Πόσα κοτόπουλα χωράνε λοιπόν σε ένα τρακτέρ; • New Life On A Homestead

4
Πόσα κοτόπουλα χωράνε λοιπόν σε ένα τρακτέρ;  • New Life On A Homestead

Τα τρακτέρ κοτόπουλου είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να παρέχουν στα κοτόπουλα σας συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο ​​γρασίδι, καθαρό αέρα και φρέσκο ​​χώμα. Ωστόσο, όπως κάθε τύπος κοτέτσι, έχουν τους περιορισμούς τους – δεν μπορείτε να χωρέσετε έναν ατελείωτο αριθμό κοτόπουλων σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου.

ένα τρακτέρ κοτόπουλου σε στυλ σαλάτας
Ένα τρακτέρ κοτόπουλου σε στυλ σαλατίνας.

Πόσα κοτόπουλα λοιπόν μπορώ χωράει σε τρακτέρ; Εάν σκέφτεστε να μεγαλώσετε το δικό σας κοπάδι σε τρακτέρ κοτόπουλου, αυτή είναι μια σοφή ερώτηση που πρέπει να κάνετε.

Κατά μέσο όρο, ένα τρακτέρ κοτόπουλου 32 τετραγωνικών ποδιών μπορεί να χωρέσει 16 κοτόπουλα με κρέας ή οκτώ όρνιθες ωοπαραγωγής. Ο αριθμός των κοτόπουλων που μπορείτε να κρατήσετε σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου θα ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή, την ποιότητα του βοσκοτόπου και άλλους παράγοντες.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τρακτέρ κοτόπουλου στο σπίτι σας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιδανική πυκνότητα κάλτσας για τα κινητά τρακτέρ κοτόπουλου.

Συστάσεις για το διάστημα

Η γενική σύσταση είναι ότι ένα τρακτέρ κοτόπουλου 32 τετραγωνικών ποδιών πρέπει να περιέχει 16 κοτόπουλα με βάση το κρέας ή οκτώ όρνιθες ωοπαραγωγής – αλλά αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω.

Τα κοτόπουλα σας πρέπει να έχουν περίπου τέσσερα τετραγωνικά πόδια χώρο το καθένα, κατά μέσο όρο. Ένα τρακτέρ κοτόπουλου θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να χωρέσει ταΐστρες, ποτίστρες, ράβδους για κοκοφοίνια (για όρνιθες ωοπαραγωγής) και κουτιά φωλιάς (για όρνιθες ωοπαραγωγής).

Θα χρειαστεί επίσης να παρέχετε χώρο που να έχει κάλυψη από τον ήλιο και τη βροχή μαζί με χώρο για τα κοτόπουλα να αναζητούν τροφή.

Μην ξεχνάτε επίσης τον χώρο που θα χρειαστείτε για πράγματα όπως ράμπες, πόρτες και άλλα χαρακτηριστικά. Όλα αυτά αφαιρούν από το πόσα κοτόπουλα μπορείτε να χωρέσετε μέσα στο τρακτέρ, αλλά μπορεί να είναι απολύτως απαραίτητα – είναι πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στους υπολογισμούς του μεγέθους σας σίγουρα!

Ράτσα

Η ράτσα κοτόπουλου που εκτρέφετε στο τρακτέρ κοτόπουλου σας θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσα κοτόπουλα χωράνε μέσα.

Οι ωοτόκες όρνιθες χρειάζονται περισσότερο χώρο από τα κοτόπουλα με βάση το κρέας. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό.

Το ένα είναι ότι οι ωοτόκες κότες ζουν περισσότερο από τα κοτόπουλα με βάση το κρέας. Η παραγωγική τους ζωή μπορεί να διαρκέσει από τέσσερα έως πέντε χρόνια, επομένως θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο υγιή, ώστε να ξαπλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρέπει επίσης να τους δώσετε χώρο για τα κουτιά φωλιάς τους, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Εάν οι ωοτόκες όρνιθες σας είναι υπερπλήρεις, δεν πρόκειται να παράγουν και είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η κατανάλωση αυγών.

Τα κοτόπουλα κρέατος προορίζονται να ζουν μόνο για περίπου έξι έως δέκα εβδομάδες, επομένως δεν χρειάζονται τόσο πολύ χώρο. Απλώς χρειάζονται αρκετή τροφή για να αναπτυχθούν γρήγορα (και αρκετό χώρο για να μπορούν να ασκούνται ώστε να μεγαλώνουν με υγιή τρόπο).

Όχι μόνο αυτό, αλλά τα κοτόπουλα κρέατος δεν είναι τόσο δραστήρια όσο οι ωοτόκες κότες. Ο κύριος στόχος στη ζωή τους είναι να τρώνε!

Δεν τους ενδιαφέρει τόσο να τρέχουν μετά από σφάλματα και να ξύνουν στο έδαφος (αν και το κάνουν, φυσικά, εξακολουθούν να το κάνουν αυτό). Μπορείτε να χωρέσετε πολλά περισσότερα κοτόπουλα με κρέας σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου από στρώσεις αυγών.

Θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε τη μεμονωμένη φυλή σε αυτές τις κατηγορίες. Εάν εκτρέφετε κοτόπουλα, δεν χρειάζεται να τους δώσετε τόσο χώρο όσο τα κοτόπουλα τυπικής φυλής, επειδή είναι πολύ μικρότερα.

Ορισμένες ράτσες είναι επίσης φυσικά μεγαλύτερες από άλλες – οι Jersey Giants θα χρειαστούν περισσότερο χώρο από τις Silkies, για παράδειγμα.

