Φτιάχνετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας

2
Φτιάχνετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας

από το Texas Homesteader ~

Λατρεύω τα κεριά από κερί μέλισσας, έτσι δεν είναι; Αλλά πίσω στο ‚η μέραΕίχα πολλά κανονικά αρωματικά κεριά και τα έκαιγα συχνά. Μου άρεσε το απαλό τρεμόπαιγμα της φλόγας και το άρωμα του ίδιου του κεριού.

Αλλά αυτές τις μέρες επιλέγω ένα πιο φυσικό κερί. Κηρήθρα!

Είναι εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί μελισσοκέρι;; #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες αναρτήσεις που έχω γράψει. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτά και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο το στοιχείο που σημειώνεται) θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια. Όμως η τιμή που πληρώνετε ΔΕΝ θα αλλάξει. Είναι ένας εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το blog χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας. Κάνε λοιπόν συχνά κλικ! Ευχαριστώ!)

Πριν από χρόνια άκουσα για τα άσχημα που μπορούν να απελευθερωθούν με το κάψιμο των παραδοσιακών κεριών από κερί παραφίνης. Έτσι όσο περνούσε ο καιρός τα έκαιγα όλο και λιγότερο. Όταν έφυγαν, έκανα χωρίς.

Αλλά τώρα έχουμε το δικό μας μελισσοκομείο και έχω πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο φυσικό κερί μέλισσας. Σήμερα λοιπόν νομίζω ότι θα φτιάξω κεριά από κερί μέλισσας με αυτό!

Προετοιμασία των βάζων σας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τα βάζα για τα κεριά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα κονσερβοποίησης – Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα μικρά κρύσταλλα σε μέγεθος 1/4 πίντας. Είναι όμορφα και μου αρέσει το μικρότερο μέγεθος.

Εάν έχετε κεριά από βαζάκια που δεν έχουν πλέον καύσιμα κεριά, μπορείτε να επανατοποθετήσετε και αυτά τα βάζα. Απλώς αφαιρέστε το υπόλοιπο κερί και καθαρίστε καλά το βάζο πριν φτιάξετε το νέο σας κερί βάζου.

Φυσικά μου αρέσει να επαναπροσδιορίζω. Επειδή δεν έχω πλέον βάζα με κεριά, μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ αυτά τα εύχρηστα βάζα γιαουρτιού Oui. Διατίθενται σε μέγεθος 5 oz και μίνι μέγεθος 3,5 oz.

Η θεία μου με έσωσε αρκετά από το χαριτωμένο μέγεθος 3,5 ουγκιών. Το ποτήρι είναι πολύ παχύ σε αυτά τα βάζα.

Βαζάκια Youplait Oui που επαναχρησιμοποιούνται για κεριά. Είναι εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί μελισσοκέρι;; #TexasHomesteader

Αυτά τα αξιολάτρευτα βάζα των 3,5 oz είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσω σήμερα. Αφαίρεσα λοιπόν τις ετικέτες, καθάρισα καλά τα βάζα και τα έβαλα σε ένα κομμάτι εφημερίδας για να πιάσουν τυχόν σταγόνες.

Φυτίλια κεριών

βγάζω επίσης το *Φιτίλι κεριών με βαμβακερό πυρήνα 9 cm που είχα αγοράσει. Λειτουργούν υπέροχα για τα μικρά μου κεριά.

Έχω διαβάσει και για *Αυτοκόλλητα φυτίλι κεριού μπορείτε να αγοράσετε για να πιέσετε το φυτίλι στη θέση του στο κάτω μέρος του βάζου σας. Είναι αρκετά φθηνά, οπότε αν αυτό σας ταιριάζει καλύτερα, προχωρήστε και πάρτε τα επίσης. Θα χρησιμοποιήσω άλλη μέθοδο που δεν απαιτεί αυτοκόλλητες γλωττίδες.

Φυτίλι αγκύρωσης στο κάτω μέρος του βάζου

Για να αγκυρώσετε το φυτίλι στον πάτο του βάζου, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αυτοκόλλητες γλωττίδες. Και αυτό θα ήταν πιο εύκολο και πιθανότατα πιο καθαρό.

Αντίθετα, βυθίζω τον μεταλλικό δίσκο κάθε φυτιλιού σε λιωμένο κερί και τον κεντρώνω στον πάτο του βάζου. Χρησιμοποιώ ένα ξυλάκι για να το πιέσω απαλά για να βεβαιωθώ ότι όλα κολλάνε καλά στον πάτο του βάζου.

