21 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μύγες γύρω από το κοτέτσι • New Life On A Homestead

4
21 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις μύγες γύρω από το κοτέτσι • New Life On A Homestead

Αν αναρωτιέστε πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες γύρω από το κοτέτσι σας, μάλλον δεν είστε μόνοι.

πετάω σε ένα φύλλο
μια μύγα σε ένα φύλλο

Αν και οι μύγες μπορεί να μην ενοχλούν τόσο πολύ τα κοτόπουλα σας, είναι βέβαιο ότι θα σας εκνευρίσουν και θα σας επιδεινώσουν χωρίς τέλος καθώς κάνετε τις καθημερινές σας δουλειές που κρατάτε κοτόπουλο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι μύγες μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες και να οδηγήσουν σε ένα σωρό άλλα προβλήματα.

Είστε έτοιμοι να μάθετε μερικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις μύγες στο κοτέτσι σας; Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μου συμβουλές – καθώς και τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε τις μύγες στο μέλλον.

Τι προκαλεί τις μύγες σε ένα κοτέτσι;

Όπως κάθε άλλο είδος ζώων, οι μύγες είναι μια αναμενόμενη –αν και ανεπιθύμητη– ενόχληση γύρω από το κοτέτσι.

Αυτά τα παράσιτα ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα – ιδιαίτερα εκείνα που είναι γεμάτα κοπριά.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην αντιμετώπιση των μυγών στο κοτέτσι είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τύποι μυγών που μπορεί να εισβάλουν – και κάθε είδος έχει διαφορετικούς ελκυστήρες και επομένως διαφορετικές μεταχειρίσεις.

Τα κοτέτσια, όπως οι αχυρώνες και άλλα μέρη όπου φιλοξενούνται ζώα, προσφέρουν όλα τα είδη τροφής για να τσιμπήσουν οι μύγες. Υπάρχει πολλή κοπριά και χυθεί ζωοτροφή, και οι δύο μύγες θα χαρούν να χαρούν οι ίδιες.

Τα κοτέτσια προσφέρουν επίσης το ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή μυγών. Τους αρέσει να γεννούν τα αυγά τους σε υγρές περιοχές – και όπως γνωρίζετε, τα κοτέτσια τείνουν να είναι υγρά όλη την ώρα, ειδικά αφού βρέχει έξω στο τρέξιμο ή κοντά στο σιντριβάνι.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις μύγες στο κοτέτσι μου; 21 Συμβουλές για να δοκιμάσετε

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις μύγες στο κοτέτσι σας – και να τις κρατήσετε έξω για το μέλλον.

1. Καθαρίζετε τακτικά την κοπριά

Κάντε το καλύτερο δυνατό για να καθαρίζετε το κοτέτσι όσο πιο συχνά γίνεται.

Μπορεί να μην μπορείτε να φτάσετε σε εβδομαδιαίο καθάρισμα (και ειδικά όχι καθημερινό!) και αυτό είναι εντάξει – αλλά κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Όσο περισσότερο μπορείτε να καθαρίσετε τα πράγματα, τόσο λιγότερες μύγες θα έχετε να αντιμετωπίσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο βαθιών απορριμμάτων για να ξαπλώσετε το κοτέτσι σας, εάν αυτό είναι που λειτουργεί καλά για εσάς, αλλά φροντίστε να προσθέτετε περισσότερα κλινοσκεπάσματα τακτικά για να διατηρείτε τα πράγματα υγιεινά.

Άλλη μια συμβουλή; Όταν καθαρίζετε, χρησιμοποιήστε μηλόξυδο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τις μύγες έξω και να μειώσετε τις άσχημες μυρωδιές που έρχονται μαζί με την εκτροφή κοτόπουλων γενικά.

2. Δοκιμάστε μια σανίδα περιττωμάτων

Μια γρήγορη λύση στην οποία βασίζονται πολλοί κτηνοτρόφοι για να μειώσουν τους πληθυσμούς των μυγών είναι η χρήση σανίδων περιττωμάτων.

