Requeening A Honey Bee Hive – ~ Texas Homesteader ~

4
Requeening A Honey Bee Hive – ~ Texas Homesteader ~

Από το Texas Homesteader ~

Το Hobby Beekeeping απολαμβάνει μια αρκετά δημοφιλή αναβίωση. Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν τις δικές τους μέλισσες, είτε για επικονίαση των δικών τους κήπων, για το νόστιμο μέλι, για το πολύτιμο κερί μέλισσας ή απλώς για τη φροντίδα των αγαπημένων μας επικονιαστών.

Σήμερα θα μιλήσω για τη βασιλεία της κυψέλης μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας μελισσοκόμος μπορεί να θέλει να κάνει βασίλισσα τις κυψέλες του. Ίσως η υπάρχουσα βασίλισσα τους να είναι μεγαλύτερη και να μην είναι παραγωγική πια. Ή ίσως με το πέρασμα των χρόνων οι μέλισσες στην κυψέλη να έχουν σωρευτεί και να έχουν βασιλέψει την αποικία τους τόσες φορές που η κυψέλη γίνεται πιο επιθετική ή «καυτή».

Βλέπετε, κάθε φορά που η αποικία κάνει τη δική της βασίλισσα, πρέπει να κάνει την παρθενική της πτήση για αναπαραγωγή με τις γύρω μέλισσες. Συχνά αυτές είναι άγριες μέλισσες και μερικές μπορεί να έχουν ακόμη πιο επιθετική αφρικανική επιρροή.

Εάν έχετε πάρα πολλές γενιές που κάνουν αυτά τα βήματα, έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για επιθετικά χαρακτηριστικά να εισαχθούν στην κυψέλη σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αρέσει στους μελισσοκόμους να κάνουν βασίλισσα την κυψέλη τους. Πρόσφατα κάναμε ένα σχίσιμο και παραλάβαμε δύο κουτιά κυψέλης. #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση είναι για περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες αναρτήσεις που έχω γράψει. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε αυτά και αγοράσετε κάτι (σχεδόν οτιδήποτε, όχι μόνο το στοιχείο που σημειώνεται) θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια. Όμως η τιμή που πληρώνετε ΔΕΝ θα αλλάξει. Είναι ένας εύκολος τρόπος να υποστηρίξετε αυτό το blog χωρίς να βγαίνει τίποτα από την τσέπη σας. Κάνε λοιπόν συχνά κλικ! Ευχαριστώ!)

4 λόγοι για να γίνει βασιλιάς μια κυψέλη

 • Αντιμετωπίστε θέματα ασθενειών του γόνου – Η ανανέωση δημιουργεί διάλειμμα γόνου. Όταν εισάγετε μια νέα βασίλισσα, θα έχετε από μια εβδομάδα έως 1,5 εβδομάδα χωρίς γόνο ενώ η νέα σας βασίλισσα παρουσιάζεται και αρχίζει να ωοτοκεί.
 • Βασίλισσα που υπολειτουργεί – Είτε είναι μεγαλύτερη είτε απλώς δεν κάνει τη δουλειά αρκετά καλά πια.
 • Επιθετική αποικία – Το να λυθεί το πρόβλημα με μια ζευγαρωμένη βασίλισσα από ένα ήρεμο είδος θα μπορούσε να λυθεί. Μπορεί να χρειαστεί περίπου ένας μήνας μέχρι να αντικατασταθούν οι αρχικές μέλισσες της αποικίας με νέους βασίλισσους.
 • Διεύρυνση των κυψελών σας – Εάν κάνετε διάσπαση, σας διαβεβαιώνει ότι θα έχετε μια καλή, νεαρή, υγιή βασίλισσα σε κάθε αποικία χωρισμένης κυψέλης.

