How to Can Chicken Of The Woods Mushrooms • New Life On A Homestead

2
How to Can Chicken Of The Woods Mushrooms • New Life On A Homestead

Είμαι συγγραφέας σπιτιών, γρύλος των περισσότερων επαγγελμάτων και τροφοσυλλέκτης μανιταριών. Έμαθα για τα ασφαλή μανιτάρια για τροφή πριν από περίπου μια δεκαετία και δεν έχω κάνει ακόμα διακοπές.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν πώς να τα απολαύσεις όλο το χρόνο. Αλλά επιτέλους βρήκα μια λύση: κονσερβοποίηση!

κονσέρβα Chicken of the Woods
κονσέρβα Chicken of the Woods

Δεν μιλάω για τους άοσους, λευκούς μύκητες που παίρνετε στο μπακάλικο. Μιλάω για μεγάλα, κρεατικά άγρια ​​μανιτάρια.

Μανιτάρι Chicken of the Woods
Chicken Of The Woods (Laetiporus Sulphureous) Όχι το μανιτάρι της μαμάς σου

Η εύρεση, η θετική αναγνώριση και η διατήρηση της γενναιοδωρίας του δάσους μπορεί να είναι εκπληκτικά εύκολη. Δώσε μου λίγα λεπτά για να σου δείξω πώς!

Άγρια μανιτάρια αναζήτησης τροφής

Εντάξει. Πρώτα αποποίηση ευθύνης. Ποτέ μην καταναλώνετε ένα νέο μανιτάρι που ένας ειδικός δεν έχει προσδιορίσει θετικά για εσάς. Ενώ θα μιλήσω για ένα χωρίς δηλητηριώδη όμοια, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα ο αρχάριος να κάνει λάθος αναγνώριση.

Για να είμαι βάναυσα ειλικρινής, υπάρχουν μερικά μανιτάρια που θα λιώσουν το συκώτι σας σε μια εβδομάδα. Αν είσαι τυχερός, θα πάρεις ένα που θα σε κάνει να εύχεσαι να μην ζούσες πια. Πάντα να έχετε έναν ειδικό να τα αναγνωρίζει για εσάς.

Φοβάστε αρκετά; Καλός. Ας συνεχίσουμε.

Chicken Of The Woods

Για αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε μερικά κιλά κοτόπουλο στο δάσος. Laetiporus Θειώδης.

Ειλικρινά, αυτό είναι ένα υπέροχο μανιτάρι για αρχάριους. Έχει ξεχωριστή εμφάνιση, αναπτύσσεται σε περιορισμένο περιβάλλον, έχει αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά και δεν έχει δηλητηριώδη όμοια.

Chicken Of The Woods (θα τους φωνάξω κοτόπουλα) είναι έντονο κίτρινο έως πορτοκαλί πολυπόροι που αναπτύσσονται σε δομές που μοιάζουν με ράφι. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μανιτάρια „στέλεχος και καπάκι“, τα κοτόπουλα δεν έχουν μίσχο και η ονοματολογία πολυπόρου περιγράφει την κάτω πλευρά των ραφιών.

Κοιτάζοντας το κάτω μέρος ενός κοτόπουλου θα δείτε πολλούς, πολλούς μικρούς πόρους σε αντίθεση με τα βράγχια ή τις ραβδώσεις ενός «παραδοσιακού» μανιταριού.

Το όνομα προέρχεται από την υφή τους. Τα νεαρά κοτόπουλα έχουν παρόμοια αίσθηση στο στόμα με μια τέλεια ψημένη κοτολέτα. Αυτή η υφή αποδίδει σε μια πιο αυστηρή συνοχή κοντά στη βάση των ραφιών.

Ένα σύμπλεγμα κοτόπουλων θα είναι μια σειρά από ράφια που αναπτύσσονται στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, και μερικές φορές περιέχουν 20 ή 30 μεμονωμένα ράφια.