Αυτά μαζεύουν όλα τα περιττώματα κάτω από το κοτέτσι (που γρήγορα θα γίνει η πιο βρώμικη περιοχή του κοτέτσι, ειδικά αν τα κοτόπουλα σας είναι έξω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας) ώστε να μπορείτε να τα ξύνετε εύκολα.

Χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό την ημέρα για να διατηρήσετε αυτή την περιοχή του κοτέτσι καθαρή – και θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα φεύγουν οι μύγες!

3. Κρατήστε τα πράγματα στεγνά

Οι μύγες ευδοκιμούν σε περιοχές με υψηλή υγρασία, γι‘ αυτό κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να κρατήσετε τα πράγματα στεγνά. Καθαρίστε το χυμένο νερό και βεβαιωθείτε ότι οι ποτίστρες σας δεν έχουν διαρροή.

Χρησιμοποιήστε άμμο ως απορρίμματα όποτε είναι δυνατόν. Η άμμος είναι πολύ καλύτερη στο να απορροφά τα ούρα και να επικαλύπτει τα περιττώματα, βοηθώντας στο να στεγνώνουν εύκολα τα πράγματα. Μπορεί όχι μόνο να μειώσει την υγρασία αλλά μπορεί επίσης να απαλλαγεί από οσμές.

4. Αναπτύξτε φυτά που απωθούν τις μύγες

Υπάρχουν όλα τα είδη φυτών που μπορείτε να καλλιεργήσετε για να απωθούν τις μύγες, συμπεριλαμβανομένων βοτάνων όπως δεντρολίβανο, λεβάντα, μέντα και κατιφέ. Τα κοτόπουλα σας μπορεί να τσιμπολογούν τα φυτά, αλλά αυτά τα βότανα είναι καλά για την υγεία τους, ούτως ή άλλως – οπότε γιατί να μην το δοκιμάσετε;

Εάν νιώθετε πραγματικά τολμηροί, μπορείτε ακόμη και να καλλιεργήσετε μερικά σαρκοφάγα φυτά, όπως φυτά στάμνας ή μυγοπαγίδες της Αφροδίτης, γύρω από το κοτέτσι. Πόσο διασκεδαστικό θα ήταν αυτό;

5. Αφαιρέστε τα Drinkers

Εάν ο καιρός και οι ατομικές συνθήκες τρεξίματος και κοτέτσι το επιτρέπουν, σκεφτείτε να βγάλετε τους πότες από το κοτέτσι σας.

Τα κοτόπουλα δεν χρειάζεται να πίνουν νερό τη νύχτα, επομένως, εφόσον τα ζώα σας αφήνονται έξω από το κοτέτσι κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν χρειάζεται να κρατάτε ποτίστρες μέσα. Μετακινήστε τα έξω στο τρέξιμο και τα κοτόπουλα σας θα μπορούν να πιουν το νερό εκεί.

Ενώ βρίσκεστε στη διαδικασία ανανέωσης των συστημάτων ποτίσματος σας, σκεφτείτε μήπως μπορείτε να μεταβείτε σε πότες θηλής. Αυτά είναι υγειονομικά αφού εμποδίζουν την ικανότητα της κοπριάς να συσσωρεύεται στην κοιλότητα του νερού.

6. Περιορίστε τον χρόνο σνακ

Δεν χρειάζεται να ταΐζετε τα κοτόπουλα σας με σνακ – θα πάρουν όλα όσα χρειάζονται από μια ισορροπημένη τροφή και από ελεύθερες βοσκές.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να τους ταΐσετε μερικές λιχουδιές, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να καθαρίζετε κάθε φορά που το κάνετε. Περιορίστε τις λιχουδιές σε μερικές κουταλιές της σούπας ανά πουλί και μόνο κάθε τόσο.

Και μετά, καθαρίστε τα πάντα. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο σωληνάριο για ταΐσματα λιχουδιών, αντί να τα ταΐζετε απλώς στο πάτωμα του κοτέτσι.

Εάν πρέπει να δώσετε σνακ, προσέξτε τα φρούτα και τα λαχανικά. Αποφύγετε πράγματα όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και τα μαγειρεμένα φαγητά, καθώς αυτά θα προσελκύσουν περισσότερες μύγες από τα απλά παλιά προϊόντα.

