Πώς να εμφιαλώσετε το μέλι από την κυψέλη ~ Texas Homesteader ~

2
Πώς να εμφιαλώσετε το μέλι από την κυψέλη ~ Texas Homesteader ~

από το Texas Homesteader ~

Δεν είναι δύσκολο να εμφιαλώσετε φρέσκο ​​γλυκό μέλι από το μελισσοκομείο. Ποια βήματα όμως πρέπει να γίνουν από κυψέλη σε βάζο;

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Πράγματα όπως η περιεκτικότητα σε υγρασία στο μέλι σας, καπάκι εναντίον κηρήθρας χωρίς πώμα κ.λπ. Αλλά τώρα; Επιτέλους ήρθε η ώρα. Θα παίρνουμε αυτό το γλυκό μέλι από πλαίσιο σε μπουκάλι!Πλαίσιο μελιού. Δείτε πώς μεταφέραμε το μέλι της μέλισσας μας από την κυψέλη σε γυάλινα βάζα. Μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της υγρασίας του μελιού και πολλά άλλα. #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες αναρτήσεις που έχω γράψει. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτά και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο το στοιχείο που σημειώνεται) θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια. Όμως η τιμή που πληρώνετε ΔΕΝ θα αλλάξει. Είναι ένας εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το blog χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας. Κάνε λοιπόν συχνά κλικ! Ευχαριστώ!)

Την περασμένη εβδομάδα μιλήσαμε για Προετοιμασία της Κυψέλης για συγκομιδή μελιού. Και στο δικό μου Αρχή Σειρά Μελισσοκόμων Έχουμε μιλήσει για τα πάντα, από το να γίνετε NewBEES, να αποκτήσετε τις μέλισσές σας, να τις φροντίσετε και πολλά άλλα.

Οι σύνδεσμοι προς όλα αυτά τα άρθρα είναι παρακάτω, φροντίστε να τα ελέγξετε. Αλλά τώρα ας πάμε στη συγκομιδή αυτού του μελιού!

Επίπεδα υγρασίας για κηρήθρα με κάλυμμα εναντίον χωρίς καπάκι

Αφού αφαιρεθούν τα σούπερ μελιού από τις κυψέλες, μεταφέρονται στο σπίτι. Ελέγχονται για να προσδιοριστεί το ποσοστό μελιού με καπάκι έναντι μελιού χωρίς καπάκι.

Το πωματισμένο μέλι έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία από το μέλι χωρίς πώμα. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε παραδείγματα κελιάς μελιού με κάλυμμα έναντι χωρίς πώμα.

Μέλι με καπάκι εναντίον χωρίς καπάκι. Δείτε πώς μεταφέραμε το μέλι της μέλισσας μας από την κυψέλη σε γυάλινα βάζα. Μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της υγρασίας του μελιού και πολλά άλλα. #TexasHomesteader

Το συγκομισμένο μέλι σας δεν πρέπει να έχει υγρασία περισσότερο από 18%. Διαφορετικά, το μέλι σας έχει μια πιθανότητα ζύμωσης μετά τη συγκομιδή του.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι περίπου το 85%-90% του μελιού στα σκελετά σας πρέπει να καλύπτεται.

Αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να δοκιμάζετε το συγκομισμένο μέλι σας χρησιμοποιώντας ένα *Διαθλασίμετρο. Αυτή είναι μια φθηνή μικρή συσκευή που μετράει την υγρασία για εσάς.

Μόλις αισθανθείτε άνετα με το αναμενόμενο επίπεδο υγρασίας με βάση τα ποσοστά οπτικής κάλυψης έναντι μη καπακιού, ήρθε η ώρα να μαζέψετε το μέλι από τα πλαίσια.

Αφαίρεση μελιού από τα πλαίσια

Οι μελισσοκόμοι συλλέγουν το μέλι με διάφορους τρόπους:

Στους περισσότερους μελισσοκόμους αρέσει να χρησιμοποιούν ένα μαχαίρι που ξετυλίγουν το καπάκι για να κόψουν ουσιαστικά το εξωτερικό της κηρήθρας για να αποκαλύψει το μέλι.

Όταν αφαιρείται το μέλι με αυτόν τον τρόπο, διατηρείται η κηρήθρα στα πλαίσια. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την παραγωγή μελιού για τις μέλισσες την επόμενη φορά, καθώς δεν χρειάζεται να αρχίσουν να φτιάχνουν τη χτένα από κερί πριν τη γεμίσουν με μέλι. Η χτένα είναι ήδη εκεί!

