Πώς να προετοιμάσετε μια κυψέλη για συγκομιδή μελιού

2
Πώς να προετοιμάσετε μια κυψέλη για συγκομιδή μελιού

από το Texas Homesteader ~

Έχουμε αρκετές κυψέλες στο μικρό μας μελισσοκομείο. Εδώ στο ΒΑ Τέξας, συνήθως μαζεύουμε το μέλι μας την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Όπως γνωρίζετε, (ή μπορεί και όχι) ο Ιούλιος στο ΒΑ Τέξας είναι σχεδόν στο ύψος του ζεστού και υγρού καλοκαιριού. Έτσι, η συγκομιδή του ακονίσματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι καυτή, κολλώδης δουλειά που είναι σίγουρο.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για να αποκτήσετε αυτή τη συγκομιδή μελιού από το να περπατήσετε στις κυψέλες.

Κυψέλη - δύο βαθιές, ένα μελί σούπερ, τηλεσκοπικό κάλυμμα.  Υπάρχουν περισσότερα στη συγκομιδή μελιού από το να περπατάς στις κυψέλες.  Ελάτε να δείτε τα βήματα που κάνουμε πριν μαζέψουμε αυτό το γλυκό μέλι που λαχταρούμε.  #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες αναρτήσεις που έχω γράψει. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτά και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο το στοιχείο που σημειώνεται) θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια. Όμως η τιμή που πληρώνετε ΔΕΝ θα αλλάξει. Είναι ένας εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το blog χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας. Κάνε λοιπόν συχνά κλικ! Ευχαριστώ!)

Στην πραγματικότητα, η προετοιμασία για τη συγκομιδή αυτού του γλυκού μελιού ξεκίνησε με τις πρώτες ζεστές μέρες της άνοιξης.

Οι μέλισσες μας τα κατάφεραν μια χαρά τον χειμώνα, αλλά περιοδικά πρέπει ακόμα Επιθεωρήστε τις Κυψέλες για να βεβαιωθείτε ότι όλοι είναι υγιείς και ευτυχισμένοι. Θα πάρουμε τις πρώτες ζεστές μέρες για να το κάνουμε αυτό. Αξιολογούμε την κυψέλη όχι μόνο για την υγεία και τη ζωτικότητα, αλλά και για να καθορίσουμε τις ανάγκες της στο μέλλον.

Όταν η κυψέλη αναπτύσσεται ενεργά, ήρθε η ώρα να Split The Hives για να αυξήσουμε τον αριθμό των κυψελών μας. Ο διαχωρισμός των κυψελών δίνει επίσης στις μέλισσες περισσότερο χώρο, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Για να μην ξεμείνουν από το δωμάτιο και να ξεφύγουν, συχνά χρειάζεται Αναπτύξτε το The Hive προσθέτοντας ένα άλλο πλήρες κουτί με πλαίσια στα χωρίσματα μας.

Ένας χώρος για να φτιάξεις μέλι

Σύντομα γύρω στον Απρίλιο/Μάιο είναι η ώρα να Προσθέστε ένα σούπερ κουτί με μέλι στην κυψέλη. Αυτό δίνει στις μέλισσες ένα ωραίο καθαρό κουτί για να αρχίσουν να φτιάχνουν επιπλέον μέλι. Μερικές φορές, αν είναι καλή άνοιξη, προσθέτουμε ακόμη και ένα δεύτερο κουτί μελιού στην κυψέλη. Μάλιστα!

Αλλά τώρα πλησιάζει η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οπότε προετοιμάζουμε τη συγκομιδή αυτού του γλυκού μελιού.

Προετοιμασία των σούπερ μελιού για συγκομιδή

Αλλά δεν μπορείτε απλώς να περπατήσετε στις κυψέλες και να αφαιρέσετε τα κουτιά με το μέλι. Τα πράγματα είναι πολύ απλοποιημένα αν μπορείτε να βγάλετε τις περισσότερες μέλισσες από αυτό το σούπερ μέλι και να επιστρέψετε στην κυψέλη. Χρειαζόμαστε έναν τρόπο να επιτρέψουμε σε όλες τις εργάτριες μέλισσες να βγουν από το μέλι σούπερ, αλλά να μην τις επιτρέψουμε να ξαναμπούν.

Αυτό θα το κάνουμε εγκαθιστώντας ένα μικρό *«απόδραση μελισσών» στο μικρό οβάλ άνοιγμα που βρίσκεται στη μέση του εσωτερικού καλύμματος κάθε κυψέλης. Ο σκοπός της απόδρασης των μελισσών είναι ακριβώς αυτός. Οι μέλισσες μπορούν να «ξεφύγουν» από το σούπερ κουτί του μελιού, αλλά η μονόδρομη πόρτα τις εμποδίζει να επιστρέψουν.