Μειονεκτήματα στο να κάνετε queening μελίσσι σας

 • Δαπάνη – Οι ζευγαρωμένες βασίλισσες μπορεί να είναι ακριβές ανάλογα με την προσφορά, το επιθυμητό είδος. κ.λπ. Οι βασίλισσές μας κοστίζουν σχεδόν 40$ η καθεμία!
 • Καθυστέρηση στην παραγωγή – Πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά βασίλισσα, να περιμένετε να εισαγάγετε τη νέα βασίλισσα σε κλουβιά και να περιμένετε ξανά να απελευθερωθεί πριν τελικά την παραλάβετε με ωοτοκία στην κυψέλη.
 • Απόρριψη βασίλισσας – Μερικές φορές η κυψέλη αρνείται να δεχτεί τη νέα βασίλισσα. Ουφ, χρήματα που ξοδεύτηκαν για τίποτα;
 • Εντάσεως εργασίας – Πρέπει να βρείτε την υπάρχουσα βασίλισσα και να την αφαιρέσετε εκ των προτέρων, να επιστρέψετε αργότερα και να εγκαταστήσετε τη νέα βασίλισσα και μετά να επιστρέψετε ξανά μια εβδομάδα αργότερα για να εντοπίσετε τη νέα βασίλισσα και να βεβαιωθείτε ότι έχει βγει από το κιβώτιο αποστολής της.
 • Σμήνη δεινά – Είναι πιο επώδυνο οικονομικά να χάσεις μια αγορασμένη βασίλισσα για να σμήνη.

Η απόφασή μας για την αγορά βασίλισσας

Παραγγείλαμε ζευγαρωμένες Ιταλικές/Καρνιόλας σταυρωτές βασίλισσες τον Δεκέμβριο. Υποτίθεται ότι είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ειδών ήρεμων και υψηλής παραγωγής μελισσών, εξαιρετικά ευγενικοί προς τους μελισσοκόμους και ικανές να αμυνθούν από τα παράσιτα των εντόμων.

Καθώς πλησιάζει η ώρα να παραλάβουμε τις νέες μας βασίλισσες την άνοιξη, θα πρέπει πρώτα να βρούμε και να αφαιρέσουμε την υπάρχουσα βασίλισσα 24 ώρες πριν εγκατασταθούν οι νέες βασίλισσες.

Οι αποικίες μελισσών δεν ανέχονται δύο βασίλισσες σε μια κυψέλη. Μία από τις βασίλισσες θα πρέπει να σκοτώσει την άλλη. σίγουρα δεν το θέλετε αφού ξοδέψατε τόσα χρήματα για να αγοράσετε τις βασίλισσές σας!

Σχεδιάζουμε να κάνουμε ένα split αυτής της κυψέλης διπλού βάθους με μια νέα βασίλισσα σε κάθε διάσπαση. Με αυτόν τον τρόπο κάθε μία από αυτές τις νέες βασίλισσες θα έχει τη δική της κυψέλη.

Frame-Swap Split της κυψέλης μελισσών με βαθύ κουτί. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αρέσει στους μελισσοκόμους να κάνουν βασίλισσα την κυψέλη τους. Πρόσφατα κάναμε ένα σχίσιμο και παραλάβαμε δύο κουτιά κυψέλης. #TexasHomesteader

Θα επιλέξουμε το Διαχωρισμός Frame-Swap μέθοδο αντί για την πιο γρήγορη και εύκολη Σπλιτ Walk-Away αφού έτσι κι αλλιώς πρέπει να εντοπίσουμε την υπάρχουσα βασίλισσα.

Εντοπισμός της υπάρχουσας βασίλισσας

Προσπαθώντας να κοιτάξετε καρέ-καρέ για τη βασίλισσα, μπορεί να είναι λίγο στριμωγμένο να τραβάτε και να επιστρέφετε ολόκληρα καρέ πολυσύχναστων μελισσών. Αφού έτσι κι αλλιώς θα χωρίσουμε την κυψέλη, ορίστε τι κάναμε για να εντοπίσουμε πιο εύκολα την υπάρχουσα βασίλισσα μας ενώ εκτελούσαμε ένα διαχωρισμό κυψέλης ταυτόχρονα.

