Homemade Candyboard ~ Texas Homesteader

2
Homemade Candyboard ~ Texas Homesteader

από το Texas Homesteader ~

Πώς ταΐζετε τις κυψέλες σας κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες; Είναι μια διαφορετική διαδικασία από το να χορηγείτε απλώς το σιρόπι ζάχαρης όπως κάνετε κατά τους θερμότερους καλοκαιρινούς μήνες. Φτιάχνουμε εύκολα σπιτικά candyboards για να τα δούμε μέσα στο κρύο του χειμώνα.

Candyboard για χειμερινή διατροφή μελισσών #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση θα σας οδηγήσουν σε άλλα σχετικά άρθρα για περισσότερες πληροφορίες. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε κάτι, θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια.)

Στο τέλος αυτής της ανάρτησης υπάρχει μια λίστα με όλες τις μελισσοκομικές μας αναρτήσεις. Περιλαμβάνει τα πάντα, από την απόκτηση των πρώτων σας κυψελών, διαφορετικές διαδικασίες διαχωρισμού κυψελών, τάισμα, αλίευση σμήνους μελισσών, τροφή κ.λπ. Σας ενθαρρύνω να δείτε Μελισσοκομικές αναρτήσεις.

Αλλά σήμερα μιλάμε για τη διατροφή των μελισσών σε περιόδους που μπορεί να μην είναι σε θέση να τραφούν επαρκώς. Τέτοιες περιόδους όπως η έλλειψη καλοκαιριού ή οι κρύοι χειμερινοί μήνες, όταν οι ανθοφορίες είναι σπάνιες ή έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

Καλοκαιρινή σίτιση μελισσών

Ο RancherMan κι εγώ έχουμε ένα μικρό μελισσοκομείο με λίγα μελίσσια. Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τις μέλισσες όσο το δυνατόν πιο υγιείς.

Στην έλλειψη του καλοκαιριού, όταν δεν ανθίζει τίποτα από το οποίο οι μέλισσες μπορούν να αναζητήσουν τροφή, τις συμπληρώνουμε α σιρόπι ζάχαρης/νερού για να τα δεις.

Καλοκαιρινή σίτιση για μελισσοκομική κυψέλη - σιρόπι ζάχαρης και νερού. #TexasHomesteader

Τι γίνεται όμως με τους χειμερινούς μήνες όταν αυτό το σιρόπι θα παγώσει;

Χειμερινή διατροφή για τις μέλισσες

Η καλύτερη τροφή για τις μέλισσες μας είναι το δικό τους μέλι. Ο RancherMan και εγώ επιθεωρούμε τις κυψέλες το φθινόπωρο για να βεβαιωθούμε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν άφθονα πλαίσια γεμάτα μέλι για να διατηρηθούν ταΐστηκαν μέχρι την άνοιξη.

Επιπλέον, εδώ στο ΒΑ Τέξας οι χειμώνες μας είναι αρκετά ήπιοι. Έτσι, δεν χρειάζεται συνήθως να ταΐζουμε τις μέλισσές μας το χειμώνα.

Αλλά μια χρονιά πιάσαμε ένα μικρό σμήνος μελισσών αρκετά αργά μέσα στη χρονιά. Πήγαν στο φθινόπωρο υγιείς, αλλά ο αριθμός τους ήταν ακόμα μικρός. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαν άφθονο φαγητό κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων μηνών του χειμώνα.

Στο παρελθόν ο τοπικός μελισσοκομικός σύλλογος μας είχε προτείνει ότι οι μελισσοκόμοι προμήθεια ξηρής ζάχαρης για τις χειμερινές διατροφικές ανάγκες των μελισσών.

Συνέστησαν να βάλετε ένα φύλλο ασπρόμαυρης εφημερίδας πάνω από τα πλαίσια του κουτιού γόνου και να ρίξετε ζάχαρη απευθείας στο χαρτί. Μας είπαν ότι η συμπύκνωση μέσα στην κυψέλη θα μαζευόταν στη ζάχαρη και θα την έκανε σφιχτή. Είπαν ότι οι μέλισσες θα φάνε μέσω της εφημερίδας και θα καταναλώσουν τη ζάχαρη αν χρειαστεί.

Ήταν οριακά επιτυχημένο για εμάς τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά φέτος τους έκανα ένα candyboard και αισθάνομαι ότι ήταν καλύτερη επιλογή.

Ένα candyboard απλώς ένα μείγμα ζάχαρης/νερού που μαγειρεύεται σε ένα είδος μεμβράνης και αφήνεται να σκληρύνει πριν ταΐσει το σκληρυμένο ζαχαροκάλαμο στις μέλισσες.