7. Απαλλαγείτε από τα στάσιμα νερά

Το νερό της λίμνης είναι πρόσφορο έδαφος για όλα τα είδη παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των μυγών.

Εγκαταστήστε συστήματα αποχέτευσης, ισοπεδώστε ανώμαλες επιφάνειες όπου το νερό τείνει να λιμνάζει και φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά τις υδρορροές σας. Όλα αυτά μπορούν να ενθαρρύνουν τις μύγες.

8. Απελευθερώστε ωφέλιμα έντομα

Τα αρπακτικά των μυγών είναι μικρές, μη τσιμπημένες σφήκες που τρέφονται κυρίως με προνύμφες μύγας. Δεν θα εκκολαφθούν και θα γίνουν ενήλικες μύγες!

Σκεφτείτε να αγοράσετε μερικά από αυτά τα αρπακτικά μυγών στο διαδίκτυο. Μπορείτε να τα απελευθερώσετε και θα τραφούν με τις μύγες στην ιδιοκτησία σας προτού προλάβουν να προκαλέσουν όλεθρο.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν χρησιμοποιείτε ωφέλιμα έντομα – μην τα απελευθερώνετε πολύ κοντά στο κοτέτσι. Τα κοτόπουλα σας θα ήθελαν να τα τσιμπήσουν – φτιάχνουν νόστιμες λιχουδιές!

Επομένως, εάν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε, πασπαλίστε τα έξω για να μην καταβροχθιστούν πριν κάνουν τη διαφορά στους πληθυσμούς των μυγών.

9. Ξανασκεφτείτε το κομπόστ σας

Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε τα απόβλητα και να δημιουργήσετε θρεπτικό έδαφος για τον κήπο σας ταυτόχρονα.

Ωστόσο, το κομπόστ μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για μύγες, εάν δεν τεθούν σωστά. Θα θελήσετε να κάνετε μερικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι οι μύγες δεν θα εκμεταλλευτούν τις ευγενείς προσπάθειές σας για κομποστοποίηση.

Η αύξηση της θερμοκρασίας με άλλους τρόπους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώθηση των μυγών. Στις μύγες αρέσουν οι ζεστές θερμοκρασίες, αλλά όχι οι καυτές. Καλύψτε το κομπόστ σας με μαύρο πλαστικό για να ζεσταθούν τα πράγματα και να το γυρίζετε τακτικά ώστε να παραμένει πάντα μαγειρεμένο.

Μετακινήστε το κομπόστ όσο πιο μακριά μπορείτε από το σπίτι σας και το κοτέτσι. Αυτό μπορεί επίσης να αποτρέψει τις μύγες να παραμείνουν εκεί που δεν τις θέλετε.

10. Προσθέστε θαυμαστές

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μερικούς ανεμιστήρες για να προωθήσετε τη ροή αέρα μέσα στο κοτέτσι. Όσο περισσότερη ροή αέρα έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι για τις μύγες να προσγειωθούν – και τόσο πιο δύσκολο θα είναι για αυτές να προσγειωθούν και να γεννήσουν τα αυγά τους!

11. Βελτιώστε τον αερισμό

Εάν το κοτέτσι σας δεν αερίζεται καλά, τώρα είναι η ώρα να το αναβαθμίσετε. Εκτός από την προσθήκη θαυμαστών, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πάρα πολλές βουλωμένες περιοχές στο κοτέτσι. Η εγκατάσταση αντικειμένων όπως παράθυρα και περσίδες μπορεί να βοηθήσει.

Θυμηθείτε, ο αερισμός είναι σημαντικός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για την πρόληψη των μυγών, καθώς και το χειμώνα, για την πρόληψη του πάγου και των κρυοπαγημάτων.

12. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το άχυρο

Το άχυρο έχει πολλά πλεονεκτήματα ως υλικό κρεβατιού – είναι φθηνό, ελαφρύ και εύκολο να το βρεις.

Ωστόσο, έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Για ένα, το άχυρο δεν είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Όταν βραχεί από νερό, περιττώματα ή άλλο υλικό, θα αποσυντεθεί και θα προσελκύσει μύγες. Χρησιμοποιήστε άμμο ή άλλο απορροφητικό υλικό.