Αρχικά στήσαμε μια κάτω σανίδα με ένα άδειο βαθύ κουτί κυψέλης δίπλα στην υπάρχουσα κυψέλη μας. Στη συνέχεια τραβήξαμε ένα πλαίσιο γεμάτο μέλισσες από την υπάρχουσα κυψέλη και ψάξαμε προσεκτικά και από τις δύο πλευρές για τη βασίλισσα. Εάν δεν βρισκόταν σε αυτό το πλαίσιο, τοποθετήσαμε το τώρα επιθεωρημένο πλαίσιο στο διπλανό κενό κουτί της κυψέλης.

Επιθεώρηση της κυψέλης, αναζήτηση της βασίλισσας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αρέσει στους μελισσοκόμους να κάνουν βασίλισσα την κυψέλη τους. Πρόσφατα κάναμε ένα σχίσιμο και παραλάβαμε δύο κουτιά κυψέλης. #TexasHomesteader

Όταν αυτό το άδειο κουτί κυψέλης ήταν περίπου κατά το ήμισυ γεμάτο με επιθεωρημένα πλαίσια, σπρώξαμε τα επιθεωρημένα πλαίσια στη μέση του κουτιού της κυψέλης και ολοκληρώσαμε το γέμισμα αυτού του κουτιού κυψέλης με άδεια πλαίσια στην εξωτερική άκρη.

Μετά συνεχίσαμε να ψάχνουμε τη βασίλισσα στα υπόλοιπα καρέ. Όταν αφαιρέθηκε από την κυψέλη, σπρώξαμε όλα τα γεμάτα πλαίσια στη μέση του κουτιού της κυψέλης και προσθέσαμε άδεια πλαίσια στα εξωτερικά κενά, όπως κάναμε με το άδειο κουτί της κυψέλης πριν.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε 2 κουτιά κυψέλης διπλού βάθους για κάθε κυψέλη με χώρο επέκτασης σε κάθε κουτί κυψέλης. Και κάνει και είναι πολύ πιο εύκολο να δείτε ποια πλαίσια έχετε ήδη επιθεωρήσει και ποια πρέπει να επιθεωρηθούν ακόμη. Επιπλέον, ουσιαστικά έχουμε ολοκληρώσει μια απλή διαίρεση καρέ-ανταλλαγής ταυτόχρονα.

Μαζεύοντας τις νέες μας βασίλισσες μελισσών

Παραλάβαμε τις νέες μας βασίλισσες την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και παρουσιάστηκαν σε ξύλινα/συρμάτινα κουτιά μαζί με μια-δυο μέλισσες για να συνοδεύσουν τη βασίλισσα.

Βασίλισσα μέλισσα και μέλισσες νοσοκόμες σε ξύλινο/συρμάτινο κλουβί. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αρέσει στους μελισσοκόμους να κάνουν βασίλισσα την κυψέλη τους. Πρόσφατα κάναμε ένα σχίσιμο και παραλάβαμε δύο κουτιά κυψέλης. #TexasHomesteader

Ήμασταν απογοητευμένοι που οι βασίλισσες δεν επισημάνθηκαν όπως έδειξε η διαφήμιση ότι θα ήταν. Θα ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ευκολότερο να εντοπίσετε τη βασίλισσα σε μια πολυσύχναστη κυψέλη με χιλιάδες μέλισσες, αν ήταν σημαδισμένη.

Αγοράσαμε λοιπόν ένα *κιτ σήμανσης μελισσών έτσι μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας όταν μπαίνουμε στην κυψέλη για να την επιθεωρήσουμε.

Κλουβί σήμανσης βασίλισσας με ένα χέρι με κόκκινο μαρκαδόρο. #TexasHomesteader

Μερικά πράγματα που έπρεπε να μάθουμε μόνοι μας:

Όταν παραγγείλαμε τις βασίλισσες πριν από αρκετούς μήνες δεν ενημερωθήκαμε για τα προηγούμενα βήματα που έπρεπε να κάνουμε πριν εγκαταστήσουμε τις νέες μας βασίλισσες ή πώς θα λειτουργούσε η εγκατάσταση της νέας βασίλισσας.