Σταθερό φυτίλι στο κάτω μέρος του γυάλινου βάζου. Είναι εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί μελισσοκέρι;; #TexasHomesteader

Ασφάλιση του φυτιλιού πριν από την έκχυση κεριού

Τώρα πρέπει να ασφαλίσω το μήκος του φυτιλιού μου έτσι ώστε να μην πέφτει στο βάζο όταν χύνεται μέσα το καυτό κερί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό:

Ρολό Wick γύρω από μολύβι

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν ένα μολύβι ή ξυλάκι και τυλίγουν το φυτίλι γύρω του. Η μεταλλική γλωττίδα είναι στερεωμένη στο κάτω μέρος του βάζου και το πάνω μέρος του φυτιλιού τυλίγεται γύρω από το μολύβι.

Στη συνέχεια έβαλαν το μολύβι πάνω από το γυάλινο βάζο με κάθε άκρο να ακουμπάει στις αντίθετες πλευρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φυτίλι να κρατιέται ίσια όταν το καυτό κερί χύνεται στο βάζο. Αυτό θα λειτουργούσε υπέροχα με μακρύτερα φυτίλια.

Αλλά έχω φυτίλια που είναι πιο κοντά – όχι πολύ μακρύτερα από αυτό που θα χρειαστώ για το κερί του βάζου μου. Επομένως, αυτή δεν είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιώ συνήθως.

Χρησιμοποιήστε το Clip Of A Pen

Άλλοι χρησιμοποιούν το κλιπ σε στυλό. Αυτό το κάνω και εγώ κατά καιρούς. Αλλά έχω διαπιστώσει ότι ανάλογα με το στυλ είτε του κλιπ είτε του στυλό, δεν κάθεται πάντα σταθερό.

Το στυλό μπορεί να γέρνει ή να κυλήσει ελαφρά πάνω από το βάζο και να μην κρατά το φυτίλι τόσο σταθερό ή ίσιο όσο μου αρέσει.

Χρησιμοποιώντας ένα κλιπ στυλό για σταθερό φυτίλι κεριών. Είναι εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί μελισσοκέρι;; #TexasHomesteader

Γι‘ αυτό το επιφυλάσσομαι μόνο για τα λίγα στυλό που έχω βεβαιωθεί ότι θα ακουμπήσουν σταθερά και θα κρατήσουν το φυτίλι σταθερό.

Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο μανταλάκι

Αλλά αυτό που συνήθως χρησιμοποιώ είναι τα ξύλινα μανταλάκια μου. Το φυτίλι περνάει ακριβώς μέσα από την τρύπα στο ελατήριο που βρίσκεται στο κέντρο του μανταλάκι.

Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο μανταλάκι για σταθερό φυτίλι κεριών. Είναι εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας κεριά από φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί μελισσοκέρι;; #TexasHomesteader

Για αυτά τα μικρά βάζα, το μανταλάκι φτάνει εύκολα σε κάθε πλευρά του βάζου και κρατά το φυτίλι σταθερό. Για μένα αυτό είναι τέλειο και είναι συνήθως η μέθοδος που χρησιμοποιώ για να σταθεροποιήσω το φυτίλι πριν ρίξω το κερί.

(Σημείωση, συχνά πουλάω κομμάτια από το φυσικό μας κερί μέλισσας στο δικό μας ηλεκτρονικό κατάστημα – Τσέκαρέ το!)

Τώρα που τα βάζα σας είναι έτοιμα, ας λιώσουμε το κερί μέλισσας!

Λιώσιμο του κεριού μέλισσας

Το κερί μέλισσας είναι εύφλεκτο και μπορεί να είναι επικίνδυνο. Ποτέ μην βάζετε το σκληρυμένο κερί σε κατσαρόλα και απλά το βάζετε στη σόμπα να λιώσει!

Αυτή η στενή επαφή με την υψηλότερη πηγή θερμότητας μπορεί εύκολα να κάνει το κερί να φτάσει στο σημείο ανάφλεξης και να πάρει φωτιά.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να λιώσει το κερί είναι η μέθοδος του διπλού λέβητα. Αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο για κερί μέλισσας στο μέλλον. (εμπιστέψτε με σε αυτό – δεν θα καθαρίσετε ποτέ ξανά το κερί μέλισσας!) Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν απλώς ένα καθαρό κουτάκι από κονσέρβα.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σκληρυμένα κομμάτια κεριού μέλισσας στο ανθεκτικό στη θερμότητα δοχείο σας και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με νερό στον πάτο. Ανάβουμε τη σόμπα και ζεσταίνουμε το νερό σιγά σιγά.