Όσον αφορά το περιβάλλον, τα κοτόπουλα μεγαλώνουν κυρίως σε νεκρή βελανιδιά, κερασιά και περιστασιακά πεύκα. Εάν μεγαλώσουν έξω από το έδαφος, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα παλιό κούτσουρο βελανιδιάς κοντά.

Όσον αφορά τα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, η κορυφή του καλύμματος είναι ανοιχτό κίτρινο έως πορτοκαλί και η επιφάνεια των πόρων είναι είτε λευκή είτε κίτρινη.

Το κίτρινο επηρεάζει το άλλο κοινό τους όνομα – ράφι θείου. Κοιτάξτε στο κάτω μέρος του καπακιού για τους πόρους. Δεν πρέπει να υπάρχουν βράγχια ή κορυφογραμμές. Η επιφάνεια πρέπει να είναι λεία και σπογγώδης.

Πάντα να ζητάτε από έναν ειδικό να αναγνωρίζει θετικά τα ευρήματά σας. Αν και δεν υπάρχουν δηλητηριώδη όμοια, υπάρχουν μερικά μανιτάρια που, για τον αρχάριο, μπορεί να έχουν παρόμοια χρώματα ή χαρακτηριστικά.

Μόλις γνωρίσετε τη βασική αναγνώριση μανιταριών, θα συνειδητοποιήσετε πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα αυτά τα «μοιάζουν».

Πρώτα είναι τα φανάρια jack-o‘. Αυτά είναι πορτοκαλί, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Έχουν κορυφογραμμές, είναι παραδοσιακά μανιτάρια με καπάκι και μίσχο, και θα σας προσγειώσουν στο νοσοκομείο.

Τα μανιτάρια είναι επίσης πορτοκαλί, αλλά έχουν ραβδώσεις και είναι μανιτάρια καπάκι και μίσχοι. Είναι επίσης τα αγαπημένα μου να βρω και να τρώω.

Μανιτάρια Chantrell
Chantrell (Cantharellus cibarius) Το χρώμα είναι παρόμοιο αλλά η δομή είναι πολύ διαφορετική

Τέλος, υπάρχει η κότα του δάσους. Αυτά είναι βρώσιμα, έχουν και πόρους, έχουν ράφια, αλλά είναι καφέ, όχι πορτοκαλί. Είναι και νόστιμα.

Μανιτάρι κότας του δάσους
Hen Of The Woods (Grifola frondosa) Δεν είναι κοντά σε χρώμα ή σχήμα.

Μια τελευταία προειδοποίηση. Αν και έχω απαριθμήσει, τρία αόριστα παρόμοια μανιτάρια στα οποία τα δύο είναι βρώσιμα, ζητάτε πάντα τη συμβουλή ενός ειδικού.

Τι γεύση έχουν τα κοτόπουλα;

Τα μανιτάρια κοτόπουλου, από μόνα τους, είναι νόστιμα. Τα νεότερα μανιτάρια έχουν ήπια γεύση και σφιχτή υφή. Το άρωμα είναι σίγουρα «μυστηριώδες με μια νότα είτε κοτόπουλου είτε θαλασσινών (καβούρι και αστακό), ειδικά όταν μαγειρεύεται σε πολύ βούτυρο.

Η υφή είναι πολύ παρόμοια με το κοτόπουλο. Τα νεότερα κομμάτια είναι μαλακά, αποδίδουν και σπογγώδη, ακριβώς όπως μια τέλεια ψημένη κοτολέτα. Τα παλαιότερα κομμάτια έχουν λίγο περισσότερο κότσι, περισσότερο σαν στήθος κοτόπουλου που έχει ψηθεί υπερβολικά ή στήθος κοτόπουλου σε κονσέρβα.

Καθώς θα κονσερβοποιείτε τα μανιτάρια σας, θα πάρουν τη γεύση της άλμης και των μπαχαρικών που χρησιμοποιείτε, ενώ θα έχουν τη δική τους λεπτή συμβολή.