Δόξα τω Θεώ, ο RancherMan είναι ένας βασιλιάς της έρευνας. Ανακάλυψε λοιπόν αυτά τα σημεία που έπρεπε να γνωρίζουμε – ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν και εσάς:

 • Θα πρέπει να πάτε στις κυψέλες σας και να αφαιρέσετε την υπάρχουσα βασίλισσα σας τουλάχιστον 24 ώρες πριν εισαχθεί η νέα σας βασίλισσα.

Οι μέλισσες στην κυψέλη θα καταλάβουν ότι είναι χωρίς βασίλισσα σε μερικές ώρες. Μετά αρχίζουν να προσπαθούν να διαλέξουν ένα αυγό για να δώσουν βασίλισσα. Αλλά η αφαίρεση της βασίλισσας 24 ώρες νωρίτερα αυξάνει τις πιθανότητες η νέα σας βασίλισσα να γίνει αποδεκτή από την κυψέλη, καθώς ούτως ή άλλως ψάχνουν για νέα βασίλισσα.

 • Προτού εγκαταστήσετε το κλουβί της βασίλισσας στην υπάρχουσα κυψέλη σας, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το βύσμα από φελλό (στην περίπτωσή μας) στο άκρο όπου βρίσκεται η καραμέλα μελισσών. Χρησιμοποιήσαμε το αιχμηρό άκρο μιας κόλλας για να το ξεκολλήσουμε.

Μερικοί μελισσοκόμοι λένε ότι πρέπει να ανοίξετε μια τρύπα στην καραμέλα για να βοηθήσετε τις μέλισσες να έχουν ένα σημείο εκκίνησης στην κατανάλωση της καραμέλας. Αλλά πολλοί μελισσοκόμοι έχουν τραυματίσει κατά λάθος τις βασίλισσές τους κάνοντας αυτό. Έτσι, ο RancherMan και εγώ επιλέξαμε να αφαιρέσουμε το βύσμα από φελλό και να αφήσουμε την καραμέλα για τις μέλισσες να ασχοληθούν μόνες τους (έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους)

 • Εγκαταστήστε τη βασίλισσα μόλις τη φτάσετε στο σπίτι, ή τουλάχιστον εντός 12 ωρών. Κάποιοι μελισσοκόμοι λένε ότι όσο της δίνετε λίγο ζαχαρόνερο ή μέλι μπορείτε να την κρατήσετε στο κλουβί για λίγο ακόμα. Αλλά είναι καλύτερο να την βάλετε στην κυψέλη μόλις την πάρετε σπίτι.

Η βασίλισσά μας πουλήθηκε με 2-4 μελίσσια. Θα τη συνοδεύσουν στην κυψέλη.

 • Θα εγκαταστήσετε το κλουβί της βασίλισσας σας ανάμεσα στα μεσαία πλαίσια του κουτιού της κυψέλης. Διαχωρίστε λοιπόν τα δύο μεσαία καρέ όσο πιο ευρύ μπορείτε ενώ εντοπίζετε την υπάρχουσα βασίλισσα.

Αυτό θα επιτρέψει στον κλωβό να σφηνωθεί μεταξύ των πλαισίων όταν εισαχθεί η νέα βασίλισσα μέλισσα.

 • Η πλευρά της οθόνης του κλουβιού (ευρεία πλευρά) πρέπει να είναι στραμμένη προς την ανοιχτή περιοχή μεταξύ των πλαισίων και όχι προς τα πλαίσια. Με αυτόν τον τρόπο οι μέλισσες στην κυψέλη μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βασίλισσα για να την ταΐσουν μέχρι να απελευθερωθεί. Εάν η πλευρά της οθόνης πιεστεί στα πλαίσια, δεν μπορούν να την προσεγγίσουν για να τη φροντίσουν.

Οι μέλισσες της κυψέλης θα φάνε το «μπλοκ καραμέλας» που κρατά τη βασίλισσα στο κλουβί σε περίπου 2-3 ​​ημέρες για να απελευθερώσουν τη νέα βασίλισσα.

