Πόσο διαρκεί το Beef Jerky; • New Life On A Homestead

8
Πόσο διαρκεί το Beef Jerky; • New Life On A Homestead

Το βοδινό jerky είναι μια δημοφιλής, νόστιμη απόλαυση που είναι ιδανική για οπουδήποτε και παντού. Ανάλογα με το αν το αγοράζετε στο κρεοπωλείο της περιοχής σας ή το φτιάχνετε μόνοι σας, θέλετε να έχει διάρκεια.

Λοιπόν, εδώ τίθεται το ερώτημα: πόσο διαρκεί το βοδινό jerky;

Το μοσχαρίσιο κρέας που αγοράζεται από το κατάστημα θα διαρκέσει για 1-2 χρόνια εάν αποθηκευτεί σωστά. Το σπιτικό jerky θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο στην κατάψυξη, έως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο και έως και μία εβδομάδα στο ντουλάπι σας.

μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα Ziploc ή μια σακούλα με ηλεκτρική σκούπα και ένα ψυγείο για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής.

Τι είναι το Beef Jerky;

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι αφυδατωμένο κρέας. Παρασκευάζεται με μαρινάρισμα, αλάτισμα και ωρίμανση του κρέατος προτού το εκθέσετε σε θερμαινόμενο αέρα – συνήθως σε κουτί ή αφυγραντήρα. Είναι εύκολο να γίνει και είναι μια αγαπημένη απόλαυση εδώ στη Νότια Αφρική (το λέμε biltong).

Η αφαίρεση της υγρασίας αφαιρεί πιθανές περιοχές αναπαραγωγής βακτηρίων και η προσθήκη αλατιού στη διαδικασία ξήρανσης προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο διατήρησης.

Το υψηλό επίπεδο πρωτεΐνης και η εκτεταμένη διάρκεια ζωής το καθιστούν δημοφιλές φαγητό για πεζοπόρους, κατασκηνωτές και παρασκευαστές και λάτρεις της επιβίωσης.

Πόσο διαρκεί το Beef Jerky;

Δεν είναι αρκετό καιρό στο σπίτι μας, αυτό είναι σίγουρο! Σε κάθε σοβαρότητα, η διάρκεια ζωής θα ποικίλλει κάπως ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του κρέατος. Εάν είναι προετοιμασμένο σωστά, το μπιφτέκι βοείου κρέατος που αγοράζεται στο κατάστημα μπορεί να διαρκέσει, κλειστό, από ένα έτος έως δύο χρόνια.

Αν είναι σπιτικό, το jerky σας θα διαρκέσει από αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με το πού και πώς το αποθηκεύετε… εκτός κι αν είστε σαν εμένα και το φάτε αμέσως μόλις είναι έτοιμο για φαγητό!

Μόλις ανοιχτεί, το βοδινό κρέας θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα.

Σημάδια αλλοίωσης

Υπάρχουν μερικές προειδοποιητικές ενδείξεις ότι το μοσχαρίσιο κρέας σας είτε έχει χαλάσει, είτε πρόκειται να χαλάσει. Μερικά από αυτά τα σημάδια είναι:

 • Περίεργη μυρωδιά
 • Περίεργη, ξινή γεύση
 • Μούχλα

Το sniffer σας θα σας δώσει συνήθως μια καλή ένδειξη για το εάν το jerky σας είναι κακό ή όχι. Αν έχει μια φοβερή μυρωδιά, τότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να το φάτε.

Σε παρόμοια σημείωση, αν έχει με οποιονδήποτε τρόπο αστείο γεύση. μην το φας. Η οσμή και η γεύση στην άκρη, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να προσέξετε. είναι μούχλα – ειδικά αν το jerky σας είναι σπιτικό.

Η μούχλα είναι σαν την αψιδωτή νέμεση του biltong/beef jerky, εξαπλώνεται γρήγορα από κομμάτι σε κομμάτι και μπορεί να καταστρέψει το jerky σας. Ευτυχώς, αν το πιάσετε αρκετά νωρίς, μπορείτε να σώσετε το κρέας σας τρίβοντας ξύδι στα μουχλιασμένα τμήματα. Αν άργησες πολύ…καλά… αντίο μοσχάρι. Πρέπει να το πετάξετε και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής;

Το να τρώτε άσχημα μπορεί να οδηγήσει σε κάποια μάλλον δυσάρεστη τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα των οποίων περιλαμβάνουν:

 • Εμετός
 • Διάρροια
 • Ναυτία
 • Πυρετός
 • Πονοκέφαλοι
 • Κοιλιακός πόνος

Πάρτε το από κάποιον που ξέρει, η τροφική δηλητηρίαση από βοδινό κρέας δεν είναι ευχάριστη. Μπορεί να διαρκέσει από μία ή δύο ημέρες έως μία εβδομάδα και μπορεί να είναι πολύ άβολο.

Λοιπόν, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μοσχαρίσιου κρέατος πέρα ​​από την ημερομηνία χρήσης; Λοιπόν, ναι, μπορείς.

Ένας τρόπος παράτασης της διάρκειας ζωής είναι να παγώστε το jerky αφού αφυδατωθεί τελείως. Στη συνέχεια, μπορείτε να το βγάλετε όποτε θέλετε και να το μαγέψετε.

Μπορείτε επίσης να συσκευάσετε το κρέας με ηλεκτρική σκούπα μόλις είναι έτοιμο. Η συσκευασία κενού σφραγίζει το κρέας σε μια σακούλα χωρίς αέρα – χωρίς αέρα σημαίνει χωρίς υγρασία και τι σημαίνει χωρίς υγρασία; Σωστά, χωρίς μούχλα!

Χωρίς μούχλα, κανένα πρόβλημα, μπορείτε να φάτε με ασφάλεια χωρίς κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

συμπέρασμα

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

 • Το μοσχαρίσιο jerky που αγοράζεται στο κατάστημα θα διαρκέσει, κλειστό για ένα ή δύο χρόνια.
 • Το σπιτικό jerky θα διαρκέσει, χωρίς να ανοίξει, από αρκετές εβδομάδες έως 2-3 μήνες.
 • Υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια για κακή ταραχή, συμπεριλαμβανομένων περίεργων μυρωδιών/γεύσεων και/ή μούχλας.
 • Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής συσκευάζοντας υπό κενό και παγώνοντας το σπαστό σας.

Το μοσχαρίσιο jerky ήταν πάντα δημοφιλές σνακ – συμπεριλαμβανομένων των μητέρων με βρέφη που βγάζουν οδοντοφυΐα (ναι, πραγματικά) – και πιθανότατα θα είναι πάντα. Αγορά στο κατάστημα ή σπιτικό, δεν θέλετε να χάσετε το σπασμωδικό σας. και ενώ έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, θα χαλάσει μετά από λίγο.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να το βρήκατε κατατοπιστικό. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και θα τα πούμε στο επόμενο.

Schreibe einen Kommentar