13. Δοκιμάστε το Fly Traps

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυσικών μυγοπαγίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων των φθηνών παγίδων μιας χρήσης. Αυτά προορίζονται να κρεμαστούν λίγα μέτρα από το έδαφος.

Μπορεί να είναι ενοχλητικά με αυτή τη μυρωδιά. Ωστόσο, εάν τα τοποθετήσετε στο σωστό σημείο και επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες σας, θα πρέπει να δείτε κάποια αποτελέσματα.

14. Χρήση.. Αποσμητικά χώρου;

Ένα εκπληκτικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από τις μύγες στο κοτέτσι είναι κάτι που πιθανώς έχετε ήδη στο αυτοκίνητό σας – ένα αποσμητικό χώρου!

Τα κρεμαστά αποσμητικά χώρου, ιδιαίτερα τα είδη με άρωμα βανίλιας, είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμα όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από τις μύγες.

Ακόμα κι αν δεν λειτουργούν στην απώθηση των μυγών, ρε! Τουλάχιστον το κοτέτσι σας θα μυρίζει καλύτερα, σωστά;

15. Δοκιμάστε τα φυτοφάρμακα

Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα γύρω από τα κοτόπουλα σας. Πολλές χημικές ουσίες έχουν χρόνους απόσυρσης που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων των αυγών και του κρέατος.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά που είναι εγκεκριμένα για ασφαλή χρήση γύρω από τα κοτόπουλα.

Ο ένας είναι ο Spinosad. Αυτό είναι το προϊόν ζύμωσης ενός βασικού τύπου βακτηρίων. Ελέγχει όλα τα στάδια των ακάρεων καθώς και τις μύγες, τα σκαθάρια και άλλα παράσιτα.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψεκάσετε κτίρια ή ακόμα και απευθείας στα ίδια τα κοτόπουλα, εάν υποφέρουν από προβλήματα παρασίτων.

16. Χρησιμοποιήστε τη Γη Διατόμων

Η γη διατόμων είναι μια πραγματική πανάκεια όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από παράσιτα κάθε είδους – συμπεριλαμβανομένων των μυγών. Είναι τα υπολείμματα απολιθωμένων πλασμάτων – και παρόλο που αυτή η σκόνη είναι κρυπτονίτης για τις μύγες, δεν είναι καθόλου επιβλαβής για τους ανθρώπους ή τα ζώα.

Μπορείτε να το πασπαλίσετε στο κρεβάτι του κοτέτσι ή ακόμα και απευθείας στο λουτρό σκόνης. Λειτουργεί στεγνώνοντας τα έντομα και σκοτώνοντάς τα γρήγορα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γη διατόμων ποιότητας για τρόφιμα και φοράτε μάσκα όταν την πασπαλίζετε – η σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποιο ερεθισμό των πνευμόνων.

17. Κρεμάστε μερικές σακούλες νερού

Μερικοί λένε ότι αυτή είναι μια ιστορία παλιών συζύγων, αλλά είναι κάτι με το οποίο έχω δει περιορισμένη επιτυχία.

Το να κρεμάσετε μερικές σακούλες Ziploc σε μέγεθος γαλονιού που είναι μισογεμάτες με νερό (και μερικές δεκάρες!) κοντά στις εισόδους του κοτέτσι είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην απώθηση μυγών με φυσικό τρόπο.

18. Χρησιμοποιήστε Αιθέρια Έλαια

Υπάρχουν επίσης πολλά αιθέρια έλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε τις μύγες.

Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν δεντρολίβανο, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, μέντα, λεβάντα, γεράνι, θυμάρι, σιτρονέλλα, λεμονόχορτο, άγριο πορτοκάλι και λεμόνι.

Ακόμα κι αν δεν λειτουργούν για να απαλλαγούν από τις μύγες, τουλάχιστον το κοτέτσι σας θα μυρίζει καλύτερα, σωστά;

19. Δοκιμάστε τα Fly Strips και Fly Tape

Αυτές μπορεί να μην είναι οι πιο ελκυστικές λύσεις στα προβλήματα με τις μύγες σας, αλλά είναι δημοφιλή προϊόντα στο κατάστημα για κάποιο λόγο!

