Σχεδιάζοντας τον ανοιξιάτικο κήπο σας: Εύκολες συμβουλές

3
Σχεδιάζοντας τον ανοιξιάτικο κήπο σας: Εύκολες συμβουλές

Το έδαφος μπορεί να είναι ακόμα καλυμμένο με χιόνι και πάγο, αλλά είναι επίσημα η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας! Μοιράζομαι συμβουλές για να ρυθμίσετε τον κήπο σας για επιτυχία.

Η Frenchie Farm σχεδιάζει τον ανοιξιάτικο κήπο σας

Σχεδιάζοντας τον Ανοιξιάτικο Κήπο σας

Για να είμαστε απόλυτα διαφανείς, η οικογένειά μας συνήθως δεν κάνει καλό προγραμματισμό δουλειάς εκ των προτέρων για τον Ανοιξιάτικο κήπο μας. Έχουμε πάντα μεγάλες προθέσεις, αλλά μετά η ζωή γίνεται απασχολημένη. Στην άμυνά μας, οι μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού ήταν λίγο ταραχώδεις – μεταξύ της έναρξης/επέκτασης της στέγασης στο σπίτι, της απόκτησης μωρών και της λήψης της απόφασης να μετακομίσουμε, ήταν τουλάχιστον απασχολημένος! Φέτος, ξεκινάμε τη διαδικασία σχεδιασμού του ανοιξιάτικου κήπου λίγο νωρίς με την ελπίδα ότι θα παραμείνουμε πιο οργανωμένοι. Μοιράζομαι παρακάτω εύκολες συμβουλές για τον σχεδιασμό του ανοιξιάτικου κήπου σας!

Φάρμα Frenchie

1. Προσδιορίστε τον χώρο σας

Πόσο χώρο έχετε να διαθέσετε για τη φύτευση; Θα φυτεύετε απευθείας στο έδαφος ή σε ζαρντινιέρες; Μπορεί να είναι δελεαστικό να στριμώξετε τον κήπο σας σε μια προσπάθεια να φυτέψετε περισσότερα σε ένα μικρό χώρο, αλλά αυτή η απόφαση συνήθως θα έχει μπούμερανγκ. Εάν δεν δώσετε στα φυτά σας τον κατάλληλο χώρο, τότε πιθανότατα θα πνιγούν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα λιγότερο συγκομιδή προϊόντα. Όταν σχεδιάζετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας, φροντίστε να ελέγχετε τις κατευθυντήριες γραμμές για την απόσταση για κάθε μεμονωμένο φυτό. Οι οδηγίες αναγράφονται στο πακέτο σπόρων ή στην ετικέτα του ενήλικου φυτού.

2. Σπόροι έναντι ενήλικων φυτών

Ενώ σχεδιάζετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας, είναι επιτακτική ανάγκη να αποφασίσετε εάν θα ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους ή θα φυτέψετε ενήλικα φυτά απευθείας σε εξωτερικούς χώρους. Τα υπέρ και τα κατά υπάρχουν και για τα δύο. Δεν υπάρχει πραγματικά μια «σωστή» απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, αλλά θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμά σας για τη φύτευση. Εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα χρειαστεί να φυτέψετε νωρίτερα. Η φύτευση σπόρων εξοικονομεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων σε σύγκριση με την αγορά ενήλικων φυτών, αλλά απαιτεί επίσης μια αρχική επένδυση για υλικά καλλιέργειας εσωτερικού χώρου. Αν φυτεύετε έναν ανοιξιάτικο κήπο κάθε χρόνο, τότε το εφάπαξ κόστος είναι λογικό. Είναι επίσης πιο εύκολο (και πάλι, οικονομικά αποδοτικό) να αγοράσετε βιολογικούς σπόρους σε σύγκριση με την αγορά βιολογικών ενήλικων φυτών.

Εάν φυτεύετε έναν μικρότερο κήπο ή αν μερικές φορές το πρόγραμμά σας δεν επιτρέπει μεγάλη χρονική δέσμευση στον κήπο σας, θα συνιστούσα να ξεκινήσετε με ενήλικα φυτά. Η αγορά ενήλικων φυτών είναι συνήθως πιο εύκολη, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή αν είστε νέος κηπουρός!

