Balm of Gilead – Homegrown Self Reliance

2
Balm of Gilead – Homegrown Self Reliance

Είναι Φεβρουάριος και τα χειμωνιάτικα μπλουζ με απολαμβάνουν πραγματικά. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας κουρασμένος από τον χειμώνα τροφοσυλλέκτη; Αναζητήστε τροφή για λίγο Balm of Gilead! Σωστά, αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να φτιάξετε το Balm of Gilead.

Τι είναι όμως αυτό το ρομαντικό, βασιλικό άκουσμα; Μην ντρέπεστε αν δεν το έχετε ξανακούσει. Δεν το είχα κάνει, μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όταν ο άντρας μου το είπε. Το Balm of Gilead είναι μια αλοιφή που παρασκευάζεται από τα μπουμπούκια της λεύκας ή του δέντρου Cottonwood.

Το Balm of Gilead είναι μια υπέροχη αρχαία αλοιφή που έχει μυριάδες χρήσεις. Αναφέρεται ακόμη και στη Βίβλο, καθώς πιστεύεται ότι είναι μια πραγματική θεραπεία για όλα. Στο εδάφιο Ιερεμίας 8:22, παραθέτω: «Δεν υπάρχει βάλσαμο στη Γαλαάδ; δεν υπάρχει γιατρός εκεί; Γιατί τότε δεν αποκαθίσταται η υγεία της κόρης του λαού μου;». Επίσης, Ιερεμίας 46:10-11, «Ανέβα στη Γαλαάδ, και πάρε βάλσαμο, παρθένε, κόρη της Αιγύπτου· μάταια θα χρησιμοποιείς πολλά φάρμακα. γιατί δεν θα θεραπευτείς».

Τα οφέλη του Balm of Gilead:

  • Αναλγητικό
  • Αντιβακτηριδιακό
  • Αντιφλεγμονώδες
  • Στυπτικός
  • Αποτοξινωτικό
  • Μαλακτικός
  • Καταπραϋντικό του δέρματος

Σε τι είναι καλό το Balm of Gilead;

Τα μπουμπούκια της λεύκας, σε αυτή την περίπτωση συγκεκριμένα του Cottonwood, περιέχουν σαλικίνη. Η σαλικίνη είναι παρόμοια με την ασπιρίνη, επομένως είναι πολύτιμη ως αναλγητικό. Είναι φανταστικό για ένα αναλγητικό (ανακουφιστικό από τον πόνο) τρίψιμο για αρθρίτιδα, πόνους στους μύες, πόνους στις αρθρώσεις, ακόμα και σπασμένα οστά. Να είστε προσεκτικοί, όμως. Δεδομένου ότι περιέχει σαλικίνη, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε εάν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη. Προσέξτε επίσης να χρησιμοποιείτε το Balm of Gilead σε παιδιά.

Το Balm of Gilead είναι επίσης πολύ χρήσιμο για διάφορες δερματικές παθήσεις. Είναι καλό για μικρά κοψίματα, γρατζουνιές και εγκαύματα. Μπορεί να βοηθήσει το έκζεμα, την ψωρίαση, τα κρυοπαγήματα, το σκασμένο δέρμα, ακόμη και τις αιμορροΐδες. Το εγχυμένο έλαιο λειτουργεί όπως η αλόη βέρα στο δέρμα, επομένως θα βοηθήσει αμέσως τα ηλιακά εγκαύματα και μπορεί να αποτρέψει τις φουσκάλες.

Αναγνώριση του δέντρου Cottonwood

Αν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή την καταπληκτική αλοιφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε θετικά αναγνώρισε το δέντρο Cottonwood.

Δέντρο Cottonwood στα τέλη του χειμώνα

Οι λεύκες είναι τεράστια δέντρα με γκρίζο, βαθιά αυλακωμένο φλοιό. Μπορούν να φτάσουν τα 100 πόδια σε ύψος. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα και σχεδόν σε σχήμα καρδιάς. Δυστυχώς, το Black Cottonwood αναπτύσσεται μόνο στον Καναδά και τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το δέντρο είναι εκείνο που ευθύνεται για τις λευκές επιπλέουσες «μπάλες βαμβακιού» την άνοιξη.