αν είχαμε *γύρη μελισσών και άλλα πρόσθετα θα τα προσθέταμε και στο candyboard μας. Αλλά σήμερα θα φτιάξω το candyboard χρησιμοποιώντας μόνο ζάχαρη και νερό.

Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής χειμωνιάτικης τροφοδοσίας για μέλισσες #TexasHomesteader

Επιλογές καλουπιών Candyboard

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μεταλλικά τηγάνια πίτας για να φτιάξουν το ζαχαροπλαστείο μελισσών (γνωστό και ως ζαχαροπλαστείο μελισσών, ζαχαροκάλαμο ή ζαχαροπλάνο). Άλλοι το φτιάχνουν σε ένα μεγάλο επίπεδο τηγάνι και απλώς σκοράρουν το ζαχαρωτό προτού κρυώσει τελείως, ώστε να μπορούν να κόψουν οποιοδήποτε μέγεθος καραμέλα χρειάζονται για να ταΐσουν τις μέλισσές τους.

Αλλά μου αρέσει να χρησιμοποιώ μεγαλύτερα χάρτινα πιάτα σε μέγεθος δείπνου.

Candyboard, ζαχαροπλαστική, ζαχαρόπαστα, ζάχαρη, νερό, χάρτινα πιάτα για τροφή κυψέλης χειμερινής μέλισσας #TexasHomesteader

Όποια μορφή κι αν χρησιμοποιείτε, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η προκύπτουσα σκληρυμένη ζαχαρόπαστα είναι αρκετά λεπτή ώστε να χωράει κάτω από το καπάκι της επάνω κυψέλης. Αυτή η απαίτηση μεγέθους είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη χρήση μεγαλύτερων χάρτινων πλακών.

Είχα μερικά βαριά λευκά χάρτινα πιάτα 10″ και τα χρησιμοποίησα. Θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα candyboard που εφαρμόζει όμορφα στο επάνω κουτί γόνου και εξακολουθεί να επιτρέπει στο καπάκι να κλείνει με ασφάλεια.

Και το στρογγυλό σχήμα είναι ωραίο γιατί θα κάθεται στην κεντρική κορυφή αυτού του κουτιού γόνου, επιτρέποντας στις μέλισσες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό από όλες τις πλευρές.

Προετοιμασία των καλουπιών Candyboard σας

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε τα καλούπια που θα χρησιμοποιήσετε για το candyboard σας. Η σελίδα μελισσοκομίας USU έδειξε ότι για να προετοιμάσετε την επιφάνεια για το ζαχαροκάλαμο σας θα πρέπει να ψεκάσετε τη φόρμα ελαφρά με λάδι.

Το έκανα αυτή τη φορά, αλλά αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να δοκιμάσω να στρώσω το χάρτινο πιάτο με λαδόκολλα την επόμενη φορά, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το λάδι;

Τώρα που ετοιμάστηκαν τα καλούπια μου για τα ζαχαρωτά, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα ζαχαροπλαστεία μας για να μπούμε μέσα σε αυτά για να ταΐσουμε τις μέλισσές μας.

Λιώσιμο της Ζάχαρης

Ξέρω ότι το σιρόπι ζάχαρης που σιγοβράζει μπορεί να αφρίσει και να φουσκώσει αρκετά. Χρησιμοποίησα λοιπόν μια μεγαλύτερη κατσαρόλα για να βεβαιωθώ ότι υπήρχε αρκετός χώρος για το μείγμα να βγάζει φουσκάλες και να διογκώνεται χωρίς να δημιουργείται χάος στην εστία μου.

Στην κατσαρόλα μου πρόσθεσα 16 ουγγιές (2 φλιτζάνια) νερό και το έβαλα να σιγοβράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσα ένα γεμάτο σακουλάκι 4-λίβρες απλή κρυσταλλική ζάχαρη και το ανακάτεψα στο νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Candyboard, ζαχαροπλαστική, ζαχαρόπαστα, ζάχαρη, νερό, σιγοβράζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα στη σόμπα για χειμερινή διατροφή μελισσών #TexasHomesteader

Τώρα ανέβασα τη θερμοκρασία του καυστήρα της εστίας σε μέτρια υψηλή και την άφησα να ζεσταθεί χωρίς να ανακατεύω περισσότερο. (Το να μην ανακατεύετε βοηθά στη μείωση του αφρισμού.) Καθώς λιώνει η ζάχαρη, το υγρό θα γίνει ημιδιαφανές.