Κονσερβοποιία και εξοπλισμός λουτρών νερού

Θα υποθέσω ότι αν είστε τόσο μακριά στο μονοπάτι ετοιμότητας, είστε εξοικειωμένοι με τα βασικά της κονσερβοποίησης. Δηλαδή, σκέφτεστε να περπατήσετε χιλιόμετρα μέσα στο δάσος, να διαλέξετε έναν άγριο μύκητα, να τον μεταφέρετε στο σπίτι και να τον κονσερβοποιήσετε. Ως εκ τούτου, πιθανότατα ξέρετε τον δρόμο σας γύρω από ένα κονσερβοποιό.

Αν όχι, εδώ είναι η θέα 10.000 ποδιών. Η κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο είναι απλώς το βράσιμο ενός σφραγισμένου βάζου φαγητού. Ο χρόνος βρασμού φέρνει το φαγητό σε θερμοκρασία επαρκή για να σκοτώσει τα περισσότερα βακτήρια. Η ανάπτυξη των βακτηρίων αναστέλλεται περαιτέρω από την άλμη κονσερβοποίησης.

Τέλος, όπως μας διδάσκει η επιστήμη, ο θερμός αέρας διαστέλλεται. Εξαιτίας αυτού, μέρος του αέρα στο βάζο διαφεύγει. Όταν κρυώσει, το καπάκι κλείνει, δημιουργώντας ένα μικρό κενό στο βάζο. Αυτό σφραγίζει το οξυγόνο και αποτρέπει περαιτέρω αλλοίωση.

Η κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο προορίζεται για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Όταν το ίδιο το φαγητό δεν είναι κάτω από το pH του 4,6, χρησιμοποιούμε άλμη με ξύδι και αλάτι.

Η συνταγή που περιλαμβάνεται παρακάτω έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώνει τα μανιτάρια σε ένα ασφαλές pH, ενώ ο χρόνος βρασμού φέρνει τα μανιτάρια σε ασφαλή θερμοκρασία. Ο συνδυασμός μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τα μανιτάρια μας όλο το χρόνο!

Αποκάλυψη: εάν επισκεφτείτε έναν εξωτερικό σύνδεσμο σε αυτήν την ανάρτηση και κάνετε μια αγορά, μπορεί να κερδίσω μια προμήθεια. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψη κερδών μου εδώ.

Τώρα που ξέρουμε το πώς, ας δούμε το τι.

Η κονσερβοποίηση με υδατόλουτρο χρησιμοποιεί πολύ απλό εξοπλισμό. Πρώτα, χρειάζεστε μια κατσαρόλα. εγώ πολύ συνιστώ μια κονσέρβα που συνοδεύεται από σχάρα για βάζο.

Οι κατασκευαστές διαστασιολογούν αυτές τις κονσέρβες ειδικά για να χωρέσουν πολλά βάζα λίτρων ή πίντας. Τα περισσότερα μαγειρικά σκεύη δεν έχουν το σωστό μέγεθος και θα έχετε αρκετό χώρο.

Δεύτερον, η σχάρα κρατά τα βάζα μακριά από τον πάτο της κατσαρόλας και αποφεύγει την ανομοιόμορφη θέρμανση. Οι κονσέρβες είναι αρκετά φθηνές που αξίζει η μικρή επένδυση για να αποκτήσετε το σωστό δοχείο.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μερικά εργαλεία. Αυτά είναι είδη ευκολίας και αν και δεν είναι 100% απαραίτητα, θα σας σώσουν τα καμένα δάχτυλα και τα πεσμένα βάζα.

