10 φυτικές θεραπείες για το στομάχι που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στην κουζίνα

2
10 φυτικές θεραπείες για το στομάχι που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στην κουζίνα

Όταν είστε νέοι στην εκμάθηση βοτάνων, μπορεί να νιώθετε εκφοβισμός. Πώς θυμάστε τι βότανο κάνει τι; Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε από μικρά. Μάθετε τα βότανα που έχετε άμεσα διαθέσιμα στην κουζίνα σας. Εδώ είναι μερικές εύκολες θεραπείες για το στομάχι που μπορείτε να φτιάξετε με πράγματα που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας!

Αυτό το „Remedies from the Kitchen“ θα είναι μια συνεχής σειρά. Στόχος μου είναι να σας βοηθήσω με αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιείτε βότανα στην καθημερινότητά σας!

Εάν είστε νέος στη βοτανολογία, προτείνω να μάθετε περισσότερα για τα βότανα που έχετε άμεσα στη διάθεσή σας, στη δική σας κουζίνα. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε πολλά βότανα και παρασκευάσματα που μπορεί να μην κατανοείτε πλήρως ή να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε. Εστιάστε πρώτα στη χρήση φυτικών θεραπειών από την κουζίνα σας για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας!

Παραδοσιακή εναντίον αλλοπαθητικής ιατρικής

Πολλές από αυτές τις δοκιμασμένες και αληθινές θεραπείες στο σπίτι είναι παλιές σπιτικές θεραπείες που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Αυτό συμβαίνει επειδή πριν από τις αρχές του 1900, η ​​βοτανοθεραπεία ήταν ο κανόνας. Επειτα Ο Τζον Ντ. Ροκφέλερ αποφάσισε να μονοπωλήσει Η επικράτηση του στον κόσμο προωθώντας την ιατρική με βάση το πετρέλαιο ως τη «νέα δυτική ιατρική». Δαιμονοποίησε τις θεραπείες με βότανα αποκαλώντας τις «αντιεπιστημονικές κραυγές». Χρησιμοποίησε τα μέσα ενημέρωσης ως προπαγάνδα για να προσπαθήσει να εξαλείψει την παραδοσιακή βοτανοθεραπεία.

Ο Ροκφέλερ υποσχέθηκε αμέτρητα χρηματικά ποσά για την ανάπτυξη ιατρικής με βάση το πετρέλαιο σε όλες σχεδόν τις ιατρικές σχολές. Συνεργάστηκε με τον Andrew Carnegie για να χρηματοδοτήσει παντού ιατρικές σχολές, οι οποίες έπρεπε να διδάξουν μόνο τη «νέα και βελτιωμένη» ιατρική του για το πετρέλαιο. Μερικοί γιατροί φυλακίστηκαν ακόμη και επειδή χρησιμοποίησαν παραδοσιακή φυτική ιατρική.

Αυτό το νέο αλλοπαθητικό φάρμακο μεταμορφώθηκε σε «χάπι για έναν άρρωστο» νοοτροπία για τη νέα αμερικανική ιατρική. Αυτό το αφύσικο φάρμακο είναι επιβλαβές και μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Η βοτανοθεραπεία είναι πάντα καλύτερο να θεραπεύει πραγματικά το σώμα σας, αντί να καλύπτετε απλώς τα συμπτώματα με ένα χάπι.

Εντάξει, μετά από αυτό το μικρό μάθημα ιστορίας – ας φτάσουμε σε αυτές τις φυτικές θεραπείες για το στομάχι που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας!

Φυτικά θεραπείες για το στομάχι από την κουζίνα

Θεραπείες για το στομάχι από την κουζίνα

Είτε πρόκειται για αέρια, δυσπεψία, στομαχικό σφάλμα ή ναυτία, όλοι αντιμετωπίζουμε στομαχικά προβλήματα κάποια στιγμή. Και αν έχετε χρόνια προβλήματα στο στομάχι, όπως GERD ή IBS, πιθανότατα έχετε πάει στο γιατρό για να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας. Τι γίνεται όμως αν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε κάτι στην κουζίνα σας για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας; Εδώ είναι οι αγαπημένες μου θεραπείες για το στομάχι για χρήση από την κουζίνα.

Καούρα

Η καούρα μπορεί να σας κάνει να θέλετε να φτάσετε στα Tums. Γνωρίζατε όμως ότι αυτό το δημοφιλές αντιόξινο μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη στο στομάχι σας; Και τα αντιόξινα έχουν και άλλες επιβλαβείς παρενέργειες. Εδώ είναι φυσικές βοτανικές θεραπείες από την κουζίνα για να βοηθήσετε στην καούρα.

  • Μηλόξυδο (ACV) – επαναφέρει το pH του στομάχου σας σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να υπάρχει σωστή ποσότητα στομαχικού οξέος για την πέψη της τροφής σας και την πρόληψη της καούρας. Δοκιμάστε να παίρνετε μια μικρή δόση ACV καθημερινά για να βελτιώσετε τα επίπεδα του στομαχικού οξέος. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε και να αποτρέψετε την καούρα, καθώς και τι την προκαλεί.
  • Μαγειρική σόδα – εξουδετερώνει το οξύ του στομάχου για βραχυπρόθεσμη ανακούφιση. Πάρτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε 4 ουγγιές νερό, επαναλαμβάνοντας κάθε 2 ώρες όπως χρειάζεται. Αυτό είναι περισσότερο για βραχυπρόθεσμη ανακούφιση παρά για μακροπρόθεσμη θεραπεία.

