Πώς να φτιάξετε σκόνη σκόρδου • The Rustic Elk

3
Πώς να φτιάξετε σκόνη σκόρδου • The Rustic Elk

Ως συνεργάτης της Amazon κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το σκόρδο είναι απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα μας. Οι πικάντικες γεύσεις του είναι απαραίτητες σε οτιδήποτε, από μπριζόλα ελαφιού μέχρι σάλτσα ζυμαρικών. Η εκμάθηση πώς να φτιάχνετε σκόνη σκόρδου από σκόρδο εγχώριας καλλιέργειας βοηθά στη διατήρηση των γεύσεων για χρήση σε ξηρά τρίψιμο, σάλτσες σαλάτας, αλάτι σκόρδου, σκόρδο πιπέρι και πολλά άλλα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε τις συμβουλές για να φτιάξετε τη δική σας σκόνη από ντόπιο σκόρδο είτε χρησιμοποιείτε αφυδατωτή, φούρνο ή στεγνώνοντας τη σοδειά σας στον αέρα.

Το καλύτερο σκόρδο για συντήρηση

Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια σκόρδου, συνήθως έχετε δύο κύριους τύπους ποικιλιών με σκληρό λαιμό και ποικιλίες με μαλακό λαιμό. Και ενώ και οι δύο ποικιλίες κάνουν εξαιρετική σκόνη σκόρδου, τείνουμε να κολλάμε με τις ποικιλίες με σκληρό λαιμό για συντήρηση.

Αυτό δεν οφείλεται στο ότι η γεύση είναι διαφορετική, απλώς επειδή αυτές οι ποικιλίες δεν αποθηκεύονται για όσο διάστημα αποθηκεύονται οι τύποι με μαλακό λαιμό, επομένως βρίσκουμε τρόπους να διατηρήσουμε μερικές από αυτές πριν αρχίσουν να χαλάνε. Ωστόσο, εάν καλλιεργείτε μόνο μαλακό λαιμό, αυτό είναι εντάξει, θα κάνει και εξαιρετική σκόνη σκόρδου.

Συμβουλές για την παρασκευή σκόνης σκόρδου

Μας αρέσει να μετατρέπουμε μερικές από τις συγκομιδές σκόρδου μας σε σκόνη κάθε καλοκαίρι, αλλά μπορείτε επίσης να περιμένετε μέχρι το σκόρδο σας να πλησιάσει τα όρια αποθήκευσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το αφήσετε να πάει χαμένο. Μπορώ να βεβαιώσω ότι αξίζει τον κόπο, αυτό το υλικό έχει πολύ καλύτερη γεύση από την σκόνη σκόρδου που αγοράζεται στο κατάστημα.

Κόψτε το σκόρδο σας σε λεπτές φέτες

Η χρήση ομοιόμορφων, κομμένων κομματιών σε λεπτές φέτες όχι μόνο θα επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος αλλά θα βοηθήσει τα πάντα να στεγνώσουν πιο ομοιόμορφα. Εάν έχετε μερικά χοντρά κομμάτια, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε για ετοιμότητα στα άλλα κομμάτια και αφαιρέστε τα όταν στεγνώσουν για να μην ψηθούν υπερβολικά.

Στεγνώστε το χαμηλό και αργό

Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσετε το σκόρδο είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μπορεί να χρειαστούν πάνω από 12 ώρες για να στεγνώσει χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα, αλλά αξίζει την αναμονή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χαμηλή θερμοκρασία (στεγνώνουμε τη δική μας στους 105°F) για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να το στεγνώσετε στους 125°F, αλλά δεν θα διατηρήσετε τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά με αυτόν τον τρόπο.

Να είστε υπομονετικοί και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν προσπαθήσετε να το κάνετε σκόνη. Εάν κάποια κομμάτια κρατούν ακόμα λίγη υγρασία, βάλτε τα ξανά να στεγνώσουν λίγο περισσότερο, ώστε η σκόνη σας να μην μουχλιάσει.

Αποθηκεύστε το με ρύζι

Μόλις γίνει, προσθέστε λίγους κόκκους ρυζιού στο δοχείο με αυτό. Ακριβώς όπως το αλάτι, έτσι και το σκόρδο σε σκόνη θα απορροφήσει υγρασία, αλλά αν βάλετε μερικούς κόκκους ρυζιού στο δοχείο, θα το εμποδίσει να τραβήξει υπερβολική υγρασία και να συσσωρευτεί.

Πώς να φτιάξετε σπιτική σκόνη σκόρδου

Η παρασκευή σκόνης σκόρδου είναι εξαιρετικά εύκολη και εκτός από την προετοιμασία, δεν χρειάζεται πολύς ενεργός χρόνος για να την φτιάξετε. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας θα ξοδευτείτε περιμένοντας να στεγνώσει.