Το σετ εργαλείων σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χωνί για να γεμίζετε τα βάζα σας με λιγότερη ακαταστασία, ένα ανυψωτικό βάζων για να μπαίνουν και να βγαίνουν τα καυτά βάζα από το κονσερβοποιό και ένα ανυψωτικό καπακιού για να βγάλετε τα καυτά καπάκια και τους δακτυλίους από τη δική τους κατσαρόλα που βράζει.

Αυτά για τον εξοπλισμό. Ας επιστρέψουμε στα μανιτάρια.

Προετοιμασία του κοτόπουλου του δάσους

Συσκευαστής τροφίμων? Ελεγχος.

Θετικά αναγνωρισμένα μανιτάρια; Ελεγχος.

Ενθουσιασμός για να γεμίσετε το ντουλάπι σας; Ελεγχος.

Το θέμα με τα μανιτάρια είναι ότι ζουν στο μη αποστειρωμένο, ζωντανό δάσος που αναπνέει. Κρίματα και άλλη χλωρίδα ζουν εκεί επίσης. Σε αντίθεση με τα μαζεμένα και παρθένα μανιτάρια με κουμπιά που κυκλοφορούν στα μαύρα πλαστικά κουτιά παντοπωλείου, τα Chickens of the Woods έχουν ζήσει μια καλή ζωή.

Η καλή ζωή έρχεται με κάποια προετοιμασία. Αν δεν βρείτε τον μονόκερο όλων των μανιταριών, το δικό σας θα χρειαστεί λίγο καθάρισμα.

Αρχικά, κόψτε τη σκληρή ρευστή βάση των ραφιών. Για αυτή τη συνταγή, θέλετε τις εξωτερικές και πιο μαλακές μερίδες. Στη συνέχεια βουρτσίστε, ξύστε και ξεπλύνετε τυχόν φλοιό, βρωμιά ή φύλλα.

Τα κοτόπουλα που συλλέγονται πάνω ή κοντά στο έδαφος συχνά αναπτύσσονται γύρω και καταβροχθίζουν ζιζάνια, ραβδιά και άλλα αντικείμενα. Κόψτε αυτά.

Επόμενη αναζήτηση για πλάσματα. Επιθεωρήστε τα κοτόπουλα σας για τρύπες ή μικρούς σωρούς σκόνης. Αυτά τα σημάδια θα οδηγήσουν σε έντομα. Συνήθως μπορείτε να κόψετε τα τμήματα στα οποία τρυπώνουν τα έντομα.

Μανιτάρια καθαρισμένα Κοτόπουλο από τα ξύλα
Καθαρισμένα κοτόπουλα έτοιμα για τεμαχισμό

Τέλος, κόψτε ή σχίστε τα κοτόπουλα σας σε μικρά κομμάτια. Τα μεγάλα αλλά λεπτά τμήματα είναι εντάξει. Για κομμάτια που έχουν πάχος πάνω από ¾“, θα τα κόψω σε λωρίδες ½“. Θέλετε να διατηρήσετε ένα πάχος μικρότερο από ¾”. Αυτό επιτρέπει στη θερμότητα να διεισδύσει πλήρως και να ψηθούν τα μανιτάρια σας κατά την κονσερβοποίηση.

μπαχαρικών και άλμης

Ενώ λατρεύω τα μανιτάρια στην πιο αγνή τους μορφή, τα μπαχαρικά μπορούν να αναδείξουν το καλύτερο σε οποιοδήποτε φαγητό. Αυτό δεν είναι διαφορετικό με το Chicken Of The Woods.

Τα μπαχαρικά που προτείνω για αυτή τη συνταγή είναι το θυμάρι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Πρώτον, το θυμάρι σχηματίζει συνέργεια με τα μανιτάρια. Δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι αυτό για αυτό το βότανο, αλλά το θυμάρι συμπληρώνει τα μανιτάρια όσο κανένα άλλο μπαχαρικό.

Σκόρδο… Γιατί… Σκόρδο…

Τι είναι μια συνταγή άλμης ή τουρσί χωρίς αυτό; Ένα ή δύο σκελίδες ανά βάζο και είστε έτοιμοι.