Κρεμάστε μερικές λωρίδες και λίγη ταινία στο κοτέτσι. Βεβαιωθείτε ότι τα εφαρμόζετε μακριά από τα κοτόπουλα και το voila σας. Έφυγαν οι μύγες!

20. Επενδύστε στις πάπιες

Υπάρχουν μερικές ράτσες πάπιων που όχι μόνο τρώνε μύγες – αλλά και τις προνύμφες τους. Εάν έχετε πολλά λιμνάζοντα νερά στην ιδιοκτησία σας, οι πάπιες μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις μύγες μαζί με άλλα έντομα που βουίζουν που μπορούν να σας καταστρέψουν, όπως τα κουνούπια.

21. Κρατήστε τα πράγματα σε κίνηση

Όσο περισσότερο αφήνετε την κοπριά να συσσωρευτεί σε ένα μέρος, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε προβλήματα με τις μύγες.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τρακτέρ για κοτόπουλο ή κινητά στυλό, που θα σας επιτρέψουν να καλλιεργήσετε τον κήπο σας, να λιπάνετε στη συνέχεια με λάδι και να δίνετε στα κοτόπουλα σας πρόσβαση σε φρέσκο ​​λιβάδι κάθε μέρα:

κοτόπουλα και φορητό κοτέτσι σε λιβάδι
Ένα φορητό κοτέτσι στη μέση βοσκοτόπων, με κοτόπουλα μπροστά του.

Είναι ένας πολύ πιο υγιεινός τρόπος ζωής για τα κοτόπουλα σας και επίσης μειώνει την ικανότητα πολλαπλασιασμού των πληθυσμών μυγών. Έχουν φύγει οι βρωμεροί σωροί κοπριάς που προσελκύουν τις μύγες!

Το να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να απαλλαγείτε από τη λάσπη είναι επίσης απαραίτητο για τον περιορισμό των μυγών. Όσο περισσότερη λάσπη έχεις, τόσο περισσότερα μέρη έχεις για να γεννήσουν οι μύγες τα αυγά τους.

Είναι το Fly Spray ασφαλές για κοτόπουλα;

Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε σπρέι μύγας για τα προβλήματα μύγας τους στο κοτέτσι. Αυτά λειτουργούν, στις περισσότερες περιπτώσεις – αλλά μερικά δεν είναι πάντα ασφαλή για τα κοτόπουλα.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπιτικό σπρέι μύγας με φυσικά αιθέρια έλαια ή γη διατόμων προτού στραφείτε σε εμπορικά προϊόντα ψεκασμού μυγών με βάση χημικά.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα κοτόπουλα σας δεν πρόκειται να βλάψουν τις εφαρμογές σας.

Τα κοτέτσια προσελκύουν μύγες;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απαλλαγείτε από τις μύγες που μαστίζουν το κοτέτσι σας.

Οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν όλα τα είδη ασθενειών στα κοτόπουλα σας, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας και του καμπυλοβακτηριδίου. Μπορούν επίσης να φέρουν το βακτήριο clostridium botulinum, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση.

Τα κοτόπουλα μπορούν επίσης να χτυπήσουν το μύγα, το οποίο συμβαίνει όταν οι μύγες γεννούν τα αυγά τους στα κοτόπουλα και τα σκουλήκια τρώνε το κοτόπουλο ζωντανό.

Δεν είναι ευχάριστο, το λιγότερο – και ας μην ξεχνάμε ότι οι μύγες, αφημένες ανεξέλεγκτες, θα εξαπλωθούν εύκολα στο σπίτι σας και στη γύρω περιοχή.

Τούτου λεχθέντος, το να απαλλαγείτε από τις μύγες μέσα (και να τις κρατήσετε έξω) από το κοτέτσι δεν είναι πολύ δύσκολο όταν έχετε υπόψη σας τις παραπάνω συμβουλές. Δοκίμασέ το – και πετάξου για τα καλά αυτές τις μύγες!

πετά γύρω από κοτέτσι

Schreibe einen Kommentar