Αποκαλυπτική κηρήθρα. Δείτε πώς μεταφέραμε το μέλι της μέλισσας μας από την κυψέλη σε γυάλινα βάζα. Μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της υγρασίας του μελιού και πολλά άλλα. #TexasHomesteader

Όταν η κηρήθρα έχει αφαιρεθεί τα καπάκια, οι μελισσοκόμοι θα τοποθετήσουν τα πλαίσια της ανοιχτής κηρήθρας σε *μελιτοεξαγωγέας.

Αυτή η συσκευή περιστρέφει τα πλαίσια και αφαιρεί το μέλι από αυτά. Το μέλι θα λιμνάσει στον πάτο του βαρελιού που θα φιλτράρει.

 • Ξύσιμο μελιού/κερί από κορνίζες

Αλλά για εμάς υπάρχουν σκέψεις σχετικά με την αποθήκευση σούπερ μελιού γεμάτο με κερί. Πώς να το προστατέψετε από τον κηρόσκορο; Ή ποντίκια; Πού να το αποθηκεύσετε; Πώς να το διατηρήσετε δροσερό;

Μερικοί μελισσοκόμοι στοιβάζουν έξω τα άδεια κουτιά των κυψελών τους. Όντας όμως στο ύπαιθρο χωρίς κυψέλη για να προστατεύσουν τα περιεχόμενα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα πλάσματα που θα το μπερδέψουν. Τόσες πολλές ανησυχίες!

Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι μελισσοκόμοι ξύνουν τόσο το κερί όσο και το μέλι από τα πλαίσια. Στη συνέχεια αποθηκεύουν τα άδεια πλαίσια στο ξύλινο κουτί της κυψέλης μέχρι την επόμενη χρονιά.

Μέλι και κερί σε μπανιέρα αποκάλυψης

Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιείτε, η αρχική απομάκρυνση ή απόξεση γίνεται συνήθως σε *Δεξαμενή αποκάλυψης.

Αυτή είναι μια ειδική διάταξη μπανιέρας 2 τμημάτων για να συγκρατεί το κερί που κόβεται από τα πλαίσια και να επιτρέπει στο μέλι να στάζει από το κερί στη 2η μπανιέρα παρακάτω.

Εάν απλώς ξετυλίγετε το καπάκι της χτένας, τα πλαίσια θα τοποθετηθούν στη συνέχεια στον μελιτοεξαγωγέα από εκεί. Στη συνέχεια, ο εξαγωγέας θα βγάλει μέλι από τη χτένα.

Εάν ξύνετε κερί και μέλι εντελώς από τα πλαίσια, πρέπει να αφήσετε χρόνο για να στάξει το μέλι από τη χτένα που έχει αφαιρεθεί από τα πλαίσια.

Αφήνοντας το μέλι να στάζει αργά

Είτε απλώς ξεσκεπάζετε είτε ξύνετε τα πλαίσια, το μέλι θα πρέπει να αφήνεται να στάζει από το κερί για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό απαιτεί πολύ λίγο χρόνο για τη μέθοδο αφαίρεσης του καλύμματος αφού στην πραγματικότητα κόβεται τόσο λίγο κερί από τη χτένα.

Όταν όμως ξύνουμε εντελώς τα πλαίσια αφήνουμε το μέλι να στάξει από τη χτένα για 1-2 μέρες.

Όταν έχει στάξει όσο το δυνατόν περισσότερο μέλι, θα καθαρίσω και Επεξεργαστείτε το κερί για άλλους σκοπούς. Αλλά τώρα η προσοχή μας στρέφεται στην εμφιάλωση του νόστιμου μελιού μας.

(Σημείωση: Όταν έχω επιπλέον κερί μέλισσας, θα το πουλάω συχνά στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα. Οτιδήποτε αγοράζεται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα βοηθά στην υποστήριξη αυτού του ιστολογίου. Σας ευχαριστώ λοιπόν!

Φιλτράρισμα του μελιού μέσα από ένα κόσκινο

Το μέλι που περιέχεται στον εξαγωγέα (ή στο κάτω τμήμα της δεξαμενής αποκάλυψης) στραγγίζεται τώρα μέσω ενός στόκου.

Καθώς το μέλι ρέει από το στόμιο, φιλτράρεται περαιτέρω μέσα από ένα διπλό λεπτό πλέγμα *Κόσκινο μελιού για την αφαίρεση επικαλύψεων και ακαθαρσιών από κερί.