Ο βέλτιστος χρόνος για τη συγκομιδή των μπουμπουκιών λεύκας είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν τα μπουμπούκια είναι σφιχτά δεμένα με πορτοκαλοκαφέ ρητίνη. Είναι καλύτερο να τα μαζέψετε σε μια πολύ κρύα μέρα, για να βοηθήσετε με το κολλώδες. Ίσως θέλετε να φοράτε λαστιχένια γάντια και μην σκοπεύετε να βάλετε τα μπουμπούκια σε ύφασμα. Γιατί θα είναι ακατάστατο!

Φύλλο λεύκας
Φύλλο δέντρου λεύκας (Cottonwood).

Εάν μπορείτε να βρείτε ένα πεσμένο κλαδί (το οποίο είναι αρκετά κοινό με τα Cottonwoods), φροντίστε να μαζέψετε όσο περισσότερους μπουμπούκια μπορείτε. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ηθικές πρακτικές αναζήτησης τροφής. Μην πάρετε περισσότερο από το ένα τρίτο των μπουμπουκιών που μπορείτε να φτάσετε. Θυμηθείτε, αυτά τα μπουμπούκια γίνονται φύλλα, επομένως δεν θέλετε να βλάψετε το δέντρο συγκομίζοντας πάρα πολύ.

Φτιάχνοντας Balm of Gilead

Μπουμπούκια βαμβακιού που εμποτίζονται σε λάδι
Γρήγορη έγχυση από μπουμπούκια βαμβακιού – για Balm of Gilead

Όταν μαζέψετε αρκετά μπουμπούκια για να γεμίσετε ένα μικρό βαζάκι μέχρι τη μέση, είστε έτοιμοι να φτιάξετε το εμποτισμένο λάδι. Γεμίζουμε το βάζο σχεδόν μέχρι πάνω με ελαιόλαδο. Τότε έχετε μία από τις δύο επιλογές. Εάν έχετε άφθονο χρόνο, απλώς βάλτε το καπάκι στο βάζο και καθίστε σε ένα ηλιόλουστο περβάζι. Ανακατεύετε ή ανακινείτε περιστασιακά, βεβαιωθείτε ότι τα μπουμπούκια είναι πλήρως βυθισμένα στο λάδι για να αποφύγετε τη μούχλα. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες.

Βάλσαμο της Γαλαάδ
Λιώνοντας το κερί μέλισσας στο εγχυμένο λάδι για να φτιάξετε το Balm of Gilead

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε τόσο πολύ, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη έγχυση χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα. Προσωπικά δεν έχω διπλό λέβητα, πάντα αυτοσχεδιάζω. Απλώς βάλτε το βάζο σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι σχεδόν τόσο υψηλό όσο το λάδι στο βάζο.

Ζεσταίνουμε αυτό το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα. Στη συνέχεια, στραγγίστε το λάδι μέσα από τυρί και επιστρέψτε στο βάζο.

Αν θέλετε πιο λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιάξετε αυτό το θαυμάσιο θεραπευτικό αλοιφή, ρίξτε μια ματιά στην άλλη ανάρτησή μας DIY βότανα.

Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε λίγο εμποτισμένο λάδι και να φτιάξετε μια αλοιφή από το υπόλοιπο. Για να φτιάξετε την αλοιφή, κάντε το ίδιο στυλ διπλού λέβητα για να λιώσετε λίγο κερί μέλισσας και μετά ρίξτε το εγχυμένο λάδι σε αυτό. Ανακατέψτε απαλά και μετά προσθέστε μια πινελιά ελαίου βιταμίνης Ε ως συντηρητικό. Στην πραγματικότητα έφτιαξα το δικό μου σε παλιά βάζα παιδικών τροφών.

Μπορείτε επίσης να ζεστάνετε μερικά λίπος και εμποτίστε το με τα μπουμπούκια βαμβακιού. Το λίπος είναι εξαιρετικό και για το δέρμα, οπότε θα έχετε διπλό όφελος!

Έδωσα ένα βάζο στην κουνιάδα της κόρης μου για το έκζεμα του γιου της. Είπε ότι βοήθησε πραγματικά να θεραπεύσει τις πληγές του. Το άλλο βάζο θα αποθηκευτεί στο φαρμακείο μου ως γενική αλοιφή πρώτων βοηθειών.

Γνωρίζετε άλλα βότανα που μπορούν να συγκομιστούν το χειμώνα; Κοινοποιήστε στα σχόλια για να διώξουμε μαζί τα μπλουζ του χειμώνα!

Schreibe einen Kommentar