Η Frenchie Farm σχεδιάζει τον ανοιξιάτικο κήπο σας

3. Εσωτερικές ανάγκες φύτευσης

Θυμηθείτε: όταν σχεδιάζετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας, πρέπει να αποφασίσετε τους σπόρους έναντι των ενήλικων φυτών. Εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τον ανοιξιάτικο κήπο σας από σπόρους, τότε ίσως θέλετε να επενδύσετε στα παρακάτω στοιχεία:

4. Κάντε μια λίστα και αποφασίστε πού να αγοράσετε

Τώρα που έχετε πάρει μερικές βασικές αποφάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό του ανοιξιάτικου κήπου σας, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε τι θέλετε να φυτέψετε! Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με τα βασικά αντικείμενα που θέλετε να συμπεριλάβετε στον κήπο σας. Τα λαχανικά και τα βότανα είναι υπέροχα, αλλά ίσως θέλετε να σκεφτείτε να προσθέσετε και μερικά οπωροφόρα δέντρα ή θάμνους φρούτων. Αν και είναι δελεαστικό να προσθέσω τα παντα στη λίστα σας, φροντίστε να έχετε κατά νου τους συγκεκριμένους περιορισμούς χώρου, τον προϋπολογισμό και τους περιορισμούς χρόνου. (Στοχεύω ψηλά με τον σχεδιασμό του κήπου μου και μετά ο σύζυγός μου με τραβάει πίσω στην πραγματικότητα χαχα)

Μόλις φτιάξετε τη λίστα προγραμματισμού κήπου για την Άνοιξη, ψάξτε πού θέλετε να αγοράσετε τους σπόρους σας. Εάν ξεκινάτε τον κήπο σας από σπόρους, τότε υπάρχουν αμέτρητες επιλογές που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Αγοράσαμε ένα πακέτο σπόρων ποικιλίας ντομάτας από Sustainable Sprout πέρυσι, και ήμασταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι με την ποιότητα. Σίγουρα θα αγοράσουμε ξανά από αυτούς, αλλά πιθανότατα θα αγοράσουμε και από άλλη διαδικτυακή εταιρεία.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ενήλικα φυτά, τότε απλά επισκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα υλικού ή φυτώριο όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε τον κήπο σας.

Φάρμα Frenchie

5. Έρευνα & οργάνωση

Μόλις δημιουργήσετε μια λίστα προγραμματισμού κήπου για την Άνοιξη με τα παντα θέλετε να φυτέψετε, τότε ήρθε η ώρα να ερευνήσετε και να οργανωθείτε. Εάν ξεκινάτε από τους σπόρους, τότε ποιους χρειάζεστε για να ξεκινήσετε σε εσωτερικούς χώρους και ποιους φυτεύετε απευθείας σε εξωτερικό χώρο; Ποιον μήνα πρέπει να ξεκινήσετε τη φύτευση; Πότε πρέπει να μεταμοσχεύσετε το φυτό σε εξωτερικό χώρο; Για να βοηθήσω να παραμείνουμε οργανωμένοι φέτος, έκανα ένα έγγραφο excel για να παρακολουθώ καλύτερα τη φύτευσή μας. Η δημιουργία ενός υπολογιστικού φύλλου σίγουρα δεν είναι απαραίτητη, αλλά φροντίστε να κάνετε έρευνα και να σχεδιάσετε ανάλογα για να αυξήσετε τη συνολική επιτυχία σας.

6. Φύτεψε!

Ο ανοιξιάτικος σχεδιασμός του κήπου σας ολοκληρώθηκε επίσημα και ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη φύτευση! Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρονται στο συγκεκριμένο πακέτο σπόρων ή στην ετικέτα ενήλικου φυτού. Καλή φύτευση!

Η Frenchie Farm σχεδιάζει τον ανοιξιάτικο κήπο σας

Η λίστα με τα ψώνια μας για τον ανοιξιάτικο κήπο:

Δεν έχουμε παραγγείλει ακόμη επίσημα τους σπόρους μας, αλλά παρακάτω είναι μια δοκιμαστική λίστα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μειώσουμε λίγο, αλλά θα δούμε!

Χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για τον ανοιξιάτικο σχεδιασμό κήπου; Ολοκλήρωση αγοράς Αυτό Θέση!

Schreibe einen Kommentar