Τρόπος συγκομιδής και εξαγωγής μελιού | ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

3
Τρόπος συγκομιδής και εξαγωγής μελιού |  ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

Γεια σας φίλοι, χαρούμενη Δευτέρα! Πώς ήταν το Σαββατοκύριακό σου? Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους μοιράζομαι το δικό μας γεμάτος ανάρτηση εξαγωγής μελιού! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συγκομιδής και εξαγωγής μελιού.

Τρόπος συγκομιδής και εξαγωγής μελιού

Για να είμαι εντελώς διαφανής, το κάνω απολύτως τίποτα να βοηθήσει με τα μελίσσια. Αν και μου αρέσει να έχω πάντα μια γελοία ποσότητα τοπικού μελιού στο ντουλάπι μας, είμαι λίγο πολύ τρομοκρατημένος με τις μέλισσες. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα μελίσσια στο αγρόκτημα. Κάθε κυψέλη έχει μεταξύ 10.000 – 60.000 μέλισσες, άρα έχουμε κάπου μεταξύ 40.000 – 240.000 μέλισσες στο αγρόκτημα. Holy moly, αυτό είναι πολλές μέλισσες.

Ο Μπεν και ο μπαμπάς του είναι οι μελισσοκόμοι εδώ, ενώ εγώ προσπαθώ να τραβήξω φωτογραφίες κάθε τόσο από απόσταση. Τόσο περίπου η ενασχόλησή μου με τα μελίσσια, φίλοι μου. Με αυτό που λέγεται, τρώω πολύ μέλι 😉

πώς να τρυγήσετε και να εξαγάγετε μέλι

Έτος 2

Πριν είχαμε ζώα φάρμας, είχαμε μελίσσια. Η μελισσοκομία ήταν βασικά μια μίνι εισαγωγή στη γεωργία. Περιττό να πούμε ότι μας άρεσε η ιδέα να καλλιεργήσουμε τη δική μας τροφή, η οποία μας οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουμε μια κατοικία.

Το περασμένο φθινόπωρο, εξάγαμε περισσότερο από αρκετό μέλι για το έτος και πουλήσαμε το πλεόνασμα σε φίλους και συγγενείς. Για δύο χρόνια, αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε τις κυψέλες μας στο αγρόκτημα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο κυψέλες που είναι ιδιαίτερα δυνατές και δύο κυψέλες που είναι λίγο πιο αδύναμες. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον δύο κυψέλες θα επιβιώσουν τον χειμώνα, αλλά είναι μια πιθανότητα 50/50.

Η συγκομιδή και η εξαγωγή μελιού στο αγρόκτημα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του φθινοπώρου στο αγρόκτημα. Ποτέ δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο μέλι θα μπορέσουμε να μαζέψουμε, οπότε είναι μια τόσο διασκεδαστική έκπληξη! Επιπλέον, το τοπικό μέλι είναι ένας απίστευτος τρόπος αντιμετώπισης των εποχιακών αλλεργιών με πιο φυσικό τρόπο.

πώς να τρυγήσετε και να εξαγάγετε μέλι

Τρόπος συγκομιδής και εξαγωγής μελιού: Η διαδικασία

Το πρώτο βήμα για τη συγκομιδή του μελιού είναι να τραβήξετε τα πλαίσια του κουτιού μελιού έξω από την κυψέλη. Ο Μπεν και ο μπαμπάς του φορούσαν τα φανταχτερά κοστούμια μελισσών και πήγαν σε αυτό.

Στη συνέχεια, αφαιρέσαμε το καπάκι από κερί από την κηρήθρα (δηλαδή ξεσκέπασμα) με ένα ζεστό μαχαίρι (δηλ. αποσπώμενο μαχαίρι ) Στη συνέχεια, χρησιμοποιήσαμε μια λαβή για να ξεσκεπάσουμε την κηρήθρα γύρω από τις άκρες του πλαισίου και οποιαδήποτε κηρήθρα που χάθηκε από το ζεστό μαχαίρι.

πώς να τρυγήσετε και να εξαγάγετε μέλι

πώς να τρυγήσετε και να εξαγάγετε μέλι

Μόλις ξεσκεπάστηκε όλη η κηρήθρα, τοποθετήσαμε τα πλαίσια στον μελιτοεξαγωγέα. Ο μελιτοεξαγωγέας περιστρέφει τα πλαίσια για να αφαιρέσει όλο το μέλι. Το μέλι όχι χρειάζομαι να φιλτραριστεί, αλλά στραγγίζουμε το μέλι μας με τυρί για να φύγουν τυχόν φτερούγες/τσιμπήματα μέλισσας.

(Ο μελιτοεξαγωγέας είναι εδώ)

πώς να τρυγήσετε και να εξαγάγετε μέλι

Το αποτέλεσμα? Αυτήν τη στιγμή έχουμε 48 λίβρες μέλι εμφιαλωμένο και έτοιμο. Έχουμε ακόμα περισσότερο μέλι που πρέπει να εμφιαλωθεί, οπότε σίγουρα θα αποκαλούσα αυτή τη χρονιά επιτυχία! 😉

εξόρυξη και συγκομιδή μελιού στο αγρόκτημα πώς να συγκομίζει και να εξάγει μέλι

Τρόπος συγκομιδής και εξαγωγής μελιού : Ερωτήσεις

Αγοράζετε ντόπιο μέλι; (Αφήστε μου ένα σχόλιο ή στείλτε μου ένα Instagram DM αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα μπουκάλι!)

Schreibe einen Kommentar