Πώς να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ για τη διαχείριση του πόνου

2

Εάν παλεύετε με χρόνιο πόνο, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές θεραπείες με βότανα που μπορεί να σας βοηθήσουν. Τώρα έχω ένα ηλεκτρονικό βιβλίο προς πώληση που διδάσκει πώς να χρησιμοποιείτε διαφορετικά βότανα για να μειώσετε τον πόνο. Ένα από αυτά τα υπέροχα βότανα είναι το τζίντζερ για τη διαχείριση του πόνου.

Το τζίντζερ έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Η δραστική ένωση στο τζίντζερ είναι η τζίντζερόλη, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό. Έχει επίσης αναλγητικές, αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές, νευροπροστατευτικές, καρδιαγγειακές και προστατευτικές ιδιότητες του αναπνευστικού. Βοηθά επίσης στην παχυσαρκία και τον διαβήτη. Το τζίντζερ θεωρείται συνήθως για τον έλεγχο της ναυτίας, αλλά κάνει πολύ περισσότερα.

Το τζίντζερ έχει επίσης πολλά φλαβονοειδή σε αυτό. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση των υπερβολικών ελεύθερων ριζών και του οξειδωτικού στρες στο σώμα μας. Το οξειδωτικό στρες προκαλεί πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Η λήψη αντιοξειδωτικών σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πολλών από αυτές τις ασθένειες.

Το τζίντζερ δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως ως αντιφλεγμονώδες όσο ο κουρκουμάς, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρό. Η υπερβολική φλεγμονή προκαλεί επίσης πολλές ασθένειες και μπορεί να είναι η κύρια αιτία του πόνου.

Παραδοσιακές ιατρικές χρήσεις του τζίντζερ

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται για ιατρική χρήση για περίπου 4.000 χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κινεζική ιατρική και είχε εξέχοντα ρόλο στην ιαπωνική και ινδική ιατρική από το 1500. Χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά για τη θεραπεία της ναυτίας, του κρυολογήματος, της αρθρίτιδας, της ημικρανίας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτές οι παραδοσιακές χρήσεις είναι ακόμα πολύ ζωντανές σήμερα.

Το τζίντζερ είναι πικάντικο, γλυκό και ζεστό. Αυτό το καθιστά ευεργετικό για κρύες και υγρές συνθήκες. Οι αντιισταμινικές του ιδιότητες βοηθούν στην αποφυγή αναπνευστικών προβλημάτων και κρυολογημάτων. Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι τζίντζερ είναι ένας τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κρύα, υγρή μέρα.

Στην Αγιουρβέδα, το τζίντζερ θεωρείται το καλύτερο βότανο για την πέψη. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ναυτία, δυσπεψία, στομαχικές διαταραχές, εμετούς, αέρια και πρωινή ναυτία. Είναι επίσης ένα κοινό συστατικό σε bitters βοτάνων.

Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αναλγητικό

Οι δραστικές ενώσεις του τζίντζερ είναι οι τζίντζερλες, οι σαγκόλες και οι ζινγκερόνες. Αυτές οι ενώσεις έχουν αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Βοηθούν επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή, η οποία ανακουφίζει από τον πόνο.

Ως αντιφλεγμονώδες, το τζίντζερ βοηθά στην ανακούφιση του χρόνιου πόνου λόγω φλεγμονωδών καταστάσεων. Η φλεγμονή είναι φυσιολογική και υγιής για το σώμα μας, αλλά η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει πόνο και ασθένεια. Το τζίντζερ βοηθά στην αποτροπή της υπερβολικής φλεγμονής με τις υψηλές ποσότητες σεληνίου που περιέχει.

Το τζίντζερ ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Με αυτοάνοσες διαταραχές όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα λευκά αιμοσφαίρια του σώματός σας αντιδρούν σε αυτό που πιστεύουν ότι είναι μια επικείμενη ασθένεια. Το τζίντζερ βοηθά στη ρύθμιση αυτού του φαινομένου και βοηθά στη διακοπή αυτής της αυτοάνοσης απόκρισης.

Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ρυθμίζει τα φλεγμονώδη γονίδια. Αυξάνει την έκφραση των αντιφλεγμονωδών γονιδίων ενώ μειώνει την έκφραση των προφλεγμονωδών γονιδίων σε άτομα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Αυτό βοηθά το σώμα να αναπτύξει μια υγιή φλεγμονώδη απόκριση και βοηθά στη μείωση του πόνου.