Τύπος Γης

Η γενική σύσταση για την εκτροφή κοτόπουλων, όπως αναφέρεται παραπάνω, είναι να δοθεί σε κάθε πουλί περίπου τέσσερα τετραγωνικά πόδια χώρο μέσα σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου.

Ωστόσο, αυτή η σύσταση δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι τα κοτόπουλα κρέατος απαιτούν λιγότερο χώρο από τα στρώματα των αυγών ή την ποιότητα της γης στην οποία εκτρέφετε τα κοτόπουλα σας.

Για παράδειγμα, εάν εκτρέφετε κοτόπουλα σε χώμα, θα χρειαστεί να τους δώσετε περισσότερο χώρο. Απλώς δεν έχουν τόση τροφή στη διάθεσή τους εδώ και το φορτίο κοπριάς δεν πρόκειται να κατανεμηθεί τόσο ομοιόμορφα.

Εάν μεγαλώνετε τα κοτόπουλα σας σε λιβάδι σε στυλ a la Salatin, μπορείτε να τα βγάλετε πέρα ​​με πολύ λιγότερο χώρο ανά πουλί. Συνέστησε μόλις 1,5 τετραγωνικά πόδια ανά πουλί, έτσι ώστε ένα τρακτέρ κοτόπουλου να χωράει εύκολα 80 πουλιά με βάση το κρέας.

Στυλ του τρακτέρ

Το σχέδιο και το στυλ του τρακτέρ κοτόπουλου σας θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσα κοτόπουλα χωράνε μέσα. Ενώ ένα τρακτέρ με πλαίσιο Α είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχέδια, πιθανότατα δεν θα χωρέσει τόσα κοτόπουλα.

Ένα επίπεδο, ορθογώνιο τρακτέρ κοτόπουλου θα χωρέσει περισσότερα πουλιά, αλλά θα είναι πιο δύσκολο να μετακινηθεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια αντιστάθμιση στο στυλ του τρακτέρ που επιλέγετε.

Στιγμή της χρονιάς

Τέλος, η εποχή του χρόνου θα επηρεάσει πόσα κοτόπουλα μπορείτε να χωρέσετε μέσα σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κρατούν κοτόπουλα σε τρακτέρ κοτόπουλου κατά τους χειμερινούς μήνες – τουλάχιστον, όχι εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει πραγματικούς χειμώνες.

Μπορεί να είναι πολύ δυσκίνητο να μετακινείτε τα τρακτέρ κοτόπουλου μέσα στο χιόνι και με τον υπαίθριο σχεδιασμό τους, ένα τρακτέρ κοτόπουλου δεν είναι το πιο πρακτικό όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν.

Τούτου λεχθέντος, ο καλοκαιρινός καιρός παίζει ρόλο και στο μέγεθος του τρακτέρ. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερφορτώνετε τα τρακτέρ κοτόπουλου σας μόλις ζεσταθεί ο καιρός, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερπληθυσμό και ασφυξία στα κοτόπουλα σας.

Ο συνωστισμός, ιδιαίτερα σε ζεστό καιρό, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επιθετικές συμπεριφορές όπως ράμφισμα φτερών και κανιβαλισμός.

Επιπλέον, ο καιρός επηρεάζει το πόσο γρήγορα αναπηδά το έδαφος και το γρασίδι αναζωογονείται. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε πραγματικά από όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα τρακτέρ κοτόπουλου, δεν θέλετε να υπερφορολογήσετε το έδαφος και τα βοσκοτόπια στα οποία βρίσκονται.

Εάν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός, με αποτέλεσμα το γρασίδι να μεγαλώνει πιο αργά, θα θελήσετε να μειώσετε την πυκνότητα του κάλτσου στα τρακτέρ κοτόπουλου ή να μετακινείτε τα τρακτέρ κοτόπουλου ακόμα πιο συχνά για να αποφύγετε να σκοτώσετε εντελώς το γρασίδι.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα τρακτέρ κοτόπουλου;

Οι διαστάσεις του τρακτέρ κοτόπουλου σας θα ποικίλλουν ανάλογα με τον αριθμό των κοτόπουλων που θα κρατήσετε σε αυτά και τον χώρο που έχετε διαθέσιμο για να μετακινήσετε τα τρακτέρ σας, αλλά συνήθως, τα τρακτέρ κοτόπουλου έχουν πλάτος περίπου 4 έως 10 πόδια και μήκος 6 έως 15 πόδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα, όμως!

Εάν ζείτε στην πόλη, μπορεί να θέλετε να κολλήσετε σε ένα μικρό τρακτέρ που είναι περίπου 4×6 πόδια. Εάν εκτρέφετε ένα μεγάλο κοπάδι από κοτόπουλα με βάση το κρέας, μπορεί να βρεθείτε να κρατάτε 70 πουλιά σε ένα τρακτέρ κοτόπουλου 10×12 ποδιών, που προορίζεται να μετακινηθεί με ένα ATV.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το τρακτέρ κοτόπουλου, το όφελος από τη χρήση ενός, τόσο για τον εαυτό σας, τα κοτόπουλα και τη γη σας, είναι σαφές.

Η κατασκευή ενός τρακτέρ κοτόπουλου μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία, αλλά είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πρώτα, ώστε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που καλύπτει τις ανάγκες του κοπαδιού σας.

Φθηνά στην κατασκευή και εξαιρετικά φορητά και ευέλικτα, τα τρακτέρ κοτόπουλου οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να κάνουν θαύματα για το κοπάδι σας.

Schreibe einen Kommentar