Καθώς το νερό θερμαίνεται, θα θερμάνει με τη σειρά του το κερί μέλισσας και θα το λιώσει σε χυτό θαυμασμό. Τώρα δείτε πόσο εύκολο ήταν;

Εναλλακτική μέθοδος τήξης κεριού

Αλλά συνήθως χρησιμοποιώ το *Ηλιακός Φούρνος να λιώσει το κερί μου. Δεν υπάρχει άμεση επαφή με έντονη πηγή θερμότητας που υπερθερμαίνει το κερί με αυτόν τον τρόπο.

Χρησιμοποιώντας ηλιακό φούρνο για να λιώσετε το κερί μέλισσας. Είναι εύκολο να φτιάξετε το δικό σας φυσικό κερί μέλισσας. Είναι διασκεδαστικό, είναι εύκολο και είναι φυσικό. Και ποιος δεν λατρεύει ένα κερί βάζου με κερί μέλισσας;; #TexasHomesteader

Απλώς τοποθετώ τεμαχισμένο σκληρυμένο κερί σε ένα παλιό γυάλινο κύπελλο μέτρησης 2 φλιτζανιών και το τοποθετώ στον ηλιακό μου φούρνο. Ο ήλιος θα μου λιώσει το κερί.

Προσέχω να προσέχω και να τραβώ το δοχείο με το λιωμένο κερί μόλις υγροποιηθεί.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, μόλις λιώσει το κερί, ήρθε η ώρα να το ρίξετε στα γυάλινα βάζα σας.

Εντάξει, τα βάζα μου και καθάρισα και έτοιμα. Τα φυτίλια έχουν βυθιστεί σε λιωμένο κερί και έχουν πιεστεί στον πάτο του βάζου. Οι κορυφές των φυτιλιών είναι σταθερές. Είναι ώρα για σόου. Ας φτιάξουμε αυτό το κερί!

Ρίχνοντας λιωμένο κερί σε έτοιμο βάζο

Τώρα το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ρίξετε το λιωμένο κερί στο βάζο των κεριών. Προσοχή, δεν είναι καλή στιγμή για να έχετε τα παιδιά ή τα κατοικίδια στα πόδια σας.

Το να ρίχνω ζεστό κερί είναι ένας από τους κύριους λόγους που μου αρέσει να λιώνω το κερί μου σε ένα παλιό μεταχειρισμένο γυάλινο κύπελλο μέτρησης 2 φλιτζανιών. Αυτό το στόμιο χυσίματος το κάνει τόσο εύκολο!

Ρίχνω απαλά λιωμένο κερί στο βάζο μου, γεμίζοντας περίπου 1/2″ περίπου κάτω από το χείλος του βάζου.

Αφήστε το κερί να κρυώσει

Όλα θα μείνουν ανενόχλητα μέχρι το κερί να κρυώσει εντελώς και να σκληρύνει. Είναι σημαντικό να αφήσετε το κερί να κρυώσει αργά. Έχω ακούσει ότι αν προσπαθήσετε να το κρυώσετε πολύ γρήγορα το κερί μπορεί να σπάσει.

Τέλος, όταν το κερί κρυώσει (περίπου 2-3 ​​ώρες) και γίνει στερεό, θα αφαιρέσω το μανταλάκι και θα κόψω το φυτίλι σε περίπου 1/4″.

Τώρα τελείωσα!

Είναι απλό να φτιάξετε τα δικά σας αγνά κεριά από κερί μέλισσας. Ελάτε να δείτε το βήμα προς βήμα εκμάθησή μου. #TexasHomesteader

Αυτά τα όμορφα κεριά από κερί μέλισσας έχουν ελαφριά και ευχάριστα άρωμα μελιού. Χωρίς τεχνητά αρώματα και τίποτα πρόσθετο. Απλά αγνό, φυσικό κερί μέλισσας.

Σημειώσεις ασφαλείας κατά την καύση κεριών

Κοινή λογική, αλλά ποτέ μην αφήνετε ένα κερί αναμμένο χωρίς επίβλεψη. Και τα ίδια τα βάζα μπορεί να ζεσταθούν πολύ, γι‘ αυτό κρατήστε τα μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο ή όπου τα παιδιά ή τα κατοικίδια μπορούν να τα ενοχλήσουν. Και μην κάψετε το κερί τόσο μακριά ώστε η πραγματική φλόγα να είναι αρκετά κοντά για να σπάσει το γυάλινο δοχείο. Να ασκείτε πάντα την ασφάλεια γύρω από μια ανοιχτή φλόγα!

~ TxH ~

…και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook. Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι – πολλοί καλοί άνθρωποι μοιράζονται! Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, ή Κελάδημα ή Ινσταγκραμ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε ένα email κάθε φορά που δημοσιεύεται μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, είναι ΕΥΚΟΛΟ
Εγγραφείτε στο blog μας!

Βιβλιογραφικές αναφορές: Εθνική Ένωση Κεριών

Schreibe einen Kommentar