Τέλος, φύλλα δάφνης. Προσθέτουν μια συγκεκριμένη νότα φόντου σε αυτή τη συνταγή. Το έχω ξεχάσει μία ή δύο φορές και το τελικό προϊόν δεν είναι το ίδιο.

άλμη σε κατσαρόλα
Κονσερβοποίηση άλμης έτοιμη να βράσει

Η άλμη σας αρωματίζει τα μανιτάρια, αλλά συμβάλλει επίσης στην ασφάλεια των τροφίμων. Καθώς τα μανιτάρια είναι κυρίως νερό, αυτή η συνταγή στοχεύει σε pH 4,2 αντί για το κανονικό 4,6. Μην διαφέρετε από τις αναλογίες που περιλαμβάνονται εδώ.

Συνταγή για κονσέρβα Chicken Of The Woods

 • 4 λίρες αναγνώρισε θετικά τα μανιτάρια Chicken Of The Woods καθάρισε και τεμάχισε
 • 12 φλιτζάνια νερό
 • 4 φλιτζάνια λευκό ξύδι
 • 6 κουτ αλάτι κονσερβοποίησης
 • 8-16 γαρίφαλο σκόρδο
 • 8 κλαδάκια θυμάρι
 • 8 αποξηραμένος φύλλα δάφνης
 • Πλύνετε τα βάζα σας και κρατήστε τα ζεστά.

 • Προσθέστε δακτυλίους και καπάκια σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και αφήστε να πάρει μια βράση.

 • Γεμίστε την κονσέρβα σας με ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.

 • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

 • Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.

 • Βράζουμε για 5 λεπτά.

 • Αφαιρούμε το θυμάρι και βάζουμε ένα ή δύο κλωναράκια σε κάθε βάζο.

 • Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα πετάμε.

 • Προσθέστε τα μανιτάρια και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.

 • Συσκευάστε κάθε βάζο με μανιτάρια και 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο. Αφήστε λίγο περισσότερο από ½“ headspace.

 • Προσθέστε καυτή άλμη σε κάθε βάζο, διατηρώντας ½“ χώρο.

 • Καθαρίστε το χείλος με μια χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με ξύδι.

 • Προσθέστε καπάκια και δαχτυλίδια. Κεντράρουμε τα καπάκια στα βάζα. Σφίξτε με το δάχτυλο τους δακτυλίους – μην τους χτυπάτε.

 • Προσθέστε βάζα στην κονσέρβα.

 • Βεβαιωθείτε ότι τα βάζα είναι καλυμμένα με περίπου 1″ νερό (προσθέστε περισσότερο ζεστό νερό εάν χρειάζεται).

 • Ανεβάστε τη φωτιά στα ύψη.

 • Φέρτε την κονσέρβα σε βράση.

 • Επεξεργαστείτε τα βάζα για 15 λεπτά.

 • Κλείστε τη φωτιά και αφαιρέστε το καπάκι της κονσέρβας.

 • Αφαιρέστε τα βάζα.

 • Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακούστε το «ping» της σφράγισης των καπακιών.

 • Δοκιμάστε τα καπάκια για να βεβαιωθείτε ότι έχουν λακκώσει και δεν λυγίζουν πλέον.

 • Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε τα δαχτυλίδια και ξεπλύνετε γρήγορα τα βάζα.

 • Βάλτε ετικέτα και ημερομηνία σε κάθε βάζο.

 • Πλύνετε και ξεπλύνετε τα βάζα πριν από τη χρήση.
 • Πάντα να αναγνωρίζετε τα μανιτάρια σας θετικά από έναν ειδικό – ξέρω ότι ακούγομαι σαν σπασμένος δίσκος, αλλά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα λιωμένο συκώτι.
κονσέρβα Chicken of the Woods εικόνα Pinterest

Schreibe einen Kommentar