Το τζίντζερ είναι ένας μειωτής προσταγλανδινών

Όπως πολλά φαρμακευτικά ΜΣΑΦ, το τζίντζερ μειώνει την παραγωγή προσταγλανδινών. Οι προσταγλανδίνες είναι ορμόνες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας χημικής αντίδρασης στο σημείο όπου εμφανίζεται ένας τραυματισμός ή άλλο πρόβλημα. Οι προσταγλανδίνες ελέγχουν διάφορες διεργασίες στο σώμα που σχετίζονται με τη διαδικασία επούλωσης. Ενώ οι προσταγλανδίνες συνήθως θεωρούνται ωφέλιμες, προκαλούν επίσης πόνο, πυρετό και φλεγμονή.

Το τζίντζερ βοηθά στην αναστολή της κυκλοοξυγενάσης-2, η οποία με τη σειρά της μειώνει την ποσότητα των προσταγλανδινών που παράγονται. Αυτό βοηθά στη σημαντική μείωση του πόνου.

Το τζίντζερ είναι ασφαλές σχεδόν για όλους

Το τζίντζερ θεωρείται γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και για τις έγκυες γυναίκες. Ωστόσο, το τζίντζερ αραιώνει το αίμα. Θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με διαταραχές πήξης του αίματος ή που λαμβάνουν φάρμακα πήξης του αίματος. Το τζίντζερ τείνει επίσης να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι καλό για άτομα που ελέγχουν τον διαβήτη ή τον προδιαβήτη μέσω της διατροφής τους. Αλλά όσοι παίρνουν φάρμακα ή ινσουλίνη για να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς θα μπορούσε να μειώσει υπερβολικά το σάκχαρο στο αίμα.

Επίσης, οι άνθρωποι που λαμβάνουν φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση του τζίντζερ για ιατρική χρήση. Το τζίντζερ μπορεί να αντιδράσει με τα φάρμακα και να ρίξει την αρτηριακή πίεση σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.

Ενώ το τζίντζερ είναι λιγότερο ισχυρό από τον κουρκουμά στη διαχείριση του πόνου και της φλεγμονής, ο κουρκουμάς δεν συνιστάται να πάρει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα άτομα που ακολουθούν θεραπευτική αγωγή με κουρκουμά θα πρέπει μερικές φορές να σταματήσουν να παίρνουν κουρκουμά για λίγο. Εάν ο πόνος και η φλεγμονή επιμένουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το τζίντζερ είναι ένα καλό υποκατάστατο.

Χρήση τζίντζερ για τη διαχείριση του πόνου

Το τζίντζερ διατίθεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, από φρέσκο ​​σε σκόνη, ζαχαρωμένο έως τουρσί. Το τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο ​​είναι εύκολο να προστεθεί στα τρόφιμα για το ωραίο ζινγκ που δίνει. Μπορεί επίσης να μπει σε τσάι με αυτόν τον τρόπο. Το ζαχαρωμένο τζίντζερ κάνει μια ωραία υγιεινή απόλαυση. Οι γιατροί προτείνουν στους ενήλικες να μην καταναλώνουν περισσότερα από 4 γραμμάρια ρίζας τζίντζερ σε σκόνη καθημερινά. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να το κρατούν κάτω από 1 γραμμάριο ημερησίως.

Το τζίντζερ διατίθεται ακόμη και σε μορφή κρέμας ή λαδιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την κρέμα ή λάδι για μασάζ σε επώδυνες περιοχές. Οι κρέμες και τα έλαια τζίντζερ θερμαίνουν απαλά και διεισδύουν και θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Η χρήση τζίντζερ για τη διαχείριση του πόνου μπορεί να είναι λίγο μακροχρόνια. Είναι καλύτερο να λαμβάνετε το τζίντζερ σε σταθερή βάση για τις φαρμακευτικές ιδιότητες που παρέχει. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα συμπλήρωμα τζίντζερ. Ένα συμπλήρωμα είναι ένας εύκολος τρόπος για να λαμβάνετε μια συνιστώμενη δόση σε τακτική βάση. Παίρνει την εικασία μακριά!

Χρησιμοποιείτε τζίντζερ για τον πόνο;

Έχετε ανακαλύψει τα οφέλη του τζίντζερ για τον πόνο; Χρησιμοποιείτε τζίντζερ για τη διαχείριση του πόνου σε τακτική βάση; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στα σχόλια!

Schreibe einen Kommentar