Φιλτράρισμα του μελιού από κόσκινο. Δείτε πώς μεταφέραμε το μέλι της μέλισσας μας από την κυψέλη σε γυάλινα βάζα. Μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της υγρασίας του μελιού και πολλά άλλα. #TexasHomesteader

Το μέλι ρέει μέσα από αυτά τα κόσκινα σε ένα ειδικό * Κάδος μελιού 5 γαλονιών. Αυτός ο κάδος έχει επίσης ένα στόμιο στο κάτω μέρος για να διευκολύνει την πραγματική εμφιάλωση του μελιού.

Τώρα λοιπόν που το μέλι έχει μαζευτεί, το κερί έχει στραγγιστεί και το μέλι έχει φιλτραριστεί με κόσκινο, το μόνο που μένει είναι να το εμφιαλώσετε!

Εμφιάλωση του μελιού

Ποτέ, ΠΟΤΕ δεν έβαλα το μέλι μας σε αυτά τα χαριτωμένα πλαστικά βάζα που στύβονται με αρκούδα. Το πραγματικό μέλι θα κρυσταλλώσει.

Και αν το κρυσταλλωμένο μέλι σας βρίσκεται σε πλαστικό δοχείο, είναι πολύ δύσκολο να λιώσετε αυτούς τους κρυστάλλους σε αυτό το λείο μέλι που αγαπάτε.

Αλλά αν είναι σε γυαλί, είναι ΕΥΚΟΛΟ Λιώστε αυτούς τους κρυστάλλους μελιού. Το μέλι μου λοιπόν τοποθετείται πάντα (ΠΑΝΤΑ) σε γυάλινα βάζα.

Αν και υπάρχουν ειδικά βάζα που φτιάχνονται για εμφιάλωση μελιού, όλο το μέλι μας τοποθετείται σε βάζα κονσερβοποίησης.

Εμφιάλωση μελιού σε γυάλινα βάζα κονσερβοποίησης. Δείτε πώς μεταφέραμε το μέλι της μέλισσας μας από την κυψέλη σε γυάλινα βάζα. Μοιράζομαι συμβουλές σχετικά με την παρακολούθηση της υγρασίας του μελιού και πολλά άλλα. #TexasHomesteader

Τα βάζα κονσερβοποίησης απλώς φαίνονται πιο χρήσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Επιπλέον, μισώ να αγοράζω ένα ειδικό βάζο που μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί ξανά. Αλλά βάζα κονσερβοποίησης; Όλοι τα λατρεύουν! Εμφιαλώνουμε λοιπόν πάντα το μέλι σε γυάλινα βάζα.

Βάζα απολύμανσης

Έτσι για να εμφιαλώσουμε το μέλι μας θα αγοράσουμε νέα βάζα κονσερβοποίησης και μετά θα τα πλύνουμε και θα τα απολυμάνουμε. Για να απολυμανθούν τα βάζα, τοποθετούνται σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ. (σύμφωνα με The Organic Prepper)

Τα αφήνουμε να μείνουν σε αυτή τη θερμοκρασία για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, θα αφήσουμε τα βάζα να κρυώσουν εντελώς πριν βάλουμε οποιοδήποτε μέλι σε αυτά.

Όταν όλα είναι έτοιμα, τοποθετούμε τον κουβά των 5 γαλονιών με μέλι σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια. Αφαιρούμε ένα απολυμασμένο και κρύο βάζο σε μια ζυγαριά και στη συνέχεια το γεμίζουμε στο βάρος που αναγράφεται στις ετικέτες μας.

Τέλος, χτυπάμε ένα νέο, καθαρό καπάκι για κάθε βάζο και είναι έτοιμο. Έτσι εμφιαλώνουμε το μέλι!

Συγκομιδή μελιού, από μελίσσια μέχρι μπουκάλια ή βάζα. #TexasHomesteader

~ TxH ~

Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Αρχή Σειρά Μελισσοκόμων
*Διαθλασίμετρο για τη μέτρηση της περιεκτικότητας σε υγρασία
*Μελιεξαγωγέας
*Αποκάλυψη Δεξαμενής

Καθαρίζοντας το κερί μέλισσας από την κυψέλη
*Κόσκινο μελιού από ανοξείδωτο χάλυβα
*Κάδος με μέλι 5 γαλονιών
Μην πετάτε αυτό το κρυσταλλωμένο μέλι!

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

…Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook . Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που μοιράζονται! Και μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν μια νέα ανάρτηση ιστολογίου δημοσιεύεται,
Εγγραφείτε στο Blog μας!

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Επίπεδο υγρασίας μελιού – https://www.honeybeesonline.com/honey-moisture-level
Βαζάκια κονσερβοποιίας για απολύμανση φούρνου – https://www.theorganicprepper.com/canning-101-jar-prep/

Schreibe einen Kommentar