Οδηγός ανοιξιάτικου σχεδιασμού κήπων | Κηπουρική

2
Οδηγός ανοιξιάτικου σχεδιασμού κήπων | Κηπουρική

Οδηγός σχεδιασμού κήπου για την άνοιξη

Φάρμα Frenchie

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που μοιράζομαι τον ανοιξιάτικο οδηγό προγραμματισμού κήπων μου σήμερα! Η προετοιμασία του κήπου είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για την Άνοιξη.

Προς το τέλος της περιόδου κηπουρικής το περασμένο φθινόπωρο, ο Μπεν φύτεψε έναν επιπλέον γύρο ρόκας και λάχανου. Έφτιαξε ένα σπίτι με στεφάνι για να λειτουργήσει ως μίνι θερμοκήπιο, και σταυρώναμε τα δάχτυλά μας ότι τα λαχανικά μας θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν όλο τον χειμώνα. Λίγο αφότου φύτεψε τα χόρτα, μας χτύπησε ένα δραστικό κρυολόγημα. Υποθέσαμε ότι τα λαχανικά μας σταμάτησαν να μεγαλώνουν και η προσπάθειά μας για χόρτα όλο το χρόνο ήταν μια επική αποτυχία. Το στεφάνι πάγωσε στο έδαφος, έτσι το κρατήσαμε στον κήπο όλο το χειμώνα. Μόλις ο καιρός άρχισε να ζεσταίνει, ρώτησα τον Μπεν αν μπορούσαμε επιτέλους να αφαιρέσουμε το στεφάνι από τον κήπο. Ήταν λίγο πληγή στα μάτια και έτσι κι αλλιώς δεν λειτούργησε. Ή έτσι νόμιζα….

Όταν ο Μπεν κατέβασε το στεφάνι, σοκαρίστηκε όταν το βρήκε έναν τόνο ρόκα και λάχανο ευδοκιμούν. Έχω μια μικρή εμμονή με τη φρέσκια ρόκα, οπότε το να πω ότι ενθουσιάστηκα είναι μια μεγάλη υποτίμηση. Το να έχω την ευκαιρία να μαζέψω λαχανικά ήδη τον ΑΠΡΙΛΙΟ με έκανε τόσο ενθουσιασμένος να φυτέψουμε τον ανοιξιάτικο κήπο μας.

Εάν σκοπεύετε να φυτέψετε έναν κήπο φέτος, τότε ο οδηγός μου για τον σχεδιασμό κήπου για την Άνοιξη θα σας κάνει να ξεκινήσετε!

Οδηγός σχεδιασμού ανοιξιάτικου κήπου Frenchie Farm

1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΗΠΟΥ

Η έρευνα είναι η το πιο σημαντικό μπείτε στον οδηγό μου για τον σχεδιασμό του κήπου για την Άνοιξη. Αφιερώνοντας επαρκή χρόνο προετοιμασίας και έρευνας, θα προετοιμάσετε την κηπουρική σας για την επιτυχία. Φροντίστε να κάνετε στον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Γεωγραφική θέση: Πού μένετε και ποιο είναι το κλίμα; Πόσο διαρκεί η καλλιεργητική σας περίοδος; Ποια φυτά ευδοκιμούν στην κλιματική ζώνη σας και ποια πρέπει να αποφεύγετε;
 • Στοιχεία κήπου: Που θα φυτέψεις; Πόσο χώρο θέλετε να αφιερώσετε στον κήπο σας; Φυτεύεις στο έδαφος ή σε γλάστρες;
 • Οδηγίες απόστασης: Μην ξεχάσετε να διαβάστε την ετικέτα οδηγιών πριν τη φύτευση! Κάθε φυτό θα έχει διαφορετικές οδηγίες απόστασης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δώστε τον εαυτό σας περισσότερο χώρο ανάμεσα σε κάθε φυτό. (Ο Μπεν και εγώ ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες απόστασης που υποδεικνύονται στην ετικέτα οδηγιών, αλλά ο κήπος μας εξακολουθεί να είναι πάντα γεμάτος. Σίγουρα θα κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις στο διάστημα φέτος.)