Χωρίς να ανακατεύω, βράζω το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 235° F. Αυτή είναι η θερμοκρασία μαλακής μπάλας που απαιτείται για την παρασκευή καραμελών. Χρησιμοποίησα το θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης για να ελέγξω τις θερμοκρασίες, καθώς δεν έχω πραγματικό θερμόμετρο καραμέλας.

(Η USU πρότεινε βρασμό στους 234 ° F, αλλά συνήθως θερμαίνω στους 235 ° F για να φτάσω σε θερμοκρασίες μαλακής μπάλας. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει μεγάλη διαφορά…)

Όταν το ζαχαρωτό μου ήταν έτοιμο, απομάκρυνα την κατσαρόλα από τη φωτιά και το άφησα να κρυώσει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του ζαχαρωτού στους 210° F. Η ψύξη μου πήρε περίπου 16 λεπτά.

Beating Air To Fondant

Μόλις η καραμέλα κρυώσει στους 200 έως 210°FI, μεταφέρετε το υγρό στο μίξερ KitchenAid μου. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κουπιών χτυπάω αργά το μείγμα για να προσθέσω αέρα σε αυτό.

Candyboard, ζαχαροπλαστική, ζαχαρόπαστα, ζάχαρη, νερό, χτυπήστε στο μίξερ για να προσθέσετε αέρα για τη χειμερινή τροφοδοσία της κυψέλης #TexasHomesteader

Το χρώμα της καραμέλας αλλάζει από διαυγές σε λευκό και κρυσταλλώνει κάπως επίσης.

Αν θα προσθέσετε *Υποκατάστατο γύρης και/ή *Μέλι Β Υγιεινό, θα τα προσθέσετε όταν η θερμοκρασία της καραμέλας φτάσει τους 175°F. (Δεν πρόσθεσα τίποτα στο δικό μου – μόνο ζάχαρη και νερό για τα candyboards μου)

Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξω τα ζαχαρένια μπιφτέκια μου.

Σχηματίζοντας μπουρεκάκια Candyboard

Τοποθέτησα τις τρεις έτοιμες χάρτινες πλάκες στον πάγκο από γρανίτη, καθώς ο γρανίτης είναι μια επιφάνεια ανθεκτική στη θερμότητα. (Εάν οι πάγκοι σας δεν είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα, ίσως θέλετε να τοποθετήσετε φύλλα μπισκότων πάνω από ένα ζεστό μαξιλάρι για να προστατεύσετε την επιφάνεια από κάτω από τη θερμότητα.)

Μοίρασα το ζαχαρωτό 175° F μεταξύ των τριών πιάτων. Στη συνέχεια άφησα τα candyboards να κρυώσουν εντελώς ακριβώς εκεί στον πάγκο μου.

Candyboard για χειμερινή τροφοδοσία μελισσών - ρίξτε ζεστό ζαχαρωτό σε έτοιμα χάρτινα πιάτα #TexasHomesteader

Μόλις κρυώσουν εντελώς, θα τοποθετήσω το άκαμπτο πλέον candyboard – πιάτα και όλα – σε μια μεγάλη σακούλα με φερμουάρ. Τα candyboards μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές εβδομάδες. Αν χρειάζομαι μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορώ να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη.

Φοντάν χειμερινής τροφοδοσίας Honeybee Candyboard

Είναι καλύτερο για τις μέλισσες να φάνε πρώτα το μέλι τους. Επομένως, συνήθως δεν θέλω να ταΐζω candyboards μέχρι περίπου τα μέσα Ιανουαρίου.

Αλλά επίσης δεν μας αρέσει να ανοίγουμε τις κυψέλες όταν έχει πολύ κρύο έξω γιατί δεν θέλουμε να απελευθερώσουμε καμία από τη θερμότητα που έχουν παράγει οι μέλισσες για να κρατήσουν την κυψέλη ζεστή.

Έτσι, περίπου την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα διαλέξουμε μια μέρα που τα χαμηλά το προηγούμενο βράδυ δεν είναι πολύ κρύα και οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι πάνω από 50 βαθμούς Φ. Όπως με οτιδήποτε άλλο εδώ στο Homestead, είναι ααααααααα καιρός!

Όταν έρθει η ώρα να ταΐσω το μελισσόχορτο μου στην κυψέλη αφαιρώ το χάρτινο πιάτο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Θα ταΐζω απευθείας πάνω από τα πλαίσια στο επάνω κουτί γόνου της κυψέλης.