Ναυτία

Η ναυτία και ο έμετος μπορεί να προκληθούν από διάφορα διαφορετικά πράγματα. Αλλά ανεξάρτητα από το ποια είναι η αιτία, όταν έχουμε ναυτία θέλουμε απλώς να φύγει. Ακολουθούν μερικές θεραπείες για το στομάχι της κουζίνας που βοηθούν στην ανακούφιση από τη ναυτία και τον έμετο.

  • Τζίντζερ – υπέροχο για τη θεραπεία της ναυτίας. Το τσάι τζίντζερ, η μπύρα τζίντζερ ή η καραμέλα τζίντζερ μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Είναι μια πολύ ασφαλής θεραπεία για αυτό, και συνιστάται ακόμη και σε έγκυες γυναίκες.
  • Μοσχοκάρυδο – ένα άλλο θερμαντικό μπαχαρικό που βοηθά στη ναυτία. Βάλτε λίγο σε ένα τσάι ή ζεστό γάλα για να ηρεμήσει το στομάχι σας μετά από ένα υπερβολικά χορταστικό γεύμα.

Διάρροια

Η διάρροια είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Για να μην αναφέρουμε ότι παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας! Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη διάρροια από την κουζίνα σας, αντί από το ντουλάπι φαρμάκων!

  • Γαρίφαλο – βοηθούν στη μείωση της ποσότητας αερίων, καθώς και στη χαλάρωση της επένδυσης της γαστρεντερικής οδού. Αυτό βοηθά στη μείωση της κράμπας, της πίεσης και της δυσφορίας που σχετίζεται με τη διάρροια.
  • Γιαούρτι – Ένα υπέροχο προβιοτικό, το γιαούρτι βοηθά στην αποκατάσταση των καλών βακτηρίων του εντέρου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της διάρροιας. Προσπαθήστε να αποφύγετε το γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Αέριο

Το υπερβολικό αέριο μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στο στομάχι και δυσφορία. Κάνει επίσης τους ανθρώπους να θέλουν να σε αποφύγουν! Η θεραπεία αερίων στο σπίτι από την κουζίνα είναι εύκολη με αυτές τις θεραπείες για το στομάχι.

  • Μάραθο – Χρησιμοποιείται συχνά για την περίσσεια αερίων, ο μάραθος είναι ένα πολύ ασφαλές φυτικό φάρμακο για το στομάχι της κουζίνας. Είναι ασφαλές για τις έγκυες γυναίκες και χρησιμοποιείται συχνά στα μωρά ως αδύναμο τσάι μάραθου για αέρια και κολικούς. Το μάσημα των σπόρων μάραθου ή η κατανάλωση μάραθου μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και στη μείωση των αερίων.
  • Κολίανδρο – αυτό το αρωματικό μπαχαρικό έχει μια εκπληκτική ικανότητα να μειώνει τα αέρια, το φούσκωμα και άλλα προβλήματα στο στομάχι. Είναι ένα από τα καλύτερα φυτικά φάρμακα για το στομάχι που πρέπει να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε υποφέρει από πόνο και δυσφορία στο στομάχι.
Οι σπόροι κόλιανδρου είναι ένα εξαιρετικό φυτικό φάρμακο από την κουζίνα για στομαχικά προβλήματα

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Το IBS είναι μια κατάσταση που μαστίζει το 10-15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Προκαλεί κοιλιακό άλγος, υπερβολικά αέρια, φούσκωμα, κράμπες και συχνές εκδρομές στο μπάνιο. Είναι η πιο κοινή διαταραχή που διαγιγνώσκεται από γαστρεντερολόγους. Αλλά μερικά από τα συμπτώματα μπορούν να ελεγχθούν και να μειωθούν με αυτά τα φυτικά φάρμακα για το στομάχι από την κουζίνα.

  • Γλυκάνισο – η γλυκιά γεύση γλυκόριζας του γλυκάνισου προέρχεται από το πτητικό έλαιο που είναι γνωστό ως ανηθόλη. Η ανηθόλη βοηθά στην πέψη πλούσιων τροφών και ηρεμεί το στομάχι. Διεγείρει επίσης τα γαστρικά υγρά, τα οποία τείνουν να είναι υποτονικά σε άτομα με IBS. Αυτό βοηθά τόσο στα συμπτώματα όσο και στην αιτία του IBS.
  • Μέντα – αυτό το καταπραϋντικό τσάι που έχουν πολλοί άνθρωποι στην κουζίνα τους έχει πολυάριθμα οφέλη για το στομάχι. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το IBS, καθώς χαλαρώνει τους λείους μύες του παχέος εντέρου. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση του πόνου κατά τις κινήσεις του εντέρου. Η μέντα ελέγχει επίσης τα αέρια και το φούσκωμα.

Άλλες θεραπείες για το στομάχι για χρόνια πεπτικά προβλήματα

Εάν έχετε χρόνια προβλήματα στο στομάχι, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παίρνετε βότανα bitters σε τακτική βάση. Ωστόσο, τα φυτικά πικρά δεν συμφωνούν με όλους. Επομένως, εάν επισκέπτεστε έναν γιατρό για τα στομαχικά σας προβλήματα, ίσως θέλετε να ρωτήσετε εάν τα πικρά από βότανα θα βοηθούσαν ή θα βλάψουν το συγκεκριμένο πρόβλημά σας.

Θα δοκιμάσετε αυτές τις εύκολες βοτανικές θεραπείες από την κουζίνα σας;

Ελπίζω ειλικρινά ότι την επόμενη φορά που θα έχετε προβλήματα στο στομάχι, θα στραφείτε στην κουζίνα σας αντί στο ντουλάπι φαρμάκων. Έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις θεραπείες για το στομάχι από την κουζίνα; Ποια σου αρέσουν περισσότερο; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Schreibe einen Kommentar