Φάρμα Frenchie

Οδηγός σχεδιασμού ανοιξιάτικου κήπου Frenchie Farm

2. ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ

Το επόμενο βήμα στον οδηγό μου για τον σχεδιασμό κήπου για την Άνοιξη είναι να αποφασίσετε πότε θα φυτέψετε τον κήπο σας. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη γεωγραφική σας θέση, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τον καλύτερο χρόνο για τον ανοιξιάτικο κήπο σας. Ο χρονισμός γίνεται ιδιαίτερα δύσκολος εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε τα φυτά σας από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους. Αν και είναι δελεαστικό να αρχίσετε να μεγαλώνετε τα σπορόφυτά σας με το πρώτο σημάδι της Άνοιξης, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Ο καλύτερος χρόνος για τον ανοιξιάτικο κήπο σας εξαρτάται από τη γεωγραφική σας περιοχή. Εάν ζείτε σε ένα πιο ζεστό κλίμα, τότε πιθανότατα μπορείτε να ξεκινήσετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας νωρίτερα. Οι μεσοδυτικές πολιτείες (όπως εμείς) θα πρέπει πιθανώς να σταματήσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου-ish. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί και από τα συγκεκριμένα σχέδια κήπου σας. Όταν προσδιορίζετε την καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας, σκεφτείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις – Τι είδους φυτά καλλιεργείτε; Καλλιεργείτε από σπόρους ή αγοράζετε ώριμα ενήλικα φυτά; Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τον καλύτερο χρόνο για τον κήπο σας.

Μάθετε από τα λάθη μας. Πέρυσι ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε τα σπορόφυτά μας στο υπόγειο στις αρχές Απριλίου. Φυτέψαμε τον κήπο μας τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους, οπότε υποθέσαμε ότι ο καιρός θα συνεργαστεί. Λοιπόν, ο καιρός στο Σικάγο είναι απρόβλεπτος. Συνεχίσαμε να χιονίζουμε μέχρι τον Απρίλιο, γεγονός που κατέστησε αδύνατη τη μεταφύτευση των φυτών μας στον εξωτερικό κήπο. Ενώ μερικά από τα λαχανικά μας συνέχισαν να ευδοκιμούν, άλλα κάηκαν μέχρι λίγο από το τεχνητό φως ανάπτυξης. Ζήστε και μάθετε φίλοι.

είμαι τόσο ενθουσιασμένος για να ξεκινήσουμε τη φύτευση, αλλά κάνουμε υπομονή φέτος και κρατάμε για λίγο ακόμα. Ομολογουμένως δεν είμαι πολύ υπομονετικός άνθρωπος, αλλά η κηπουρική είναι μια διαδικασία και θέλει χρόνο. Η υπομονή είναι ένα κρίσιμο βήμα στον οδηγό μου για τον σχεδιασμό του κήπου της Άνοιξης.

Οδηγός σχεδιασμού ανοιξιάτικου κήπου Frenchie Farm

Φάρμα Frenchie

3. ΛΙΣΤΑ ΑΓΟΡΩΝ

Τώρα για το διασκεδαστικό μέρος στον ανοιξιάτικο οδηγό σχεδιασμού κήπων μου – αγορές! Η παρακάτω λίστα αγορών περιλαμβάνει όλα τα υλικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών σας από σπόρους. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε ώριμα ενήλικα φυτά, μην ανησυχείτε! Απλώς παραλείψτε το τμήμα σπόρων.

Λίστα αγορών για φύτευση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

 1. Σύστημα φωτισμού φθορισμού
 2. Βιολογικό ορεκτικό σπόρων
 3. Δίσκοι δενδρυλλίων
 4. Βιολογικοί σπόροι λαχανικών
 5. Αδιάβροχο χαλάκι δενδρυλλίων

Λίστα αγορών για υπαίθρια φύτευση

 1. Γάντια κηπουρικής
 2. Φτυάρι κηπουρικής
 3. Ποτιστήρι
 4. Ετικέτες
 5. Ζαρντινιέρες

Φάρμα Frenchie

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός σχεδιασμού κήπου για την Άνοιξη. Καλή φύτευση!

Χρειάζεστε περισσότερες συμβουλές κηπουρικής; Δείτε αυτές τις αναρτήσεις:

Schreibe einen Kommentar