Μου αρέσει να στρώνω ένα κομμάτι ασπρόμαυρης εφημερίδας πάνω από τα κάδρα και να βάζω τη ζαχαρόπαστα πάνω από το χαρτί. Ίσως χρειάζεται, ίσως όχι.

Αλλά αισθάνομαι ότι καθώς οι μέλισσες τρώνε την καραμέλα μπορεί να εμποδίσει την υπερβολική χαλαρή ζάχαρη να πέσει μέσα από τα πλαίσια. Όπως βλέπετε, θα φάνε αμέσως μέσα από το χαρτί για να φτάσουν στο candyboard.

Επειδή έχω φτιάξει αυτά τα ζαχαρωτά μπιφτέκια σε χάρτινα πιάτα, είναι αρκετά λεπτά ώστε να κάθονται όμορφα στο επάνω κέντρο του κουτιού γόνου και να επιτρέπουν στο καπάκι να εφαρμόζει καλά. Το κυκλικό σχήμα δίνει άφθονο χώρο για να συγκεντρωθούν οι μέλισσες γύρω του.

Τώρα περιμένουμε την άνοιξη!

Candyboard μελισσών για χειμερινό τάισμα

Αυτή η συνταγή θα κάνει τρία μπιφτέκια 1 ½ κιλού και μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί

μερίδες 3 1-1/2 lb Honeybee Candyboards

Συστατικά:

 • 4
  λίβρες
  κρυσταλλική ζάχαρη
 • 2
  φλιτζάνια
  νερό
 • ¼
  φλιτζάνι
  γύρη μελισσών
  προαιρετικός
 • 2
  κ.σ.
  Μέλισσα Υγιή
  προαιρετικός

Προετοιμασία των καλουπιών:

 1. Ψεκάστε τρία χάρτινα πιάτα 10” ελαφρά με λάδι. Αφήστε στην άκρη σε ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια ή φύλλο μπισκότων.

Candyboards μαγειρικής:

 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε 16 ουγγιές (2 φλιτζάνια) νερό στην κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  Όταν το νερό σιγοβράζει, ρίξτε προσεκτικά ένα γεμάτο σακουλάκι ζάχαρης 4 κιλών στο νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

  Αφού διαλυθεί η ζάχαρη συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε. (Το να μην ανακατεύετε βοηθά στη μείωση του αφρισμού.) Καθώς λιώνει η ζάχαρη, το υγρό θα γίνει ημιδιαφανές.

  Χωρίς να ανακατεύετε, βράζετε το σιρόπι μέχρι να φτάσει τους 235° F, τη θερμοκρασία μαλακής μπάλας που απαιτείται για την παρασκευή καραμελών.

  Όταν το ζαχαροπλαστείο φτάσει τους 235° F, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ζαχαροπλαστείο να κρυώσει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία μεταξύ 200° F έως 210° F. (περίπου 16 λεπτά)

Beating Fondant:

 1. Μόλις η καραμέλα κρυώσει στους 200° F έως 210° F, μεταφέρετε την καραμέλα σε ένα μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα κουπιών, χτυπήστε αργά το μείγμα για να προσθέσετε αέρα. Το χρώμα της καραμέλας θα αλλάξει από διαυγές σε λευκό και θα κρυσταλλώσει κάπως.

  Εάν προσθέτετε γύρη και Honeybee Healthy, θα θέλετε να προσθέσετε όταν η καραμέλα πέσει σε θερμοκρασία 175° F.

Σχηματισμός Candyboards

 1. Τοποθετήστε τα τρία προετοιμασμένα χάρτινα πιάτα σε μια ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια, όπως ένα φύλλο μπισκότων πάνω από ένα ζεστό μαξιλάρι για να προστατεύσετε την επιφάνεια από κάτω από τη θερμότητα.

  Μοιράστε το ζαχαρωτό 175° F μεταξύ των τριών πιάτων. Στη συνέχεια, αφήστε τα candyboards να κρυώσουν εντελώς.

 2. Μόλις κρυώσουν εντελώς, τοποθετήστε τα πιάτα candyboard σε μεγάλη πλαστική σακούλα με φερμουάρ. Μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές εβδομάδες. Εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορώ να τα διατηρήσω στην κατάψυξη.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

…Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook . Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που μοιράζονται! Και μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν μια νέα ανάρτηση ιστολογίου δημοσιεύεται,
Εγγραφείτε στο Blog μας!

Αναφορά:

Utah State University – Bee Nutrition

Schreibe einen Kommentar