Χρήση φυγής μελισσών πριν από τη συγκομιδή του μελιού.  Υπάρχουν περισσότερα στη συγκομιδή μελιού από το να περπατάς στις κυψέλες.  Ελάτε να δείτε τα βήματα που κάνουμε πριν μαζέψουμε αυτό το γλυκό μέλι που λαχταρούμε.  #TexasHomesteader

Έτσι, περίπου 3 ημέρες πριν από τη συγκομιδή του μελιού πηγαίνουμε στις κυψέλες και αφαιρούμε το τηλεσκοπικό καπάκι και το εσωτερικό κάλυμμα. Τοποθετούμε μια διαφυγή μέλισσας σε κάθε εσωτερικό κάλυμμα. Στη συνέχεια, ο RancherMan σηκώνει το σούπερ κουτί του μελιού και σύρω αυτό το εσωτερικό καπάκι εξοπλισμένο με μια διαφυγή μέλισσας κάτω από αυτό το κουτί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το εσωτερικό σας κάλυμμα έχει μια εγκοπή διαφυγής όπως τα περισσότερα από αυτά, βεβαιωθείτε ότι η εγκοπή βρίσκεται στην κάτω πλευρά αυτού του καπακιού και μακριά από το σούπερ κουτί μελιού για να αποτρέψετε την επανείσοδο του μελιού με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια ξαναβάζουμε το τηλεσκοπικό κάλυμμα στην κορυφή της κυψέλης, καθισμένο ακριβώς πάνω από το σούπερ κουτί του μελιού. Αυτό επιτρέπει στις εργάτριες μέλισσες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε αυτό το κουτί να εξέλθουν σταδιακά μέσω της διαφυγής των μελισσών, αλλά δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν στο σούπερ κουτί του μελιού.

Ημέρα συγκομιδής μελιού

Την ημέρα του τρύγου χρειαζόμαστε μια μεγάλη επιφάνεια που μετακινείται εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί θα έχουμε όλα αυτά τα βαριά κουτιά με μέλι, άδεια κουτιά, καπνιστή κ.λπ. Οπότε οδηγούμε το φορτηγό στις κυψέλες. Αλλά το αφήνουμε περίπου 25 μέτρα μακριά από τις κυψέλες. Θέλουμε λίγο χώρο μεταξύ των δύο. Θα δείτε γιατί σε ένα λεπτό.

Θα φέρουμε μαζί μας ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για να τοποθετήσουμε κουτιά με μέλι, ένα άδειο κουτί για να βάλουμε κορνίζες, μια βούρτσα για μέλισσες, τον καπνιστή μας και ένα μικρό δοχείο για να συγκρατήσουμε τις αποδράσεις μελισσών που αφαιρέθηκαν.

Υπάρχουν περισσότερα στη συγκομιδή μελιού από το να περπατάς στις κυψέλες.  Ελάτε να δείτε τα βήματα που κάνουμε πριν μαζέψουμε αυτό το γλυκό μέλι που λαχταρούμε.  #TexasHomesteader

Ανοίγουμε κάθε σούπερ κουτί μελιού ένα-ένα και αφαιρούμε ένα μόνο πλαίσιο. Οι περισσότερες μέλισσες έχουν ήδη αφαιρεθεί λόγω της διαφυγής μελισσών που εγκαταστήσαμε πριν από αρκετές ημέρες. Αλλά σχεδόν πάντα υπάρχουν τουλάχιστον λίγες μέλισσες που απομένουν σε αυτό το κουτί μελιού όταν το ανοίγουμε.

Αφαίρεση των υπόλοιπων μελισσών από τα πλαίσια μελιού

ΤΩΡΑ είναι όταν αυτή η απόσταση μεταξύ της επιφάνειας εργασίας του κρεβατιού του φορτηγού μας και των κυψελών μπαίνει στο παιχνίδι.

Καθώς το περπατάμε προς το φορτηγό, χρησιμοποιούμε τη βούρτσα μελισσών για να αφαιρέσουμε απαλά τυχόν μέλισσες που έχουν απομείνει στα πλαίσια. Αυτή η απόσταση με τα πόδια δίνει στις μέλισσες την ευκαιρία να επιστρέψουν στις κυψέλες τους σε αντίθεση με το να επιστρέψουν στο πλαίσιο του μελιού.

Τοποθετούμε κάθε πλαίσιο μελιού στο άδειο κουτί που είχαμε φέρει μαζί μας. Στη συνέχεια βάζουμε το κουτί που περιέχει τα πλαίσια μελιού με ένα καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά, ώστε οι μέλισσες να μην μπορούν να μπουν μέσα.

Επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα με κάθε πλαίσιο μέχρι να αδειάσει το σούπερ κουτί μελιού πάνω από την κυψέλη. Θα φέρουμε το τώρα άδειο κουτί και θα το χρησιμοποιήσουμε για να κρατήσουμε την επόμενη παρτίδα πλαισίων μελιού από την επόμενη κυψέλη. Θα επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε κυψέλη έως ότου όλα τα πλαίσια του μελιού είναι στο κρεβάτι του φορτηγού. Μετά τα φέρνουμε όλα στο σπίτι.

Τώρα έρχεται η διαδικασία αφαίρεσης του μελιού από τα πλαίσια. αλλά αυτό είναι μια εντελώς άλλη ιστορία. Δείτε παρακάτω τα άρθρα μας για τη μελισσοκομία για περισσότερες πληροφορίες.

Σημείωση: Όταν έχω επιπλέον κερί μέλισσας, θα το πουλάω συχνά στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα. Οτιδήποτε αγοράζεται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα βοηθά στην υποστήριξη αυτού του ιστολογίου. Ευχαριστώ λοιπόν!

~ TxH ~

Σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση:

Επιθεώρηση των κυψελών σας
Πώς να χωρίσετε μια κυψέλη
*Συσκευή διαφυγής Bee
Η επέκταση της κυψέλης βοηθά στην πρόληψη των σμήνων
Προσθέτοντας ένα σούπερ κουτί μελιού στην κυψέλη σας
Επεξεργασία κεριού μέλισσας

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

…Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook . Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που μοιράζονται! Και μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν μια νέα ανάρτηση ιστολογίου δημοσιεύεται,
Εγγραφείτε στο Blog μας!

Schreibe einen Kommentar