότι πρέπει να έχει ανοιχτό πάτωμα. Ενώ ορισμένα σχέδια τρακτέρ κοτόπουλου έχουν μια μικρή καλυμμένη περιοχή που προορίζεται να περιέχει τα κιβώτια φωλιάς και τις ράβδους φωλιάς, το να έχετε πολύ ανοιχτό χώρο στο πάτωμα είναι απαραίτητο για να δώσετε στα κοτόπουλα σας την άμεση πρόσβαση στο χώμα που χρειάζονται.

Τροχοί

Τα τρακτέρ για κοτόπουλο χρειάζονται και τροχούς. Αυτά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, αν θέλετε, και να κατασκευαστούν από οτιδήποτε, όπως παλιά λάστιχα ποδηλάτων, ελαστικά καροτσιού, ελαστικά καροτσιού κήπου ή ακόμα και ελαστικά τρακτέρ ή τρέιλερ, εάν το τρακτέρ κοτόπουλου σας είναι εξαιρετικά μεγάλο και βαρύ.

Εάν έχετε ένα μικρότερο τρακτέρ κοτόπουλου, μπορείτε επίσης να τα βγάλετε πέρα ​​χρησιμοποιώντας απλώς πέδιλα, σε ορισμένες περιπτώσεις. Χρησιμοποιούμε κουκλίτσα και αυτό λειτουργεί καλά επίσης.

Απόχρωση

Τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα σκιάς ή ακόμα και μια τσίγκινα οροφή για να παρέχετε στα κοτόπουλα σας κάποια προστασία από τα στοιχεία.

Αυτό το κάλυμμα δεν χρειάζεται να καλύπτει ολόκληρο το τρακτέρ κοτόπουλου, αλλά θα πρέπει να καλύπτει αρκετό από αυτό, ώστε τα κοτόπουλα σας να μην μείνουν έξω στον καυτό ήλιο ή σε μια καταρρακτώδη βροχή.

Ράμπες

Εάν το τρακτέρ κοτόπουλου σας έχει κάποια υψηλά χαρακτηριστικά – όπως κουτιά φωλιάς ή ράβδους για φωλιά – ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε μικρές ράμπες για να βοηθήσετε τα κοτόπουλα να σηκωθούν πάνω τους.

Πόρτες

Θα χρειαστείτε επίσης κάποιο είδος πόρτας πρόσβασης. Αυτό μπορεί να είναι μικρό – αρκετά μεγάλο για να βάζετε ταΐστρες ή ποτίστρες ή να μαζεύετε αυγά – ή αρκετά μεγάλο – ώστε να μπορείτε να το περπατήσετε. Όποιο κι αν επιλέξετε, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχει στιβαρά μάνδαλα και κλειδαριές για να κρατάτε έξω τα αρπακτικά.

Ταΐστρες και ποτίστρες

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ταΐστρες και ποτίστρες στο κοτέτσι σας! Ακριβώς επειδή τα κοτόπουλα σας είναι ελευθέρας βοσκής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα.

Κουτιά ένθεσης (προαιρετικά)

Εάν εκτρέφετε στρώματα αυγών στο κοτέτσι σας, θα χρειαστεί να προσθέσετε τουλάχιστον ένα κουτί φωλιάς για κάθε τέσσερα κοτόπουλα.

Μπάρες κοκκινίσματος (προαιρετικά)

Οι ράβδοι κοκορέματος είναι προαιρετικές αλλά συνιστώνται για τρακτέρ κοτόπουλου ωοτοκίας. Αυτό θα αποτρέψει τα κοτόπουλα σας από τον ύπνο στα κουτιά φωλιάς (μια συνήθεια που είναι δύσκολο να κόψετε αργότερα).

Είστε έτοιμοι να κάνετε το δικό σας;

Οι τιμές των τρακτέρ κοτόπουλου ποικίλλουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το τρακτέρ σας, πόσο ανθεκτικό και αν σκοπεύετε να το κατασκευάσετε μόνοι σας ή να αγοράσετε μια προκατασκευασμένη έκδοση.

Κατά μέσο όρο, μπορείτε να περιμένετε να ξοδέψετε περίπου 300 έως 500 $, αν και αν φτιάξετε το τρακτέρ κοτόπουλου από ανακυκλωμένα υλικά, δεν θα περιμένατε να ξοδέψετε σχεδόν τίποτα.

Εάν σκέφτεστε ένα τρακτέρ κοτόπουλου ή ακόμα κι αν είστε απλώς περίεργοι για το τι είναι, ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές σας βοήθησαν να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε.

Νομίζω ότι τα τρακτέρ κοτόπουλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να κρατάτε κοτόπουλα – και ελπίζω να το κάνετε και εσείς!

Schreibe einen Kommentar