ΒΗΜΑ 1: Ξεφλουδίστε το σκόρδο σας

Το σκόρδο μπορεί να είναι ένας απόλυτος πόνος στο ξεφλούδισμα. Ευτυχώς, υπάρχει ένα κόλπο για να ξεφλουδίζετε πολλά σκόρδα ταυτόχρονα.

Ένα κάθε φορά, πιάστε τα κεφάλια του σκόρδου και σπρώξτε προς τα κάτω για να χαλαρώσετε τις μεμονωμένες σκελίδες.

Κολλήστε τα φρέσκα γαρίφαλα σε ένα μπολ, το γυαλί λειτουργεί καλύτερα και τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από το μπολ. Ανακινήστε το δυνατά και θα αφαιρέσει τις χάρτινες φλούδες. Βιόλα, έχεις ξεφλουδίσει το σκόρδο.

Βεβαιωθείτε ότι το μπολ είναι αρκετά μεγαλύτερο από την ποσότητα του σκόρδου που σκοπεύετε να ξεφλουδίσετε και να δουλέψετε σε παρτίδες.

ΒΗΜΑ 2: Κόψτε σε λεπτές και ομοιόμορφες φέτες

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις σκελίδες του σκόρδου σας σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές, τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει. Προσπαθήστε να κάνετε τις φέτες όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφες για να στεγνώσουν όλα στον ίδιο χρόνο.

ΒΗΜΑ 3: Τακτοποιήστε και στεγνώστε

Τοποθετήστε τις φέτες σε μία στρώση στους δίσκους του αφυγραντήρα. Στεγνώστε σε χαμηλή θερμοκρασία από 105°F έως 125°F μέχρι να στεγνώσει το σκόρδο. Θα καταλάβετε ότι είναι στεγνό όταν οι αποξηραμένες φέτες κουμπώσουν στη μέση και δεν λυγίζουν. Θα είναι τραγανό σαν πατατάκι.

Στέγνωμα σκόρδου με αφυδατωτή

Η χρήση ενός αφυγραντήρα τροφίμων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στεγνώσετε το σκόρδο. Θα έχει ως αποτέλεσμα τα πιο γρήγορα, πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να το χρησιμοποιήσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο, αν και επειδή το άρωμα του σκόρδου θα διαποτίσει γρήγορα οτιδήποτε και τα πάντα στο σπίτι σας μόλις το ενεργοποιήσετε.

Αγαπάμε απόλυτα το δικό μας Αφυγραντήρας Excalibur και συνιστώ ανεπιφύλακτα την επένδυση σε οποιονδήποτε θα στεγνώσει πολλά πράγματα στο σπίτι. Όπως είπα, τείνουμε να στεγνώνουμε το σκόρδο μας γύρω στο 105 για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά.

Εάν έχετε κόψει το σκόρδο σας πιο χοντρό ή βιάζεστε, μπορείτε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία σε περίπου 125°F, απλά δεν θα διατηρήσετε τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά.

Θα χρειαστούν περίπου 12 ώρες, ίσως και περισσότερες για να στεγνώσει το σκόρδο χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα, ελέγξτε το και αφαιρέστε τυχόν στεγνά κομμάτια όταν τελειώσουν. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αφυγραντήρα σας το βράδυ και να ξεκινήσετε τον κύκλο ξανά το πρωί, χωρίς παρενέργειες.

Χρήση Φούρνου

Μπορείτε να στεγνώσετε το σκόρδο χρησιμοποιώντας ένα φούρνο, αν και δεν πρόκειται να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά όπως η αφυδάτωση. Θα θέλετε να ξεφλουδίσετε και να κόψετε σε λεπτές φέτες το σκόρδο. Το τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλετε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία στους 150°F ή χαμηλότερα, αλλά για πολλούς φούρνους, η χαμηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας είναι 200°F. Εργαστείτε με αυτό που έχετε και ελέγχετε συχνά το σκόρδο για ξηρότητα περίπου κάθε μισή ώρα περίπου. Αυτή η μέθοδος θα διαρκέσει αρκετές ώρες.

Στέγνωμα σκόρδου χωρίς φούρνο ή αφυγραντήρα

Ενώ είναι πολύ πιο αργά, μπορείτε να στεγνώσετε επιτυχώς το σκόρδο χωρίς φούρνο ή αφυγραντήρα. Αυτή η μέθοδος θα πάρει αρκετές ημέρες ή περισσότερες για να ολοκληρωθεί.

Μπορείτε να ξεφλουδίσετε και να κόψετε σε λεπτές φέτες το σκόρδο σας όπως θα κάνατε για τις άλλες δύο μεθόδους. Στη συνέχεια, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μια οθόνη στεγνώματος σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος ή να το περάσετε σε ένα κορδόνι και να το κρεμάσετε, αφήνοντας άφθονο χώρο ανάμεσα σε κάθε φέτα σκόρδου.