Εάν έχετε αγοράσει μια ζευγαρωμένη βασίλισσα, είναι αμέσως έτοιμη να αρχίσει να γεννά αυγά μόλις απελευθερωθεί – με την προϋπόθεση ότι υπάρχει χτένα έτοιμη για να παραλάβει τα αυγά. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και 7 ημέρες μετά την απελευθέρωσή της για να νιώσει αρκετά άνετα στις νέες της ανασκαφές για να αρχίσει να γεννά αυγά.

Επιθεώρηση της Κυψέλης μετά το Requeening

Πολλοί μελισσοκόμοι συνιστούν να δίνεται η κυψέλη μια εβδομάδα μετά το queening πριν ελέγξουν μέσα για να δουν αν η βασίλισσα έχει απελευθερωθεί.

Θα θελήσετε να την ελέγξετε εκείνη τη στιγμή όμως, γιατί μερικές φορές η βασίλισσα κολλάει στο κλουβί για οποιονδήποτε λόγο και δεν μπορεί να βγει έξω. Αν συμβαίνει αυτό, θα θελήσετε να σκάσετε το σύρμα και να την αφήσετε στην κυψέλη.

Εάν κατά την πρώτη σας επιθεώρηση επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι στο κλουβί, προχωρήστε και επιθεωρήστε την κυψέλη και εντοπίστε τη βασίλισσα σας αν είναι δυνατόν. (σημαδεύοντάς την αν χρειαστεί για πολύ πιο εύκολη τοποθεσία την επόμενη φορά! Ε χμμμ…)

Ψάξτε επίσης για τυχόν φρεσκογεννημένα αυγά. Οποιαδήποτε προηγουμένως γεννημένα αυγά από την προηγούμενη βασίλισσα θα έχουν μεγαλώσει σε μικρές προνύμφες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, όσα αυγά δείτε θα είναι από τη νέα σας βασίλισσα μέλισσα.

Τα αυγά της μέλισσας που γεννήθηκαν πρόσφατα μοιάζουν με μικρούς κόκκους ρυζιού που στέκονται στην κυψέλη μας. #TexasHomesteader

Σε μερικούς μελισσοκόμους αρέσει να αναζητούν και να αφαιρούν τα καλυμμένα κελιά της βασίλισσας ενώ κάνουν αυτή την πρώτη επιθεώρηση μετά το αίτημα. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουν ότι η αποικία μπορεί να προσπαθεί να μεγαλώσει μια βασίλισσα της δικής τους γενετικής. Αυτοί οι μελισσοκόμοι φοβούνται ότι η βασίλισσα που εκτρέφεται από την κυψέλη θα μπορούσε στη συνέχεια να εκκολαφθεί και να σκοτώσει τη βασίλισσα που αγόρασαν πρόσφατα.

Αφού ολοκληρωθεί η επιθεώρηση και αφαιρεθεί το κλουβί, μην ξεχάσετε να σφίξετε ξανά τα πλαίσια πριν ξαναβάλετε το καπάκι στην κυψέλη.

Τώρα που χωρίσαμε την κυψέλη μας σε διπλά βάθη και δώσαμε βασιλεία σε καθένα από αυτά, ο RancherMan και εγώ ανυπομονούμε για μια παραγωγική μελισσοκομική περίοδο.

~ TxH ~

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:

…Και πολλα ΑΚΟΜΑ!

Έλα και κάτσε ένα ξόρκι! Ελάτε να κάνουμε παρέα στο δικό μας Σελίδα Facebook . Είναι σαν να κάθεσαι σε μια μπροστινή βεράντα με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που μοιράζονται! Και μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε Pinterest, Κελάδημα ή Ίνσταγκραμ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν μια νέα ανάρτηση ιστολογίου δημοσιεύεται,
Εγγραφείτε στο Blog μας!

βιβλιογραφικές αναφορές:

Schreibe einen Kommentar