Ελέγξτε για ξηρότητα κάθε λίγες μέρες. Αυτή η μέθοδος θα διατηρήσει επίσης όλα τα θρεπτικά συστατικά, απλά χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί.

ΒΗΜΑ 4: Αλέστε σε σκόνη

Τώρα που είναι στεγνό, θα θέλετε να τρίψετε το αφυδατωμένο σκόρδο σε λεπτή σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί και ένα γουδοχέρι, ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, έναν παλιό μύλο καφέ, έναν επεξεργαστή τροφίμων ή έναν μύλο μπαχαρικών για αυτό. Εχουμε ένα μύλος μπαχαρικώναλλά χρησιμοποιώ και περιστασιακά το γουδί και το γουδοχέρι μας.

Αφού αλέσετε τα πάντα σε μια ωραία μαλακή σκόνη, βάλτε τα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε χοντρά σκληρά κομμάτια που κανείς δεν θέλει να τα δαγκώσει. Στη συνέχεια, θα το βάλετε στο τελικό δοχείο αποθήκευσης.

ΒΗΜΑ 5: Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο

Έχετε φτιάξει τη δική σας σκόνη σκόρδου! Τώρα, φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Τα βάζα Mason ή τα ανακυκλωμένα βάζα μπαχαρικών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το διατηρήσετε. Όπως είπα, προσθέστε μερικούς κόκκους ρυζιού για να βεβαιωθείτε ότι δεν τραβήξει υγρασία και δεν σβολιάσει.

Βάζουμε τα δικά μας στο ντουλάπι μπαχαρικών μας με τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας για μετέπειτα χρήση. Ανεξάρτητα από το πού θα το αποθηκεύσετε, εφόσον αποθηκευτεί σωστά, η σκόνη σκόρδου θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και 12 μήνες.

Χρησιμοποιώντας σκόνη σκόρδου στη θέση του φρέσκου σκόρδου

Όταν τελειώνει το φρέσκο ​​σκόρδο, μου αρέσει να χρησιμοποιώ σκόνη σκόρδου στη θέση του. Αν και η γεύση δεν είναι τόσο πικάντικη όσο είναι φρέσκια και σοταρισμένη, εξακολουθεί να έχει μια καταπληκτική γεύση σκόρδου.

Για να το κάνετε αυτό, θα θέλετε να αντικαταστήσετε 1/8 κουταλάκι του γλυκού για κάθε σκελίδα σκόρδο που απαιτείται σε μια συνταγή. Αντί να το ροδίσετε, θα θελήσετε να το προσθέσετε με ό,τι ξηρά συστατικά υπάρχουν στη συνταγή ή μπορείτε επίσης να το τρίψετε στο κρέας εάν πρόκειται για συνταγή κρέατος.

Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος:
12 ΩΡΕΣ

Συνολικός χρόνος:
12 ΩΡΕΣ 20 λεπτά

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο ​​σκόρδο για μακροχρόνια αποθήκευση είναι να φτιάξετε σπιτική σκόνη σκόρδου αφυδατώνοντας και τρίβοντας το σκόρδο σε αφράτη σκόνη.

Οδηγίες

  1. Αφαιρέστε τις σκελίδες από τα κεφάλια του σκόρδου. Τοποθετήστε τα γαρίφαλα σε ένα μπολ με ένα πιάτο και ανακινήστε δυνατά για να αφαιρέσετε τις φλούδες.
  2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου.
  3. Χρήση αφυδατωτή: Τοποθετήστε μεμονωμένες φέτες σε μία στρώση σε δίσκους αφυδάτωσης. Στεγνώστε στους 105°F για 12 ώρες ή μέχρι να στεγνώσει τελείως.
  4. Χρήση φούρνου: Τοποθετήστε τις φέτες σε μία στρώση σε φύλλα μπισκότων στρωμένα με λαδόκολλα. Στεγνώστε στους 150°F ή στη χαμηλότερη ρύθμιση, ελέγχοντας κάθε 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
  5. Ξήρανση στον αέρα: Τοποθετήστε τις φέτες σε μια στρώση σε σήτες στεγνώματος ή περάστε μέσα από μια βελόνα. Αφήστε σε δροσερό, ξηρό μέρος μέχρι να στεγνώσει τελείως, ελέγχοντας κάθε λίγες μέρες.
  6. Αλέστε τα αποξηραμένα κομμάτια σκόρδου σε λεπτή σκόνη χρησιμοποιώντας έναν μύλο μπαχαρικών, ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, έναν μύλο καφέ ή ένα γουδί και γουδοχέρι.
  7. Κοσκινίστε τη σκόνη σκόρδου για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα, σκληρά κομμάτια, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Schreibe einen Kommentar